Sinds de eerste VyprVPN review die ik schreef is er veel veranderd in de VPN industrie. Is VyprVPN nog steeds één van de beste VPN diensten? Of heeft het succes van dit bedrijf geleden tot grootheidswaan?

“Lees de review en ontdek of VyprVPN nog steeds je geld waard is.”

Algemene informatie over VyprVPN

Beide abonnementen zijn zonder datalimiet. De één met 3 gelijktijdige verbindingen en met VyprVPN Premium kan je 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken op de VPN. Alle ondersteunde VPN protocollen kan je gewoon met alle abonnementen gebruiken.

VyprVPN Review Nederlands

Onbeperkt data?Ja
Gelijktijdige verbindingen3 en 5 bij het Premium abonnement
VPN ProtocollenOpenVPN, PPTP, L2TP/IPSEC, Chameleon*
Locatie hoofdkantoorMeggen, Zwitserland
LinkVyprVPN website
 
*Chameleon is een speciaal door VyprVPN ontwikkelde manier om een VPN verbinding te maken. Hiermee kan je zelfs in landen waar VPN diensten door de overheid geblokkeerd worden gebruik maken van de dienst. Super handig als de VPN in China wil gebruiken bijvoorbeeld.
 
Bezoek VyprVPN

Betalingsmogelijkheden

Zonder credit card via PayPal, via PayPal met credit card, credit card en Alipay.

Privacy en logging policy

Sinds najaar 2018 logt VyprVPN helemaal niets meer. Een onafhankelijke audit van Leviathan Security Group bevestigde dat VyprVPN geen logs meer opslaat. Door de no-logging policy van VyprVPN kan je gerust anoniem internetten. Ook torrenten is sindsdien toegestaan bij VyprVPN.

Anoniem downloaden en uploaden via Torrents en P2P file-sharing toegestaan?

Sinds de no-logging update is torrenten bij VyprVPN gewoon toegestaan. Daarmee is VyprVPN zeer geschikt bevonden voor Popcorn Time en Kodi.

Server locaties

VyprVPN heeft één van de meest uiteenlopende servernetwerken van alle VPN diensten. Met 73 servers in 64 landen is er met deze VPN overal ter wereld een snelle server te vinden.

Vooral als je veel op reis bent is het belangrijk dat je VPN op zo veel mogelijk plekken een server heeft staan. Zo heb je altijd een beveiligde internetverbinding.

Alle servers die ik heb getest waren supersnel. Je streamt moeiteloos en zonder bufferen de hoogste kwaliteit video op deze VPN. Ook servers die verder weg zijn zoals de Amerikaanse servers werken supersnel.

VyprVPN server kaart

Apps, gebruiksvriendelijkheid en extra’s

Behalve mobiele en desktop apps heeft VyprVPN als één van de weinigen ook een router app. Dat laatste is superhandig als je de VPN op apparaten wil gebruiken die normaal niet werken met een VPN. Denk hierbij aan mediaplayers zoals Apple TV en Chromecast. De volgende apparaten kunnen gebruik maken van de officiële VyprVPN apps:

 • Windows
 • Mac
 • iOS (iPad, iPhone, iPod Touch)
 • Android Tablets & Smartphones
 • Android TV
 • QNAP NAS
 • Anonabox
 • Blackphone
 • Tomato Routers

VyprVPN App Review iOS en Android

Het makkelijkste is natuurlijk om gewoon een app te installeren. Maar soms wil je de VPN gebruiken op een apparaat waar de VyprVPN app niet beschikbaar is.

In dat geval helpt VyprVPN je stap voor stap om de VPN te installeren. Er is officiële ondersteuning op onderstaande apparaten maar als je apparaat er niet bij staat helpt VyprVPN je ook gewoon.

 • Linux
 • DD-WRT Routers
 • OpenWRT Routers
 • ASUSWRT Routers
 • Boxee
 • Synology NAS
 • Blackberry

VyprVPN Router App Review

Per platform verschillen de apps onderling minimaal. De enige reden dat sommige functies wél op het ene apparaat beschikbaar zijn en niet op het andere zijn beperkingen van bijvoorbeeld Windows of iOS. Daarover lees je hieronder meer.

Desktop app voor Windows, Mac en Linux

Bij het openen van de app valt direct op hoe simpel alles werkt. Een aantal belangrijke functies zoals Automatisch Verbinden op Onbekende WIFI en de Kill Switch kan je direct instellen.

Tenzij je zelf een server kiest maakt de VyprVPN app automatisch verbinding met de snelste server op dat moment. Als je in Nederland bent zal dat in de meeste gevallen de Nederlandse server zijn doordat die op dat moment het dichtstbij is. De snelste server functie is erg handig als je veel op verschillende locaties bent.

Automatisch Verbinden op Onbekende WIFI zorgt ervoor dat de VPN automatisch verbinding maakt als je op een onbekend netwerk zit. Daardoor lekt je internetverbinding nooit onversleutelde gegevens op openbare netweken.

VyprVPN desktop app voor Windows en Mac verbinding

De Kill Switch kan je op verschillende manieren instellen. Als eerste zorgt deze ervoor dat de internetverbinding direct verbroken wordt als de VPN verbinding verbreekt. Of de verbinding nou per ongeluk of expres verbroken wordt maakt niet uit.

Optie 1 is dat de Kill Switch alleen werkt als je de app open hebt staan. Optie 2 verbreekt ook de verbinding als de VyprVPN app niet open staat.

Het voordeel van Optie 2 is dat je gegevens ook niet lekken als de VyprVPN app onverhoopt crasht. Nadeel is dat je de app nodig hebt om de verbinding weer te herstellen. Simpelweg een kwestie van beveiliging afwegen tegen praktisch gemak.

VyprVPN Kill Switch app voor Windows en Mac

Een andere feature die ik bij veel andere VPN diensten mis is de Connection Per App functie. Daarmee kan je per applicatie instellen of de VPN gebruikt moet worden.

In mijn geval wil ik sommige applicaties geen gebruik laten maken van de VPN. Je kan kiezen tussen de Standaardinstelling (VPN wél gebruiken), VPN niet gebruiken, VPN wel gebruiken en VPN verplicht. Die laatste optie zorgt ervoor dat de ingestelde applicatie geen netwerkverbindingen kan maken zonder de VPN. Handig als je 100% zeker wil weten dat je gegevens niet lekken.

VyprVPN app voor Mac en Windows

Onderling is er bij de Windows en Mac app maar één verschil. Dat is dat je met Windows niet per app kan instellen of de VPN gebruikt moet worden.

Mobiele apps voor iOS en Android

VyprVPN heeft één van de meest gebruiksvriendelijke VPN apps. Zonder allerlei instellingen en aanpassingen kan vrijwel iedereen direct de VPN gebruiken. Via de knop kies je welke server je wil gebruiken. Daarna druk je op Verbinden. Makkelijker kan het bijna niet.

VyprVPN mobiele app overzicht

Achter het gebruiksvriendelijke gezicht van de mobiele app kan je de de app helemaal naar je wens configureren. Belangrijke functies:

 • Automatisch VPN inschakelen op onbekende netwerken
 • Automatisch VPN verbinding herstellen als deze verbroken is
 • Per app VPN automatisch wel/niet gebruiken (Alleen op Android)

VyprVPN mobiele app instellingen

Automatisch verbinding maken op onbekende WIFI netwerken is één van de superhandige functies als je veel onderweg bent. Je kan zelf bepalen welke netwerken je wél vertrouwd.

Als je niet op een vertrouwd netwerk zit schakelt de VPN automatisch in. Hiermee voorkom je dat je gegevens onversleuteld over onbeveiligde WIFI netwerken verstuurd worden.

VyprVPN mobiele app automatisch verbinding maken op onbekende netwerken

De Automatisch Opnieuw Verbinding Maken functie doet wat de naam zegt. Mocht de VPN op één of andere manier verbreken dan herstelt de app dit automatisch. Vergeet alleen niet de functie even in te schakelen. Standaard staat dit namelijk uitgeschakeld.

Het enige verschil in gebruiksvriendelijkheid is dat de Android app als enige de Connection Per App functie heeft. Alle verschillen tussen VyprVPN voor iOS en Android op een rijtje:

FunctieVyprVPN voor iOSVyprVPN voor Android
Automatisch snelste server kiezen
Automatisch verbinden op onbekende WIFI
VPN instellen per app
VyprDNS
Eigen DNS gebruiken
Poort kiezen
 

Net zoals alle andere VPN apps kan ook VyprVPN op iOS alleen het IPSEC protocol gebruiken. Met de Android app kan je alleen OpenVPN gebruiken. Voor de meeste gebruikers is dit geen probleem. Denk je bijvoorbeeld: “Wat is IPSEC?” Dan is het geen probleem. 🙂

Waarom zijn de apps verschillend op Android en iOS? Dat vroeg ik me ook af. Volgens moederbedrijf Golden Frog ligt het aan Apple:

Om de beginselen van Golden Frog te blijven voortstuwen, hebben we het Chameleon protocol onderdeel gemaakt van de VyprVPN app voor iOS apparaten, via het Apple goedkeuringsproces. Tot nu toe heeft Apple niet ingestemd met onze verzoeken om het Chameleon protocol in de VyprVPN iOS app op te nemen.

Golden Frog is momenteel beperkt tot het gebruik van het IPSec-protocol. Apple heeft ook niet ons verzoek geaccepteerd om OpenVPN op te nemen in de iOS app. Tot op heden is de enige app in de App Store die OpenVPN verbindingen mogelijk maakt de officiële OpenVPN app.

Router app en ondersteuning

Een groot pluspunt is de VyprVPN Router App. Als één van de weinige VPN diensten heeft VyprVPN een eigen router app ontwikkeld. Elke klant met een geschikte router voor VPN kan de Router App op de router installeren.

Ook apparaten die normaal geen VPN ondersteuning hebben kunnen met de VyprVPN Router App gewoon een VPN gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je Smart TV, Chromecast, Apple TV of gaming consoles zoals Playstation, XBOX en Nintendo Wii en Switch.

Elk apparaat dat verbinding met de router maakt kan gebruik maken van de VPN. Je kan per apparaat instellen of de VPN gebruikt moet worden of juist niet.

VyprVPN Router App per apparaat VPN instellen

Zo gebruik je bijvoorbeeld streaming apparaten zoals Apple TV en Chromecast met de VPN terwijl je de werklaptop op de gewone internetverbinding houdt. Met de VyprVPN Router App zijn alle combinaties mogelijk.

VyprVPN Router App Nederlandse server

Niet elke router is geschikt. Dus wil je perse gebruik maken van de VyprVPN Router App? Dan kan het nodig zijn een extra router te kopen.

Techy Alert: De Router App werkt met Tomato MIPS/ARM firmware maar vervangt deze niet. De VyprVPN Router App werkt als een plugin. Je krijgt gewoon een extra tab in de huidige firmware.

Andere firmware wordt ook ondersteunt maar VyprVPN heeft alleen een router app voor Tomato. VyprVPN levert ondersteuning voor de volgende firmware:

 • Tomato
 • DD-WRT
 • OpenWRT

Control panel en account

Net zoals de apps ziet ook het control panel bij VyprVPN er overzichtelijk uit. Alle beschikbare apps staan klaar om gedownload te worden. Verder kan je je contactgegevens en abonnement aanpassen via het control panel.

Je kan ook zien of er momenteel verbindingen op je account zijn. Dus ben je vergeten uit te loggen op de tablet die nog thuis ligt? Dat kan met VyprVPN gewoon op afstand.

VyprVPN Control Panel Dashboard

Onder Support krijg je een uitgebreide helpdesk waarmee je VyprVPN op elk apparaat kan installeren. Als je er zelf niet uitkomt kan je via live chat of email contact opnemen met de VyprVPN helpdesk. Daarover vertel ik je zo meer.

Helpdesk en ondersteuning

VyprVPN heeft een zeer uitgebreide helpdesk met email en live chat. Mijn ervaring is dat live chat bij VyprVPN sneller is dan email. Dat kan natuurlijk per geval verschillen.

De kwaliteit van de helpdesk is hetzelfde bij de live chat en email. Gelukkig maar want de antwoorden die ik kreeg waren gewoon goed. Medewerkers vroegen goed door over de setup en wensen. Dat gebeurt helaas nog niet bij elke VPN dienst.

Alle artikelen die je op weg helpen om de VPN zelf te installeren zijn goed geschreven en voorzien van duidelijke afbeeldingen.

En als je er niet uitkomt heb je altijd de VyprVPN live chat nog. Reactietijd ligt ongeveer tussen een aantal minuten voor de live chat en 2 uur voor de email.

Vraag verstuurdAntwoord
14:39 uur14:41 uur
15:37 uur17:39 uur
16:21 uur16:28 uur

Vergelijking VyprVPN abonnementen

VPN abonnementen van VyprVPN zijn overzichtelijk opgedeeld in twee varianten, VyprVPN (normaal) en VyprVPN Premium.

Met beide abonnementen heb je onbeperkt datagebruik en kan je alle VyprVPN apps gebruiken. Verder zijn er een aantal verschillen in het aantal apparaten en welke VPN protocollen je kan gebruiken.

Het normale VyprVPN abonnement laat je 3 apparaten tegelijkertijd verbinden met de VPN, het Premium abonnement 5. Voor de duidelijkheid: dit is het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbinding maakt met de VPN. Je kan de VPN op een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd installeren. Ook met het normale abonnement.

VyprVPN Premium geeft je toegang tot alle VPN protocollen waaronder Chameleon waarmee je in zwaar gecensureerde landen zoals China en Iran vrij kan internetten. Doordat de overheden van deze landen al het normale VPN-verkeer blokkeert is Chameleon één van de weinig manieren op daar een VPN te gebruiken.

VyprVPN Premium
$6,67,- per maand
 • 73 Servers
 • 64 Landen
 • 5 apparaten tegelijk
 • Zeer gebruiksvriendelijke apps
 • Zeer goed bereikbare helpdesk
 • Chameleon Protocol (?)
3 dagen gratis
VyprVPN
$5,- per maand
 • 73 Servers
 • 64 Landen
 • 3 apparaten tegelijk
 • Zeer gebruiksvriendelijke apps
 • Zeer goed bereikbare helpdesk
3 dagen gratis

Gratis VyprVPN proberen?

Je kan VyprVPN altijd 3 dagen gratis proberen. Daarmee krijg je toegang tot alle diensten die bij het abonnement horen. Stop je het abonnement binnen 3 dagen? Dan betaal je niks. Wil je het abonnement houden? Dan start na 3 dagen het abonnement dat je gekozen hebt.

Beoordeling en ervaringen met VyprVPN

VyprVPN was altijd al één van de grootste VPN diensten met een groot scala aan apps en ondersteuning voor veel apparaten. Sinds de vorige VyprVPN review is die ontwikkeling goed doorgezet.

De apps en website zien er uitstekend uit. Om smaak valt natuurlijk niet te twisten maar VyprVPN apps zien er stuk voor stuk mooi uit en zijn duidelijk ontworpen met gebruiksgemak voorop.

Stabiliteit en snelheid van het VPN netwerk zijn erg goed bij VyprVPN. Wegvallende verbindingen en eindeloos bufferen bestaat met VyprVPN niet. Dit is een supersnelle VPN dienst.

Het hele helpdesk gedeelte van zelfhulp tot email support en live chat zit goed in elkaar. Reactietijden zijn goed, de reacties van medewerkers ook. Duidelijke taal en goede oplossingen.

Het enige grote minpunt dat ik kan vinden is dat je niet met iDeal kan betalen. Natuurlijk kan je een PayPal account aanmaken, daarop geld storten en daarna betalen met PayPal. Maar voor de klant die gebruiksgemak op #1 heeft staan is iDeal gewoon belangrijk. Het beste VyprVPN alternatief waar je met iDeal kan betalen is ExpressVPN. De kwaliteit is vergelijkbaar, net zoals de kosten.

Voor alle andere gebruikers kan ik VyprVPN zeer aanbevelen. Makkelijk in gebruik, supersnelle servers en zeer uitgebreide ondersteuning voor bijna elk denkbaar apparaat op deze wereld.


VyprVPN
 • 90%
  Gebruiksvriendelijk - 90%
 • 85%
  Serverlocaties - 85%
 • 95%
  Snelheid - 95%
 • 90%
  Privacy - 90%
 • 85%
  Klantenservice - 85%
89%

Eindscore VyprVPN

Bezoek VyprVPN

Voordelen

 • Snelle verbindingen ongeacht de server
 • Makkelijk te installeren op alle apparaten
 • Goede helpdesk

Nadelen

 • iDeal betaling niet beschikbaar

Heb jij ervaring met VyprVPN? Wat vond je ervan? Deel hieronder je mening. Daarmee help je ook andere bezoekers die net zoals jij op zoek zijn naar de beste VPN.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*