Brit hackt satellietsysteem Pentagon vanaf eigen IP-adres

Brit hackt satellietsysteem Pentagon vanaf eigen IP-adres

Het Britse National Crime Agency heeft aangegeven dat een 25-jarige Britse man er in is geslaagd om verschillende gegevens uit een satellietsysteem van het Amerikaanse ministerie van Defensie te stelen.

De hack vond plaats in het jaar 2014 en had als gevolg dat de man in kwestie niet alleen rangen, maar ook gebruikersnamen evenals e-mailadressen van zo’n slordige 800 gebruikers wist te bemachtigen. Bovendien zouden ook de gegevens van zomaar even 30.000 satelliettelefoons in handen van de Brit terecht zijn gekomen.

Opgepakt in 2015

De 25-jarige man van Britse afkomst werd in het jaar 2015 opgepakt. De arrestatie kwam er nadat onderzoek aan het licht had gebracht dat de hack vanaf diens eigen ip-adres was uitgevoerd. Het forensisch onderzoek dat nadien werd uitgevoerd maakte vervolgens duidelijk dat de gestolen gegevens op de harde schijven van de man waren terug te vinden. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft inmiddels aangegeven dat het herstellen van de schade die is veroorzaakt door de aanval zo’n slordige 628.000 dollar zal kosten. Wanneer de rechter het vonnis zal wijzen is tot dusver nog niet bekend.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *