Verdachte gearresteerd door FBI na analyse werkcomputer en VPN-logs

Verdachte gearresteerd door FBI na analyse werkcomputer en VPN-logs

Wil jij wél echt anoniem zijn op internet? Kies de beste anonieme VPN!

Vorige donderdag is er door de FBI een man van 24 gearresteerd op beschuldiging van cyberstalking. De man kon worden geïdentificeerd onder meer door het controleren van informatie welke op diens werkcomputer werd aangetroffen. Ook de verzamelde logbestanden bij VPN-provider PureVPN, Google en Rover, een uitlaatdienst voor honden zouden hebben bijgedragen aan de arrestatie van de man. Dit valt af te leiden uit de verklaring die werd afgelegd door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De persoon om wie het gaat zou één van de huisgenoten gedurende een bepaalde periode hebben gestalkt. Het zou daar niet bij gebleven zijn, want ook vrienden en familieleden van haar waren blijkbaar niet veilig. Er zouden onder meer persoonlijke dreigementen zijn verstuurd en er zouden ook dreigementen m.b.t. bomaanslagen en schietpartijen zijn geuit. De persoon die werd gearresteerd zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan bepaalde hackactiviteiten.

Uit de verklaring van het ministerie bleek dat de laptop van het slachtoffer niet beveiligd was met een wachtwoord. Bovendien was haar (digitale) dagboek er op terug te vinden evenals een document boordevol met wachtwoorden van haar diverse online accounts. Deze informatie zou later op een zogenaamde doxing-website worden gepubliceerd.

Vrijwillige overdracht van werkcomputer

De arrestatie van de beschuldigde komt niet helemaal uit de lucht vallen. De FBI zou de persoon namelijk eerder in augustus al in het vizier hebben gehad. Toen werd er al contact opgenomen met de voormalige werkgever van de man. Hij was in dienst bij een softwarebedrijf. Hij werd er echter eind juli van dit jaar ontslagen. Op de dag dat hij werd ontslagen zou de beschuldigde nog aan zijn werkgever gevraagd hebben om toegang te krijgen tot zijn werkcomputer. Dit verzoek werd echter geweigerd. De werkcomputer werd in een latere fase vrijwillig door het bedrijf aan de FBI afgestaan.

Gegevens van Google en PureVPN

Niet alleen de werkcomputer van de beschuldigde bevatte informatie die tot de arrestatie heeft geleid. Ook gegevens van onder meer Google evenals de VPN-provider PureVPN zouden daar een bijdrage aan hebben geleverd net als een verwijzing naar het Twitter-account van de beklaagde. Hij werd deze week voor de rechter geleid en riskeert een gevangenisstraf van 5 jaar.

PureVPN claimt zelf een anonieme no logging VPN te zijn, AHUM! Echt je online privacy beschermen? Kies een echte anonieme VPN!

Wil jij wél echt anoniem zijn op internet? Kies de beste anonieme VPN!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *