Otello stopt met Opera VPN

Otello stopt met Opera VPN

Otello (voorheen Opera Software) heeft aangegeven dat het niet verder gaat met Opera VPN voor iOS en Android. De aankondiging komt enigszins als een verrassing, niet in het minst omdat de dienst nog een twee jaar bestaat.

De VPN dienst bestaat bovendien zowel in een betaalde als een gratis versie. Waarom Otello er voor heeft gekozen om de stekker uit deze dienst te trekken is niet bekend. Toch zijn er enkele redenen bekend die hier mogelijk van aan de basis liggen.

Het bedrijf achter de Opera VPN heeft aangegeven dat het met de dienst zal stoppen op 30 april. Ondanks het feit dat er dus geen officiële reden voor de verkoop is aangegeven is deze wellicht te zoeken in het feit dat Otello net een afdeling heeft verkocht die een VPN-dienst omvat. Het betreft hier SurfEasy, een van oorsprong Canadees bedrijf. Opera werd eigenaar van SurfEasy drie jaar geleden en verkocht het aan het einde van 2017 aan Symantec.

Wie gebruik maakt van Opera VPN Gold kan een gratis jaarabonnement krijgen op SurfEasy. Gratis gebruikers zouden op hun beurt dan weer een korting ontvangen van 80 procent wanneer ze bij SurfEasy een VPN-dienst afnemen. Wil je dat niet? Lees dan wat de Beste Altnernatieven voor Opera VPN zijn.

Er is door de jaren heen sowieso heel wat veranderd bij het Noorse Otello. Het is dan ook al lang niet meer het bedrijf dat voorheen verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van browsers. Inmiddels is het bedrijf ook in handen van een Chinese investeerder.

Ben je op zoek naar een VPN? Ik help je verder bij het kiezen van de Beste VPN.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *