Beste VPN Nederland 2020

Beste VPN Nederland 2020

Wat is de beste VPN?

Hoe kies je de beste VPN? Lees waar je op moet letten bij het kopen van een VPN. Je leest het hier. Wil je advies? Laat een reactie achter in de comments en ik help je persoonlijk verder.

Waar op letten bij een VPN provider kiezen

Hieronder staan een aantal punten die je helpen een keus te maken. In grote lijnen gebruik ik deze ook bij het zoeken van een VPN en de beoordeling ervan. Wil je niet het hele artikel lezen? Hieronder heb ik de 3 beste VPN diensten op een rij gezet.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

Kies een VPN zonder datalimiet

Een VPN service hoort altijd te werken en zonder datalimiet. Om verwarring te voorkomen verwijst deze website NIET naar VPN providers met een datalimiet.

Ongelimiteerd internetverkeer via een VPN provider is niet duurder dan een VPN verbinding met datalimiet. Gebruik daarom altijd een VPN service zonder datalimiet om hoge kosten achteraf te voorkomen.

Torrents downloaden toegestaan of verboden?

Let op als je via een VPN Torrents wil downloaden! Niet alle VPN service providers staan Torrent/P2P-verkeer toe op hun netwerk. Doe je dit toch kan dit resulteren in een beeindiging van je account. Bij onderstaande VPN diensten mag je WEL gebruik maken van Torrent/P2P-verkeer:

Privacy policy van de VPN aanbieder

Alle besproken VPN diensten op deze website bieden een versleutelde verbinding. Deze zorgt ervoor dat je veilig en anoniem surft op internet. Voor volledige anonimiteit kies je een VPN provider die nauwelijks tot geen data opslaat. Onderstaande VPN service providers verzamelen in ieder geval geen data die direct traceerbaar is tot de gebruiker, en behoren tot de meest besloten ter wereld.

 

Werkt de VPN op jouw apparaat?

Als je de VPN op gangbare apparaten zoals PC, Mac, telefoon, tablet etcetera gaat gebruiken zit bij onderstaande aanbieders goed. Die ondersteunen alle populaire platforms. Ook router VPN, smart TV’s andere streamingapparaten en gaming consoles worden goed ondersteund.

Misschien wil je ook meerdere apparaten tegelijkertijd op de VPN verbinden. Bijvoorbeeld je smartphone én je laptop én je Chromecast. Onderstaande VPN providers staan meerdere gelijktijdige verbindingen toe:

Budget: Wat zijn de kosten voor een VPN abonnement?

Voor de beste VPN dienst zijn de kosten meestal tussen 5 en 10,- euro per maand. Hiervoor krijg je anonimiteit op internet, een beveiligde internetverbinding en goede ondersteuning. In deze prijsklasse kan je rekenen op:

 • Gebruiksvriendelijke Apps
 • Goede Helpdesk
 • Hoge Snelheid

Zoals in bijna elke markt zijn er prijsvechters. Maar als het gaat om privacy en veiligheid is goedkoop duurkoop. Kies dus altijd voor VPN providers die hun sporen verdient hebben.

Betrouwbare goedkope VPN’s zijn Cyberghost en NordVPN.

VPN trial, proefperiode en Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie

De meeste VPN providers hebben een proefperiode waarin je direct je geld terugkrijgt. Dit verschilt van een paar uur tot de 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van Cyberghost..

Advies nodig?

Weet je nog niet welke VPN je wil? Laat een reactie achter in de comments hieronder. Dan help ik je verder op weg naar de beste VPN.

Of lees alle VPN reviews om zelf meer te weten te komen over deze VPN diensten. Ik heb een VPN providers uitgebreid getest op anonimiteit, privacy, het aanbod aan VPN servers, gebruiksvriendelijkheid en het aanbod aan VPN abonnementen.

Comments (41)

 1. Suus
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik wil graag afleveringen van de BBC kijken vanaf een Nederlands IP adres.. Hoe doe ik dit?

 2. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  In ons artikel over BBC iPlayer buiten het Verenigd Koninkrijk lees je hoe het werkt.

  Je kan dan overal ter wereld BBC iPlayer gebruiken om live BBC te kijken én BBC programma’s terug te kijken.

 3. Ing
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hallo,

  Ik ben druk de website aan het doornemen. Ik zou graag vanuit België RTL XL en andere nederlandse online diensten kunnen bekijken.

  Wat is aan te raden en met VPN is het dus dan altijd mogelijk om alle filmpjes uit Nederland te bekijken?

  Dank alvast 🙂

 4. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hi Ing,

  Om RTL XL te kijken vanuit Belgié kan je het beste één van onderstaande VPN providers gebruiken. Deze beschikken allemaal over Nederlandse IP-adressen. Daardoor deze VPN services geschikt om geblokkeerde Nederlandse videodiensten te bekijken in het buitenland (België in jouw geval).

  Alle bovenstaande VPN providers hebben een goede supportdesk. Invisible Browsing VPN kan je gratis proberen en de andere providers hierboven hebben allebei een proefperiode. Je kan dus eerst kijken hoe alles werkt voordat je verder gaat met je abonnement.

 5. Henny
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik verblijf het grootste gedeelte van het jaar in China, om van hieruit op buitenlandse websites te surfen heb ik dus een VPN verbinding nodig. Ik heb sedert een jaar ibVPN, ik ben zeer tevreden over de service, maar de laatste maanden blijft het met de verbinding mis gaan. Na inloggen is het moeilijk en duurt het vaak lang en na vele pogingen met verschillende protocols, krijg ik eindelijk verbinding. Ondanks de VPN verbinding kan ik vaak niet op websites komen (geen internettoegang), ik weet niet of ik meer gegevens moet verstrekken, maar kan iemand me vertellen waar dat aan kan liggen. De instantie die me de VPN levert heeft al eens in mijn pc gekeken met PCAnyware, maar dat heeft niets opgeleverd en ze kunnen me ook geen antwoord hierop geven. Het enige, dat heb ik ook maar gehoord, is dat de Chinese overheid een behoorlijke firewall heeft opgezet.
  Alvast bedankt voor enig antwoord.

 6. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Henny,

  De Chinese overheid heeft een aardig slimme firewall opgezet. Deze detecteert het gebruik van de meeste grote VPN services. Op het moment dat de firewall detecteert dat er verbinding is naar één van de VPN services blokkeert de firewall de verbinding.

  Om de blokkade van je verbinding in China te voorkomen hebben sommige VPN providers hun VPN service gecamoufleerd. Dus naast de versleuteling van je gegevens is het voor firewalls niet duidelijk dat het om een VPN verbinding gaat. Doordat de firewall denkt dat je VPN een gewone internetverbinding is zal je geen blokkade krijgen.

  VyprVPN heeft intern een eigen VPN protocol ontwikkeld onder de naam Chameleon. Via deze link kan je meer lezen over Chameleon van VyprVPN.

  Hopelijk kan je hier wat mee. Als je meer hulp nodig hebt weet je ons te vinden.

 7. Angie
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik heb een vraag over de werking van IPVanish. Thuis heb ik een Ubee modem met WiFi van Ziggo, waar ik mijn Alles-in-1-Extra pakket heb. Daarop is bekabeld aangesloten de PC, de digitale ontvanger, de Smart TV en de BlueRay speler. Verder via WiFi smartphones, tablets en een laptop. Om te downloaden naar de PC heb ik IPVanish op de PC geïnstalleerd en dat functioneert uitstekend. Maar nu wil ik ook Popcorntime streamen vanaf een tablet naar de Chromecast in de tv. Als ik de PC start, begin ik met de connectie van IPVanish. Is het dan zo dat alles wat zich in het thuisnetwerk bevindt, op dat moment beveiligd is? Of moet ik voor het streamen ook een VPN verbinding op de tablet openen? Ik ben nog geen week geleden begonnen hiermee en snap de volgorde niet helemaal. Vandaar deze vraag. Naar mijn mening verberg je toch je uitgaande IP die het modem heeft?
  Het kan natuurlijk ook zijn dat ik helemaal verkeerd denk. Dus is jullie uitleg meer dan welkom. Alvast heel erg bedankt daarvoor!

 8. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Met de huidige setup is niet alles direct beveiligd. Dit is wel mogelijk maar hiervoor heb je een speciale router nodig. Bijvoorbeeld een DD-WRT of Tomato router. IPVanish heeft in samenwerking met FlashRouters ook eigen vooraf geïnstalleerde routers.

  Hiermee gaan alle apparaten die verbinding hebben met de router automatisch over de VPN verbinding.

  Als ik zo lees geef je alleen de PC opdracht om een VPN verbinding te maken. Daardoor verandert alleen de PC van IP-adres. Als je een DD-WRT, Tomato of vergelijkerbare manier gebruikt gaan wel alle apparaten die verbinding hebben met die router over de VPN verbinding.

 9. Berend Dubbe
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste VPN service,
  Hoe kan ik het best te werk gaan als ik HULU vanuit Nederland wil kijken op m’n iPhone die streamt naar mijn Chrome Cast op m’n tv?
  Dank, b

 10. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  1. Kies een VPN via https://vpnservice.nl/unblock/hulu-kijken-in-nederland/. IPVanish is een goede keus (supersnel en een erg handige iPhone app)

  2. Installeer de VPN via de IPVanish app of handmatig.

  3. Maak via je iPhone verbinding met een Amerikaanse VPN server.

  4. Heb je de Hulu app nog niet op je iPhone? Verander van de Nederlandse App Store naar de Amerikaanse App Store. Nu kan je de Hulu app downloaden. Als je de Hulu app al hebt of via je iPhone browser Hulu kijkt kan je deze stap overslaan.

  5. Volg de stappen om Hulu op je Chromecast te kijken (dit werkt net zoals elke andere app via Chromecast). Extra uitleg voor de stap kan je vinden op http://www.hulu.com/help/articles/26277697.

 11. Inge
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik wil graag nederlandse netflix in australie kijken hoe gaat dat

 12. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hi Inge,

  Dat werkt precies zoals Amerikaanse Netflix kijken op één klein verschil na.

  Je kan alle handleidingen voor Amerikaanse Netflix volgen maar in plaats van verbinding maken met een Amerikaanse server kies je voor een Nederlandse.

  Alle VPN providers in die handleidingen hebben ook Nederlandse servers, je kan deze dus gewoon gebruiken.

  Kom je er niet uit? Stuur ons nog even een bericht. 🙂

 13. Marc
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste VPN Service

  Vanuit Roemenie willen wij graag via de computer tv programma’s terug kijken . Graag advies

  BvD Marc

 14. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Marc,

  Wil je Uitzending Gemist in het buitenland kijken of iets anders?

 15. Theo
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ik wil gaan downloaden met Spotnet, ik wil dat doen via een VPNserver, hoe stel dat in?

 16. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  1. Maak een account aan bij IPVanish of Private Internet Access
  2. Maak verbinding met de gewenste server
  3. Download via Spotnet

  Lees de IPVanish Review en Private Internet Access Review voor meer informatie over deze VPN diensten.

 17. Henry
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Simpele vraag met een denk ik simpel antwoord, maar niet voor mij helaas; ik weet erg weinig van VPN..
  Ik het een UPZ/ZIGGO Horizon Box. Ik gebruik nu geen VPN. Ik wil het wel graag gebruiken (denk ik) voor Torrent Sites en Popcorn. En dan alleen op de laptop.
  welke leverancier is dan het goedkoopst en betrouwbaar ?

 18. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Goedkoopst en betrouwbaar gaan alleen niet zo goed samen. Daarom kies ik maar even voor betrouwbaar met IPVanish. Vermijd TorrentPrivacy in ieder geval, dat is echt drama geworden.

  Private Internet Access is goedkoper maar voor een beginner is dat misschien wat te Spartaans. 🙂

  Lees anders de IPVanish Review eens door en vergelijk deze met de Private Internet Access Review

 19. Myra
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hoi! Wij gaan over 2 weken naar Spanje.
  Kunnen we daar ook Nederlandse netflix kijken?

 20. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ja, via deze VPN provider kan je gewoon Nederlandse Netflix kijken in het buitenland. 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 21. michaeldoorn
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Is een vpn service legaal?

 22. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  In sommige landen is het gebruik van een VPN wel illegaal. Maar in de meeste landen is een VPN net zo legaal als een auto. Met een auto mag je van A naar B rijden. Het is wel illegaal om met een auto expres mensen aan te rijden.

  Criminele zaken zoals hacking, verspreiding van illegale content etcetera zijn met een VPN nog steeds illegaal.

  P.S.: Ik geen jurist en kan je ook niet voorzien van juridisch advies. Bovenstaande reactie is dan ook geen juridisch advies.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 23. caroline rijxman
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hai, ik volg een Amerikaanse Sundance-tv serie.
  Het laatste seizoen is nu begonnen, kan ik die wekelijkse afleveringen snel zien zonder te wachten tot ze bv op Netflix komen?
  Bvd, Caroline

 24. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hoi Caroline,

  Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Maar wil de serie bekijken voordat deze op Netflix verschijnt?

 25. caroline rijxman
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Ja. Streamen is vaak slechte kwaliteit, is het beter om VPN te gebruiken en dan bv Hulu?

 26. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hulu is ook een streamingdienst, net zoals Netflix. Of de kwaliteit van de stream beter is bij Hulu dan bij Netlix betwijfel ik.

  Als de serie die je wil bekijken eerder beschikbaar is op Hulu dan op Netflix raad je deze pagina aan: Hulu in Nederland. Hopelijk kan je hier wat mee.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 27. Rene
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Goedendag, ik wil graag een VPN verbinding hebben.
  In uw test prijst u 3 geteste verbindingen aan, goed om te lezen voor een keuze.
  Ik wil zelf een VPN hebben vanuit Spanje voor televisie horizon go en netflix betaald.
  Tor en peer to peer voor muziek bieden zij allen.

  Nu zie ik in de vragenbalk ook een andere VPN aanbieder NORDVPN voor netflix NL.
  Welke VPN is de goede keuze om in Nederland als in het buitenland te gebruiken.
  Mijn oog viel in eerste instantie voor PIA vanwege de prijs per jaar en meerdere toestellen per keer.

  Zie eigenlijk de bomen door het bos niet meer, ben redelijk onderlegd maar geen nurd.
  Kunt u mij op weg helpen.

  Graag hoor ik van u….

 28. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Rene,

  Begrijpelijk dat je de weg even kwijt bent. 🙂

  Tussen PIA en NordVPN zou ik kiezen voor NordVPN. Deze VPN is veel gebruiksvriendelijker en beter geschikt voor allerdaags gebruik.

  Beide VPN diensten zijn geschikt voor P2P maar NordVPN heeft uit zichzelf al speciale VPN over TOR servers.

  Door de blokkades vanuit Netflix werkt Nederlandse Netflix met een VPN soms wel, soms niet. Bij NordVPN werkt het vaak wel, bij PIA werkt het in ieder geval NIET de afgelopen maanden.

  Samengevat: Kies voor NordVPN →

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 29. Evelien Den Hert
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste, ik ben nogal onhandig in deze dingen en ik weet echt niet welke vpn provider ik moet nemen…kan jij mij daarbij verder helpen?

 30. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Evelien,

  Welke VPN dienst het best bij je past ligt aan de reden waarom je deze wil gaan gebruiken.

  Wil je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix kijken? Of wil je een VPN gebruiken om je online privacy te verhogen?

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 31. Marouico
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Goedenavond, ik zit te denken om een vpn aan te schaffen. De reden hiervan is dat ik films download via popcorntime op mijn smartphone en deze cast naar mijn tv via chromecast. Voor andere dingen heb ik het eigenlijk niet nodig.gaat mij dus om pure veiligheid en anonimiteit welke vpn zou je mij aanraden?

 32. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Marouico,

  Als anonimiteit en privacy je hoogste prioriteit zijn kan ik je NordVPN (review) en IPVanish (review) aanraden. NordVPN is wat makkelijker in gebruik. Prijzen zijn (ongeveer gelijk).

  De prijsvechter in het zero-logging VPN segment is Private Internet Access. Dat merk je niet alleen aan de prijs maar ook aan de kwaliteit. Private Internet Access is veel minder gebruiksvriendelijk, bijna Spartaans te noemen. Zou het je niet aanraden tenzij je perse een budget VPN wil.

  Voor meer info over bovenstaande VPN diensten neem je een kijkje bij mijn VPN Reviews.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 33. Evelien
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  is eerder om op mac online een verbinding te maken in een netwerk, dus privacy

 34. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Evelien,

  Toevallig stelde Marouico kort geleden precies dezelfde vraag. Daarom kopiëer en plak (tegen mijn principes in natuurlijk) ik het antwoord hier nog een keer:

  Als anonimiteit en privacy je hoogste prioriteit zijn kan ik je NordVPN (review) en IPVanish (review) aanraden. NordVPN is wat makkelijker in gebruik. Prijzen zijn (ongeveer gelijk).

  De prijsvechter in het zero-logging VPN segment is Private Internet Access. Dat merk je niet alleen aan de prijs maar ook aan de kwaliteit. Private Internet Access is veel minder gebruiksvriendelijk, bijna Spartaans te noemen. Zou het je niet aanraden tenzij je perse een budget VPN wil.

  Voor meer info over bovenstaande VPN diensten neem je een kijkje bij mijn VPN Reviews.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 35. Richard
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste,

  Ik had graag advies in onderstaande situatie:

  Ik ben op expat basis 2 jaar werkzaam in Duitsland, waar ik vanzelfsprekend ook mijn eigen appartement heb. Helaas ligt, tot mijn verbazing, Duitsland nogal achter qua internetsnelheden. De kabel in het nieuwbouw (!) appartement is geschikt voor 16Mbt/sec. Bar weinig dus. Daardoor ben ik gaan kijken wat die LTE abbo’s kosten etc maar die zijn er qua prijs niet echt interessant te noemen en niet alle kunnen leveren. Nu heb ik onlangs mijn contract voor mijn mobiele telefonie (Vodafone) laten opbreken om ook in het buitenland van mijn bundels gebruik te kunnen maken. Het plan was dus om de 12Gb data per maand te gaan gebruiken via een data sim in een nog te kiezen MiFi. Echter komt nu ook het probleem van regioblokkades en VPN om de hoek kijken.
  Thuis heb ik een Ziggo abonnement met een Horizon box, inclusief de Horizon Go app natuurlijk. Tevens beschik ik over een Netflix abonnement. Beide wil ik dus in bovenstaande setup aan het werken krijgen.

  Wat is uw advies?

  Met vriendelijke groet,

  Richard

 36. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Richard,

  Eerst door de zure appel heen: De Horizon Box kan je niet gebruiken in het buitenland. Ook niet met een VPN.

  De Horizon Box krijgt het signaal via een COAX kabel binnen. Er zitten wel ethernetpoorten op je Horizon Box maar die zijn alleen geschikt om het signaal naar andere apparaten zoals TV en mediaspelers door te geven.

  Het goede nieuws:
  Op vrijwel elk ander apparaat kan je gewoon Horizon Go (tegenwoordig Ziggo Go) kijken. Hetzelfde geldt voor Netflix. ????

 37. Marian
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Hallo,wij wonen in Spanje en willen graag via de IPad NPO en RTLxl programma’s bekijken,ook heb ik af en toe iets op Marktplaats staan.
  Welke VPN service raadt u ons aan?
  Is dit als amateur zelf te installeren?
  En is het legaal in Spanje?
  Mvg.Marian

 38. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Marian,

  De beste én makkelijkst te gebruiken VPN om Nederlandse streamingdiensten zoals NPO mee te bekijken is VyprVPN.

  Via deze link kan je VyprVPN 3 dagen gratis proberen »
  Hoe makkelijk het is kan ik het beste op deze manier vergelijken: Kan je een app zoals Facebook, Netflix of WhatsApp downloaden en gebruiken? Zo ja, dan kan je een VPN app ook gebruiken.

  Voor je iPad is er een speciale VyprVPN app, je hoeft zelf dus geen lastige instellingen te veranderen op je iPad.

  Vooropgesteld: Ik ben geen jurist en kan je dus niet voorzien van juridisch advies. Volgens mij is het gewoon legaal in Spanje maar als je dat wil weten raad ik je aan om contact op te nemen met een Spaanse jurist.

 39. Slawomir
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste VPN Service,
  Ik wil een VPN pakket instaleren op onze Iphone’s(2x) en iPads(2x) m.n. voor het email/ WhatsApp etc. verkeer bij gebruik van publieke WiFi netwerken als we op vakantie zijn. Welk pakket kunt u aanraden?
  Dank alvast

 40. vpnService.nl
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Beste Slawomir,

  Gebruik je geen Torrents? Dan is VyprVPN de beste keus. Supersnel, extreem makkelijk in gebruik.

  Download je wel eens via Torrents, dan is NordVPN een betere keus. Met VyprVPN mag je officieel namelijk geen Torrents gebruiken.

  Beide VPN diensten zijn erg makkelijk in gebruik en hebben prima ondersteuning.

  Heb je na het lezen van de reviews nog vragen? Stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder.

  Met vriendelijke groet,

  Robin, vpnService.nl

 41. Hans
  8 mei 2019 at 3:19 pm

  Net gelezen op de site van VyprVPN
  Heb daarom hier een abbo genomen .

  Bij Golden Frog hebben wij uiterste respect voor uw privacy. Wij controleren uw internetverkeer niet inhoudelijk en blokkeren geen poorten op onze servers. Doordat onze dienst alle verkeer gelijk behandeld, zijn peer-to-peer en torrentverkeer toegestaan.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *