IPVanish Review

IPVanish Review

3.33

(3.3)
Gebruiksvriendelijk
Uitgebreid servernetwerk
Matig privacybeleid

Gebruiksgemak

80/100
80/100

Privacy

60/100
60/100

Beveiliging

60/100
60/100

Servers

70/100
70/100

Snelheid

70/100
70/100

Helpdesk

70/100
70/100

In deze review testen we IPVanish grondig op gebruiksgemak, privacy, anonimiteit, server locaties, verbindingssnelheid, klantenservice en meer. Wil je weten of IPVanish je geld waard is? Lees dan de hele review en beslis zelf.

Zoals je van een top VPN mag verwachten kan je meerdere apparaten tegelijkertijd verbinden. Op een enkele account zijn twee gelijktijdige VPN verbindingen toegestaan. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd de internetverbindingen van je smartphone én laptop versleutelen. Datalimieten zijn er ook niet, je kan onbeperkt gebruik maken van de VPN zonder extra bijbetaling. Doordat alle grote VPN protocollen ondersteund worden kan je elk denkbaar apparaat aansluiten op IPVanish. Van een desktop PC en smartphone tot tablet en smart-TV.

Jurisdictie

Verenigde Staten van Amerika

Logbeleid

Claimt no-logging beleid maar in de praktijk is gebleken dat IPVanish wél logt

Audit

Audited door Stackpath

Torrents

Toegestaan

Gelijktijdige verbindingen

2

Protocollen

OpenVPN
L2TP/IPsec
PPTP

Onbeperkt data

Ja

Servers

1300+ servers

54+ landen

Platformen

Windows
Mac
Linux
Android
iOS
iPadOS
Router

Streaming

Amerikaanse Streaming
Nederlandse Streaming
Britse Streaming
Overige Streaming

Netflix

Nederlands
Amerikaans

Prijs

Vanaf $4,12 per maand

Niet-goed-geld-terug

30 dagen geld terug garantie

Betalingsmogelijkheden

Betalingsmethoden van IPVanish zijn beperkt. Alleen credit card en PayPal worden ondersteund. Voor de privacy-minded VPN-gebruiker is het een afknapper dat IPVanish niet met Bitcoin betaald kan worden.

Privacy en logging policy

Voor de lezers die gesteld zijn op hun online privacy is het fijn om te weten dat IPVanish een zero-logging policy hanteert . Dit betekent de provider geen data opslaat waaruit blijkt waarvoor je de VPN gebruikt. Account informatie die je zelf invult gebruikt IPVanish alleen voor het verwerken van betalingen.

Anoniem downloaden en uploaden via Torrents en P2P file-sharing toegestaan?

Elke server in het IPVanish netwerk is geschikt voor P2P file sharing zoals Bittorrent. Voor boetes van copyrightwaakhonden zoals BREIN hoef je niet bang te zijn met een anonieme VPN zoals IPVanish. Door de zero-logging policy ben je beschermd tegen dit soort instanties. Scheelt je weer minimaal €150,- boete!

Door de zero-logging policy kan je anoniem torrents uploaden, downloaden en anoniem surfen op internet zonder sporen achter te laten. Anonieme VPN diensten zoals IPVanish met zero logging geven instanties zoals BREIN hebben het nakijken bij het opvragen van je persoonsgegevens. Ook al zou IPVanish alle gegevens die ze hebben overdragen, dan zou deze data onmogelijk kunnen bewijzen wie wat deed via de VPN.

Server locaties

Het serverpark van IPVanish is één van de grootste van alle VPN providers. Met meer dan 350 server locaties in 60+ landen en ruim 40.000 IP-adressen heb je keus zat. Nooit meer wachten op een goede verbinding, je kan altijd direct aan de slag zonder overbelaste servers.

IPVanish review server locaties

 

Apps, gebruiksvriendelijkheid en extra’s

Voor bijna elk apparaat en besturingssysteem heeft IPVanish applicaties. Van desktop versies voor Windows en Mac tot mobiele versies voor iOS en Android. Ook voor DD-WRT routers heeft IPVanish een speciale firmware versie uitgebracht waardoor je een onbeperkt aantal VPN verbindingen op één enkele IPVanish account kan maken.

IPVanish app review server list

 

Alle applicaties zijn gratis te downloaden voor elke IPVanish klant. De meeste versies hebben meer mogelijkheden dan de standaard OpenVPN app (Windows) en Tunnelblick (Mac OS X). Daarbij kan je met deze applicatie zien wat de responsetijd en bezetting van elke IPVanish VPN server is. Zo zie je meteen wat de snelste server locaties zijn.

De Kill Switch feature stopt automatisch al je internetverkeer als de VPN verbinding onverwacht verbreekt. Zo lekt je IP-adres nooit als er onverhoopt een storing op het netwerk van de VPN provider is.

Een andere functionaliteit die erg handig is voor de anonieme surfers en downloaders onder ons is de IP-address randomizer. Door deze optie in te schakelen krijg je automatisch elke 1, 2, 6, 12 of 24 uur een nieuw IP-adres. Door elke paar uur een ander IP-adres te gebruiken verspreid je sporen die je mogelijk achterlaat.

IPVanish internet kill switch voorkomt lekken IP-adres

 

Mobiele VPN gebruikers worden bediend bij IPVanish. Alle klanten van de VPN provider hebben toegang tot de IPVanish VPN app. Naast het instellen en tot stand brengen van de VPN verbinding kan je nog veel meer met de app. Een functie die ik bij veel VPN apps mis is de Always On modus, die voorkomt dat de VPN verbinding verbreekt. Superhandig dat IPVanish dit heeft, vooral op iOS waarbij VPN verbindingen automatisch verbreken als je het toestel vergrendeld.

IPVanish iPhone app VPN servers

Verbinding maken met Nederlandse VPN via IPVanish iPhone app

Wil je de VPN alleen op bepaalde websites of netwerken gebruiken? Ook dat is zo’n functie die je niet vaak tegenkomt bij andere apps. Zo kan je instellen dat de VPN alleen inschakelt als je op bepaalde WIFI netwerken zit. Bijvoorbeeld WIFI in de trein, je werk of waar je ook bent. Deze instelling is ook beschikbaar voor websites. Handig als je niet altijd een VPN nodig hebt of wil gebruiken. Voor extra beveiliging en privacy blijft het advies toch om altijd en overal een VPN te gebruiken. Daar is die Always On modus waar we het eerder over hadden dan weer handig voor.

VPN alleen gebruiken op bepaalde WIFI spots en netwerken

iPhone VPN alleen gebruiken voor bepaalde websites met de IPVanish app

Helpdesk en ondersteuning

IPVanish heeft een uitgebreide FAQ-pagina met daarop handleidingen voor Windows, Mac OS X, vele mobiele apparaten en DD-WRT compatible routers. De helpdesk van IPVanish is te bereiken per e-mail, live chat en via het IPVanish forum. Het snelste is natuurlijk live chat maar zoals bij de meeste VPN providers is de live chat niet altijd beschikbaar. Van de drie maal dat wij de support-afdeling nodig hadden kregen we tot twee keer toe dezelfde minuut nog antwoord. Volgens de VPN provider zelf is de responsetijd onder 7 minuten. Dat is langer dan we zelf hebben ervaren maar alsnog erg snel. Hoe dan ook antwoorden medewerkers van IPVanish correct en in begrijpelijke taal, een dikke plus! Ondanks dat het control panel wat basic is zit alles wat je als VPN gebruiker nodig hebt erbij. Zo kan je bekijken tot wanneer je VPN abonnement geldig is en de bezetting van de VPN servers bekijken. Dat laatste kan trouwens ook via de IPVanish app.

IPVanish VPN account control panel

 

Vraag verstuurdAntwoord ontvangen
15:1215:23
12:56Direct (live chat support)
13:43Direct (live chat support)

Vergelijking IPVanish VPN abonnementen

Je krijgt bij elk IPVanish abonnement toegang tot alle server locaties. Het enige verschil zit in de periode en prijs per maand. Je kan kiezen tussen een maand, kwartaal of jaarabonnement waar je extra hoge korting krijgt bij een jaarabonnement (scheelt bijna de helft). Omgerekend is de goedkoopste optie een jaarabonnement. Zo bespaar je bijna 50% en betaal je maar $6,49 per maand in plaats van $10,-.

Gratis proberen? Dat kan!

Je kan een VPN abonnement afsluiten via de IPVanish website voor een maand, kwartaal of een jaar. IPVanish hanteert een 30 dagen geld terug garantie, zo kan je de VPN gratis proberen zonder enig risico.

Beoordeling en ervaringen met IPVanish

Je krijg meer dan waar voor je geld bij IPVanish. Geen gebakken lucht en loze beloften van de provider maar echt een goede VPN. Naast de het snelle servernetwerk is de helpdesk ook nog eens meer dan dik in orde. Snelle reactietijden en begrijpelijke taal. P2P en Bittorrent is toegestaan op alle servers en gaat op maximale snelheid doordat IPVanish Bittorrent verkeer niet afknijpt. Met de bijgeleverde software heb je binnen no-time een ander IP-adres op elk gewenst apparaat. Gezien de goede support en snelheid zeker een aanrader!

Heb je zelf ervaring met deze provider? Of heb je een vraag over deze IPVanish review? Laat hieronder een reactie achter, daar hebben andere bezoekers ook wat aan. Extra hulp nodig bij je beslissing? Lees hoe je de beste VPN kiest en waar je op moet letten. Of lees meer VPN reviews van andere providers.

 • Gebruiksgemak
  (4)
 • Privacy
  (3)
 • Beveiliging
  (3)
 • Servers
  (3.5)
 • Snelheid
  (3)
 • Helpdesk
  (3.5)
Sending
User Review
3 (1 vote)
Score 
(3.3)
Voordelen
Prima VPN
30 dagen geld terug garantie
Bekende naam
Nadelen
Beperkte betaalmethoden (alleen credit card en PayPal)

30 dagen geld terug garantie. Vanaf $4,12 per maand

Comments (2)

 1. Shau
  20 december 2016 at 10:59 am

  Blij met deze keuze. Bedankt!!

 2. vpnService.nl
  20 december 2016 at 11:00 am

  Tot je dienst, als je nog vragen hebt weet je ons te vinden. :)

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *