Beste VPN

Beste VPN

Beste VPN 2024

Wat is de beste VPN in 2024? Waar moet je op letten bij het afsluiten van een VPN abonnement? We beginnen met de top 3, daarna laten we per onderdeel zien waar je op moet letten bij een VPN.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,85 per maand

De beste VPN aanbieders op de markt zijn ExpressVPN, NordVPN en Surfshark. ExpressVPN is de beste all round VPN met de beste privacybescherming, de meest uitgebreide unblocking en de snelste VPN servers. NordVPN heeft de beste prijs- kwaliteitverhouding in het middensegment en Surfshark is de beste goedkope VPN op de markt.

Lees onze VPN reviews voor uitgebreide tests en meer informatie over deze VPN providers.

Privacy, Anonimiteit en Logging

Als je een VPN wil gebruiken om je privacy te beschermen zijn de belangrijkste aandachtspunten de juridische vestigingsplaats van de VPN provider, het privacy- en logging-beleid en gebruiksvoorwaarden. Deze punten bepalen de mate van privacybescherming die de VPN provider je kan bieden. Het privacy- en logging-beleid zijn de belangrijkste documenten. Hierin staat welke gegevens de VPN aanbieder verzamelt en hoe lang deze bewaard worden.

De jurisdictie bepaalt grotendeels welke gegevens de VPN provider moet bijhouden. Jurisdicties zoals Panama en Zwitserland zijn zeer geschikt om de privacy van klanten te beschermen. Dat komt door de vriendelijke privacywetgeving in deze gebieden.

Minder geschikte jurisdicties zijn landen zoals de Verenigde Staten of het land waarin je als klant woont. Als je in Nederland je online privacy wil beschermen met een VPN kan je het beste kiezen voor een VPN provider die buiten Nederland gevestigd is. Zo ben je lastiger te traceren door middel van de WIV, ook bekend als de Sleepwet.

Beste VPN voor privacy
Minder geschikte jurisdicties zijn landen zoals de Verenigde Staten of het land waarin je als klant woont.

ExpressVPN valt onder de jurisdictie van Panama, een gebied met zeer gunstige wetgeving omtrent privacy en dataretentie. In de praktijk heeft deze VPN provider meerdere malen bewezen dat de privacy van hun klanten op #1 staat. Zo werd bij een moordaanslag op een Russische diplomaat een ExpressVPN server in Turkije in beslag genomen voor forensisch onderzoek. Vanaf deze server zouden handelingen zijn verricht die konden leiden naar de dader. Forensisch onderzoek door de Turkse autoriteiten wees uit dat er geen herleidbare data op de server aanwezig was.

NordVPN is ook in Panama gevestigd. De aanbieder geeft zelf aan dat Panama gekozen is om buiten de jurisdictie van de EU en de VS te opereren.

Surfshark is juridisch op de Britse Maagdeneilanden gevestigd. Daar is de wetgeving vergelijkbaar met die van Panama. Niet te verwarren met de jurisdictie van het Verenigd Koninkrijk.

Downloaden, Torrents en File sharing

Downloaden met een VPN voorkomt downloadboetes. Vooral via torrents is het IP-adres van de downloader kinderlijk eenvoudig te achterhalen. Copyrightinstanties zoals BREIN monitoren torrents en verzamelen IP-adressen van down- en uploaders.

Vervolgens verkrijgen ze via de internetprovider van de downloader de adresgegevens en worden schikkingsvoorstellen verstuurd. Als de downloader niet betaald start BREIN een rechtszaak tegen de downloader.

Beste VPN voor torrents en downloaden
Wat is de beste VPN voor anoniem torrenten?

Niet alle VPN providers staan torrents toe op hun server netwerk. Sommige VPN aanbieders blokkeren zelfs bepaalde poorten en protocollen zoals Bittorrent. Controleer dus vooraf of betreffende VPN aanbieder downloaden toestaat. Port forwarding is bij veel privacy georiënteerde VPN aanbieders om privacy- en security overwegingen uitgeschakeld. Advies is om alleen gebruik te maken van port forwarding als je bewust bent van de risico’s.

Zowel ExpressVPN, NordVPN als Surfshark staan file sharing zoals torrents gewoon toe op hun servers. Port forwarding is in verband met de privacy van klanten bij geen van deze aanbieders mogelijk. Alternatieve VPN providers die wel port forwarding aanbieden: Private Internet Access, Torguard, PrivateVPN.

Unblocking en Streaming

Streamingdiensten unblocken is een populaire reden om een VPN te gebruiken. Bijvoorbeeld om Nederlandse streamingdiensten in het buitenland te kijken of om buitenlandse streamingdiensten in Nederland te unblocken.

Met de beste VPN providers kan je alle Nederlandse en buitenlandse streamingdiensten gewoon unblocken. Toch kan het voorkomen dat een bepaalde streamingdienst niet consistent werkt met een VPN. Dus als je een specifieke streamingdienst wil unblocken, controleer dan vooraf of de VPN aanbieder deze wel unblockt.

Buitenlandse streamingdiensten in Nederland kijken
Nederlandse streamingdiensten in het buitenland kijken

VPN aanbieders claimen meestal niet dat ze bepaalde streamingdiensten unblocken. Toch werkt het vaak gewoon. Het komt zelfs voor dat VPN providers ontkennen dat ze een streamingdienst kunnen unblocken terwijl het wel gewoon werkt. Alle populaire Nederlandse en buitenlandse streamingdiensten zijn makkelijk te unblocken met ExpressVPN. NordVPN en Surfshark unblocken bijna net zoveel maar kosten een stuk minder.

Lees alles over unblocken met een VPN.

Devices en Platforms

Op welke apparaten ga je de VPN gebruiken? En op hoeveel apparaten ga je tegelijkertijd verbinding maken met de VPN? De meeste VPN providers bieden VPN apps voor in ieder geval de reguliere platforms zoals Windows, Mac, Android en iOS.Router ondersteuning varieert onderling maar de meeste VPN provider ondersteunen handmatige router configuratie. De beste VPN aanbieders bieden ook Linux VPN apps en native router VPN apps in de vorm van custom firmware.

VPN apparaten
Wat is de beste VPN voor je device?

Hoeveel gelijktijdige verbindingen mag je per VPN account hebben? Dat verschilt onderling ook sterk. Ook de manier waarop het aantal gelijktijdige verbindingen geteld wordt verschilt per aanbieder. Soms telt de provider het installeren van een app als een verbinding terwijl de betere VPN providers alleen een daadwerkelijke verbinding meetellen.

ExpressVPN heeft een native router app. Deze werkt door de standaard firmware van de router te vervangen met custom ExpressVPN firmware. NordVPN en Surfshark bieden wel router ondersteuning maar hebben vooralsnog geen custom firmware app uitgebracht. Desktop apps van ExpressVPN en Surfshark werken gebruiksvriendelijker dan die van NordVPN. Op tablet en mobiel bieden deze VPN providers een vergelijkbare ervaring.

Lees alles over de platforms en devices waarop je een VPN kan gebruiken.

Servers, Snelheid en Stabiliteit

Wat is de snelste VPN provider? Die vraag is afhankelijk van zoveel factoren en de uitkomst verschilt per persoon en situatie. Toch is de kans op een snelle en stabiele VPN verbinding groter bij de beste VPN providers. Stabiliteit is minstens zo belangrijk als snelheid. Een snelle verbinding die constant verbreekt is immer minder bruikbaar dan een minder snelle verbinding die wel verbonden blijft.De makkelijkste manier om snelheid en stabiliteit te meten is door de een aantal VPN’s zelf te proberen. Hierbij kan je gebruik maken van de gratis trials of niet-goed-geld-terug-garanties die de meeste VPN providers aanbieden.

Snelste VPN
Welke VPN provider heeft de snelste servers?

De geografische locatie van de VPN servers is ook een belangrijke factor voor een snelle en stabiele VPN. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat een server die dichtbij staat sneller is dan een server verder weg. Voor unblocking is dit niet van toepassing omdat je daarbij altijd een server uit een ander land gebruikt, maar voor het beschermen van je privacy en om veilig te internetten op openbare wifi is een server dichtbij een belangrijk punt.

Snelheid is bij zowel ExpressVPN, NordVPN als Surfshark erg goed. In het verleden scoorde NordVPN niet altijd even goed op snelheid. Tegenwoordig zit er steeds minder verschil tussen de snelheid van Nord en ExpressVPN. De snelheid van Surfshark is vergelijkbaar met NordVPN.

Lees onze VPN reviews voor uitgebreide tests en meer informatie over deze VPN providers.

Kosten

Wat kost een VPN? Wat kost de beste VPN? Wat is de beste goedkope VPN? Een VPN abonnement kost omgerekend twee tot twaalf euro per maand. De kosten van een VPN zijn afhankelijk van de VPN provider en of je een maand, jaar of meerjarig VPN abonnement kiest. Maandelijks opzegbare VPN abonnementen betaal je per maand. Alle andere VPN abonnementen zoals jaar- en meerjarige abonnementen betaal je in één keer vooraf.

"Wat

Is een VPN abonnement goedkoper als je een (meer)jaarabonnement neemt? Omgerekend is een jaar- of meerjarig VPN abonnement voordeliger dan een maandabonnement. Het nadeel van een (meer)jaarabonnement is dat je het volledige bedrag in één keer moet betalen. Het voordeel van een maandabonnement is dat je maandelijks kan opzeggen.

Surfshark is de goedkoopste VPN voor omgerekend € 1,85 per maand bij een 2-jarig VPN abonnement. NordVPN valt in het goedkoopste deel van het middensegment met een 3-jarig abonnement van € 3,10 per maand. Bij ExpressVPN is het voordeligste abonnement $ 6,67 per maand.

Gratis Trial, Proefperiode en Geld Terug Garantie

Sommige VPN providers bieden een gratis trial of een geld-terug-garantie variërend van een aantal dagen tot een maand. Als je binnen de gestelde periode je abonnement opzegt hoef je niet te betalen. Als je vooraf betaald hebt krijg je je geld terug. Meestal is deze periode 7 tot 30 dagen.

Let wel op de voorwaarden. Bepaalde aanbieders hebben zich in het verleden beroepen op een clausule in de voorwaarden waardoor de geld-terug-garantie alleen onder bepaalde voorwaarden zou gelden. Gelukkig is betreffende VPN provider een uitzondering op de regel.

Bij deze VPN providers kan je gewoon gebruik kan maken van een VPN trial of geld-terug-garantie:

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,85 per maand

Conclusie

Wil je de beste privacybescherming, de snelste verbindingen en het meest gebruiksvriendelijke product? Sluit dan een ExpressVPN abonnement af. Daarvoor betaal je iets meer dan bij de prijsvechters maar de kwaliteit is echt beter.

Zoek je de allergoedkoopste van van het internet? Sluit dan een Surfshark abonnement af. Voor omgerekend € 1,85 per maand krijg je een betere VPN dienst dan bij veel andere providers die het driedubbele rekenen.

De beste prijs- kwaliteitverhouding kan je vinden bij NordVPN. NordVPN is niet voor niets ongekend populair geworden in een paar jaar tijd.

FAQ: Veelgestelde vragen

Wat is de beste VPN in 2024?

ExpressVPN is de beste all-round VPN die in 2024 op de markt is. Twee goede alternatieven zijn NordVPN en Surfshark.

Wat is de beste gratis VPN?

ProtonVPN is de beste gratis VPN. ProtonVPN biedt als enige gratis VPN een betrouwbare gratis service.

Wat is de beste VPN voor smartphone?

VPN’s met de beste smartphone apps zijn ExpressVPN, NordVPN en Surfshark. Deze VPN providers bieden de beste mobiele VPN services.

Wat is de beste VPN voor Windows en Mac?

De beste VPN voor Windows en Mac is ExpressVPN. ExpressVPN biedt gebruiksvriendelijke apps op beide platforms.

Wat is de beste VPN voor China?

VyprVPN, ExpressVPN en ProtonVPN zijn de beste VPN providers voor China. Deze VPN providers werken in China beter dan anderen doordat ze een intern ontwikkeld VPN protocol gebruiken. Daardoor is het voor de Chinese overheid niet zichtbaar dat je een VPN gebruikt.

Wat is de beste VPN voor streaming?

Streamen met een VPN werkt het beste met VPN providers met een groot aantal servers. Daarnaast moeten streaming VPN’s niet geblokkeerd zijn. ExpressVPN, NordVPN en Surfshark werken het beste met de meeste streamingdiensten.

Wat is de beste VPN voor anoniem torrents downloaden?

Anoniem torrents downloaden via VPN kan het beste met ExpressVPN. Deze VPN provider biedt zeer hoge snelheid en de beste privacybescherming.

Wat is de beste goedkope VPN?

Surfshark is de beste goedkope VPN. Voor € 1,85 per maand heb je al een Surfshark abonnement.

Wat is de beste VPN voor router?

Weinig VPN providers bieden goede router ondersteuning. ExpressVPN heeft de beste custom firmware voor alle bekende routers.

Hulp nodig bij het kiezen van een VPN?

Wil je extra hulp op maat bij het kiezen van een VPN abonnement? Stuur een bericht en we helpen je graag bij het uitzoeken van een passende VPN.

Comments (41)

 1. Suus
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik wil graag afleveringen van de BBC kijken vanaf een Nederlands IP adres.. Hoe doe ik dit?

 2. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  In ons artikel over BBC iPlayer buiten het Verenigd Koninkrijk lees je hoe het werkt.

  Je kan dan overal ter wereld BBC iPlayer gebruiken om live BBC te kijken én BBC programma’s terug te kijken.

 3. Ing
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hallo,

  Ik ben druk de website aan het doornemen. Ik zou graag vanuit België RTL XL en andere nederlandse online diensten kunnen bekijken.

  Wat is aan te raden en met VPN is het dus dan altijd mogelijk om alle filmpjes uit Nederland te bekijken?

  Dank alvast 🙂

 4. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hi Ing,

  Om RTL XL te kijken vanuit Belgié kan je het beste één van onderstaande VPN providers gebruiken. Deze beschikken allemaal over Nederlandse IP-adressen. Daardoor deze VPN services geschikt om geblokkeerde Nederlandse videodiensten te bekijken in het buitenland (België in jouw geval).

  Alle bovenstaande VPN providers hebben een goede supportdesk. Invisible Browsing VPN kan je gratis proberen en de andere providers hierboven hebben allebei een proefperiode. Je kan dus eerst kijken hoe alles werkt voordat je verder gaat met je abonnement.

 5. Henny
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik verblijf het grootste gedeelte van het jaar in China, om van hieruit op buitenlandse websites te surfen heb ik dus een VPN verbinding nodig. Ik heb sedert een jaar ibVPN, ik ben zeer tevreden over de service, maar de laatste maanden blijft het met de verbinding mis gaan. Na inloggen is het moeilijk en duurt het vaak lang en na vele pogingen met verschillende protocols, krijg ik eindelijk verbinding. Ondanks de VPN verbinding kan ik vaak niet op websites komen (geen internettoegang), ik weet niet of ik meer gegevens moet verstrekken, maar kan iemand me vertellen waar dat aan kan liggen. De instantie die me de VPN levert heeft al eens in mijn pc gekeken met PCAnyware, maar dat heeft niets opgeleverd en ze kunnen me ook geen antwoord hierop geven. Het enige, dat heb ik ook maar gehoord, is dat de Chinese overheid een behoorlijke firewall heeft opgezet.
  Alvast bedankt voor enig antwoord.

 6. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Henny,

  De Chinese overheid heeft een aardig slimme firewall opgezet. Deze detecteert het gebruik van de meeste grote VPN services. Op het moment dat de firewall detecteert dat er verbinding is naar één van de VPN services blokkeert de firewall de verbinding.

  Om de blokkade van je verbinding in China te voorkomen hebben sommige VPN providers hun VPN service gecamoufleerd. Dus naast de versleuteling van je gegevens is het voor firewalls niet duidelijk dat het om een VPN verbinding gaat. Doordat de firewall denkt dat je VPN een gewone internetverbinding is zal je geen blokkade krijgen.

  VyprVPN heeft intern een eigen VPN protocol ontwikkeld onder de naam Chameleon. Via deze link kan je meer lezen over Chameleon van VyprVPN.

  Hopelijk kan je hier wat mee. Als je meer hulp nodig hebt weet je ons te vinden.

 7. Angie
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik heb een vraag over de werking van IPVanish. Thuis heb ik een Ubee modem met WiFi van Ziggo, waar ik mijn Alles-in-1-Extra pakket heb. Daarop is bekabeld aangesloten de PC, de digitale ontvanger, de Smart TV en de BlueRay speler. Verder via WiFi smartphones, tablets en een laptop. Om te downloaden naar de PC heb ik IPVanish op de PC geïnstalleerd en dat functioneert uitstekend. Maar nu wil ik ook Popcorntime streamen vanaf een tablet naar de Chromecast in de tv. Als ik de PC start, begin ik met de connectie van IPVanish. Is het dan zo dat alles wat zich in het thuisnetwerk bevindt, op dat moment beveiligd is? Of moet ik voor het streamen ook een VPN verbinding op de tablet openen? Ik ben nog geen week geleden begonnen hiermee en snap de volgorde niet helemaal. Vandaar deze vraag. Naar mijn mening verberg je toch je uitgaande IP die het modem heeft?
  Het kan natuurlijk ook zijn dat ik helemaal verkeerd denk. Dus is jullie uitleg meer dan welkom. Alvast heel erg bedankt daarvoor!

 8. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Met de huidige setup is niet alles direct beveiligd. Dit is wel mogelijk maar hiervoor heb je een speciale router nodig. Bijvoorbeeld een DD-WRT of Tomato router. IPVanish heeft in samenwerking met FlashRouters ook eigen vooraf geïnstalleerde routers.

  Hiermee gaan alle apparaten die verbinding hebben met de router automatisch over de VPN verbinding.

  Als ik zo lees geef je alleen de PC opdracht om een VPN verbinding te maken. Daardoor verandert alleen de PC van IP-adres. Als je een DD-WRT, Tomato of vergelijkerbare manier gebruikt gaan wel alle apparaten die verbinding hebben met die router over de VPN verbinding.

 9. Berend Dubbe
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste VPN service,
  Hoe kan ik het best te werk gaan als ik HULU vanuit Nederland wil kijken op m’n iPhone die streamt naar mijn Chrome Cast op m’n tv?
  Dank, b

 10. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  1. Kies een VPN via https://vpnservice.nl/unblock/hulu-kijken-in-nederland/. IPVanish is een goede keus (supersnel en een erg handige iPhone app)

  2. Installeer de VPN via de IPVanish app of handmatig.

  3. Maak via je iPhone verbinding met een Amerikaanse VPN server.

  4. Heb je de Hulu app nog niet op je iPhone? Verander van de Nederlandse App Store naar de Amerikaanse App Store. Nu kan je de Hulu app downloaden. Als je de Hulu app al hebt of via je iPhone browser Hulu kijkt kan je deze stap overslaan.

  5. Volg de stappen om Hulu op je Chromecast te kijken (dit werkt net zoals elke andere app via Chromecast). Extra uitleg voor de stap kan je vinden op http://www.hulu.com/help/articles/26277697.

 11. Inge
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik wil graag nederlandse netflix in australie kijken hoe gaat dat

 12. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hi Inge,

  Dat werkt precies zoals Amerikaanse Netflix kijken op één klein verschil na.

  Je kan alle handleidingen voor Amerikaanse Netflix volgen maar in plaats van verbinding maken met een Amerikaanse server kies je voor een Nederlandse.

  Alle VPN providers in die handleidingen hebben ook Nederlandse servers, je kan deze dus gewoon gebruiken.

  Kom je er niet uit? Stuur ons nog even een bericht. 🙂

 13. Marc
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste VPN Service

  Vanuit Roemenie willen wij graag via de computer tv programma’s terug kijken . Graag advies

  BvD Marc

 14. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Marc,

  Wil je Uitzending Gemist in het buitenland kijken of iets anders?

 15. Theo
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik wil gaan downloaden met Spotnet, ik wil dat doen via een VPNserver, hoe stel dat in?

 16. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  1. Maak een account aan bij IPVanish of Private Internet Access
  2. Maak verbinding met de gewenste server
  3. Download via Spotnet

  Lees de IPVanish Review en Private Internet Access Review voor meer informatie over deze VPN diensten.

 17. Henry
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Simpele vraag met een denk ik simpel antwoord, maar niet voor mij helaas; ik weet erg weinig van VPN..
  Ik het een UPZ/ZIGGO Horizon Box. Ik gebruik nu geen VPN. Ik wil het wel graag gebruiken (denk ik) voor Torrent Sites en Popcorn. En dan alleen op de laptop.
  welke leverancier is dan het goedkoopst en betrouwbaar ?

 18. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Goedkoopst en betrouwbaar gaan alleen niet zo goed samen. Daarom kies ik maar even voor betrouwbaar met IPVanish. Vermijd TorrentPrivacy in ieder geval, dat is echt drama geworden.

  Private Internet Access is goedkoper maar voor een beginner is dat misschien wat te Spartaans. 🙂

  Lees anders de IPVanish Review eens door en vergelijk deze met de Private Internet Access Review

 19. Myra
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hoi! Wij gaan over 2 weken naar Spanje.
  Kunnen we daar ook Nederlandse netflix kijken?

 20. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ja, via deze VPN provider kan je gewoon Nederlandse Netflix kijken in het buitenland. 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 21. michaeldoorn
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Is een vpn service legaal?

 22. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  In sommige landen is het gebruik van een VPN wel illegaal. Maar in de meeste landen is een VPN net zo legaal als een auto. Met een auto mag je van A naar B rijden. Het is wel illegaal om met een auto expres mensen aan te rijden.

  Criminele zaken zoals hacking, verspreiding van illegale content etcetera zijn met een VPN nog steeds illegaal.

  P.S.: Ik geen jurist en kan je ook niet voorzien van juridisch advies. Bovenstaande reactie is dan ook geen juridisch advies.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 23. caroline rijxman
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hai, ik volg een Amerikaanse Sundance-tv serie.
  Het laatste seizoen is nu begonnen, kan ik die wekelijkse afleveringen snel zien zonder te wachten tot ze bv op Netflix komen?
  Bvd, Caroline

 24. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hoi Caroline,

  Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Maar wil de serie bekijken voordat deze op Netflix verschijnt?

 25. caroline rijxman
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ja. Streamen is vaak slechte kwaliteit, is het beter om VPN te gebruiken en dan bv Hulu?

 26. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hulu is ook een streamingdienst, net zoals Netflix. Of de kwaliteit van de stream beter is bij Hulu dan bij Netlix betwijfel ik.

  Als de serie die je wil bekijken eerder beschikbaar is op Hulu dan op Netflix raad je deze pagina aan: Hulu in Nederland. Hopelijk kan je hier wat mee.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 27. Rene
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Goedendag, ik wil graag een VPN verbinding hebben.
  In uw test prijst u 3 geteste verbindingen aan, goed om te lezen voor een keuze.
  Ik wil zelf een VPN hebben vanuit Spanje voor televisie horizon go en netflix betaald.
  Tor en peer to peer voor muziek bieden zij allen.

  Nu zie ik in de vragenbalk ook een andere VPN aanbieder NORDVPN voor netflix NL.
  Welke VPN is de goede keuze om in Nederland als in het buitenland te gebruiken.
  Mijn oog viel in eerste instantie voor PIA vanwege de prijs per jaar en meerdere toestellen per keer.

  Zie eigenlijk de bomen door het bos niet meer, ben redelijk onderlegd maar geen nurd.
  Kunt u mij op weg helpen.

  Graag hoor ik van u….

 28. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Rene,

  Begrijpelijk dat je de weg even kwijt bent. 🙂

  Tussen PIA en NordVPN zou ik kiezen voor NordVPN. Deze VPN is veel gebruiksvriendelijker en beter geschikt voor allerdaags gebruik.

  Beide VPN diensten zijn geschikt voor P2P maar NordVPN heeft uit zichzelf al speciale VPN over TOR servers.

  Door de blokkades vanuit Netflix werkt Nederlandse Netflix met een VPN soms wel, soms niet. Bij NordVPN werkt het vaak wel, bij PIA werkt het in ieder geval NIET de afgelopen maanden.

  Samengevat: Kies voor NordVPN →

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 29. Evelien Den Hert
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste, ik ben nogal onhandig in deze dingen en ik weet echt niet welke vpn provider ik moet nemen…kan jij mij daarbij verder helpen?

 30. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Evelien,

  Welke VPN dienst het best bij je past ligt aan de reden waarom je deze wil gaan gebruiken.

  Wil je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix kijken? Of wil je een VPN gebruiken om je online privacy te verhogen?

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 31. Marouico
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Goedenavond, ik zit te denken om een vpn aan te schaffen. De reden hiervan is dat ik films download via popcorntime op mijn smartphone en deze cast naar mijn tv via chromecast. Voor andere dingen heb ik het eigenlijk niet nodig.gaat mij dus om pure veiligheid en anonimiteit welke vpn zou je mij aanraden?

 32. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Marouico,

  Als anonimiteit en privacy je hoogste prioriteit zijn kan ik je NordVPN (review) en IPVanish (review) aanraden. NordVPN is wat makkelijker in gebruik. Prijzen zijn (ongeveer gelijk).

  De prijsvechter in het zero-logging VPN segment is Private Internet Access. Dat merk je niet alleen aan de prijs maar ook aan de kwaliteit. Private Internet Access is veel minder gebruiksvriendelijk, bijna Spartaans te noemen. Zou het je niet aanraden tenzij je perse een budget VPN wil.

  Voor meer info over bovenstaande VPN diensten neem je een kijkje bij mijn VPN Reviews.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 33. Evelien
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  is eerder om op mac online een verbinding te maken in een netwerk, dus privacy

 34. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Evelien,

  Toevallig stelde Marouico kort geleden precies dezelfde vraag. Daarom kopiëer en plak (tegen mijn principes in natuurlijk) ik het antwoord hier nog een keer:

  Als anonimiteit en privacy je hoogste prioriteit zijn kan ik je NordVPN (review) en IPVanish (review) aanraden. NordVPN is wat makkelijker in gebruik. Prijzen zijn (ongeveer gelijk).

  De prijsvechter in het zero-logging VPN segment is Private Internet Access. Dat merk je niet alleen aan de prijs maar ook aan de kwaliteit. Private Internet Access is veel minder gebruiksvriendelijk, bijna Spartaans te noemen. Zou het je niet aanraden tenzij je perse een budget VPN wil.

  Voor meer info over bovenstaande VPN diensten neem je een kijkje bij mijn VPN Reviews.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 35. Richard
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste,

  Ik had graag advies in onderstaande situatie:

  Ik ben op expat basis 2 jaar werkzaam in Duitsland, waar ik vanzelfsprekend ook mijn eigen appartement heb. Helaas ligt, tot mijn verbazing, Duitsland nogal achter qua internetsnelheden. De kabel in het nieuwbouw (!) appartement is geschikt voor 16Mbt/sec. Bar weinig dus. Daardoor ben ik gaan kijken wat die LTE abbo’s kosten etc maar die zijn er qua prijs niet echt interessant te noemen en niet alle kunnen leveren. Nu heb ik onlangs mijn contract voor mijn mobiele telefonie (Vodafone) laten opbreken om ook in het buitenland van mijn bundels gebruik te kunnen maken. Het plan was dus om de 12Gb data per maand te gaan gebruiken via een data sim in een nog te kiezen MiFi. Echter komt nu ook het probleem van regioblokkades en VPN om de hoek kijken.
  Thuis heb ik een Ziggo abonnement met een Horizon box, inclusief de Horizon Go app natuurlijk. Tevens beschik ik over een Netflix abonnement. Beide wil ik dus in bovenstaande setup aan het werken krijgen.

  Wat is uw advies?

  Met vriendelijke groet,

  Richard

 36. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Richard,

  Eerst door de zure appel heen: De Horizon Box kan je niet gebruiken in het buitenland. Ook niet met een VPN.

  De Horizon Box krijgt het signaal via een COAX kabel binnen. Er zitten wel ethernetpoorten op je Horizon Box maar die zijn alleen geschikt om het signaal naar andere apparaten zoals TV en mediaspelers door te geven.

  Het goede nieuws:
  Op vrijwel elk ander apparaat kan je gewoon Horizon Go (tegenwoordig Ziggo Go) kijken. Hetzelfde geldt voor Netflix. ????

 37. Marian
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hallo,wij wonen in Spanje en willen graag via de IPad NPO en RTLxl programma’s bekijken,ook heb ik af en toe iets op Marktplaats staan.
  Welke VPN service raadt u ons aan?
  Is dit als amateur zelf te installeren?
  En is het legaal in Spanje?
  Mvg.Marian

 38. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Marian,

  De beste én makkelijkst te gebruiken VPN om Nederlandse streamingdiensten zoals NPO mee te bekijken is VyprVPN.

  Via deze link kan je VyprVPN 3 dagen gratis proberen »
  Hoe makkelijk het is kan ik het beste op deze manier vergelijken: Kan je een app zoals Facebook, Netflix of WhatsApp downloaden en gebruiken? Zo ja, dan kan je een VPN app ook gebruiken.

  Voor je iPad is er een speciale VyprVPN app, je hoeft zelf dus geen lastige instellingen te veranderen op je iPad.

  Vooropgesteld: Ik ben geen jurist en kan je dus niet voorzien van juridisch advies. Volgens mij is het gewoon legaal in Spanje maar als je dat wil weten raad ik je aan om contact op te nemen met een Spaanse jurist.

 39. Slawomir
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste VPN Service,
  Ik wil een VPN pakket instaleren op onze Iphone’s(2x) en iPads(2x) m.n. voor het email/ WhatsApp etc. verkeer bij gebruik van publieke WiFi netwerken als we op vakantie zijn. Welk pakket kunt u aanraden?
  Dank alvast

 40. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Slawomir,

  Gebruik je geen Torrents? Dan is VyprVPN de beste keus. Supersnel, extreem makkelijk in gebruik.

  Download je wel eens via Torrents, dan is NordVPN een betere keus. Met VyprVPN mag je officieel namelijk geen Torrents gebruiken.

  Beide VPN diensten zijn erg makkelijk in gebruik en hebben prima ondersteuning.

  Heb je na het lezen van de reviews nog vragen? Stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 41. Hans
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Net gelezen op de site van VyprVPN
  Heb daarom hier een abbo genomen .

  Bij Golden Frog hebben wij uiterste respect voor uw privacy. Wij controleren uw internetverkeer niet inhoudelijk en blokkeren geen poorten op onze servers. Doordat onze dienst alle verkeer gelijk behandeld, zijn peer-to-peer en torrentverkeer toegestaan.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *