Kodi TVAddons: “Gebruikers worden niet bespioneerd door advocaten”

Kodi TVAddons: “Gebruikers worden niet bespioneerd door advocaten”

Eerder dit jaar werden domeinnamen die eigendom zijn van het Kodi addon platform TVAddons overgenomen door een advocatenkantoor. Dit zorgde meteen voor heel wat zorgen onder Kodi gebruikers. Werden ze bespioneerd door een groep advocaten? Het lijkt erop dat dit niet het geval is.

Tot enkele maanden geleden was TVAddons zonder twijfel één van de populairste Kodi addons. In maart had de dienst bijvoorbeeld nog meer dan 40 miljoen unieke gebruikers. Vanaf de maand juni begon alles echter uit elkaar te vallen.

Aanleiding was het nieuws dat de website werd aangeklaagd voor een federale rechtbank in Texas. Plots verdween de website van de radar. Uiteraard dacht iedereen dat deze verschillende gebeurtenissen gelinkt waren met elkaar, maar later bleek dat niet het geval te zijn. TVAddons zou namelijk ook actief zijn in Canada. Dit zou de echte reden zijn achter de downtime van de website.

In juli werd er extra olie op het vuur gegoten toen duidelijk werd dat enkele voormalige domeinnamen van de website waren overgedragen aan een advocatenkantoor in Canada. Er kwam officieel geen enkele aankondiging van dit nieuws waardoor de zorgen bij de gebruikers uiteraard alleen maar verder toenamen.

Het idee bestond dat het advocatenkantoor die de domeinnamen in handen had gekregen dezelfde was als degene die TVAddons voor de rechter had gedaagd. Inmiddels kon worden vastgesteld dat dit niet het geval is. In een recent statement liet TVAddons het volgende optekenen:

“Het kantoor dat de domeinnamen in handen heeft, heeft de wettelijke verplichting om onze eigendom(men) ten allen koste te beschermen tegen derden die er inzage in willen hebben. Dit geldt dus eveneens ten opzichte van het advocatenkantoor dat ons heeft gedagvaard”.

Alles bij elkaar gezien is het nog maar de vraag wat de toekomst zal brengen voor TVAddons. De garanties die worden aangeboden door TVAddons evenals de informatie die inmiddels werd gepubliceerd door de rechtbank zijn voor veel gebruikers nog steeds niet overtuigend genoeg. Toch kunnen er op social media zoals Facebook en Twitter heel wat positieve commentaren teruggevonden worden. Alleen de tijd zal uiteindelijk uitwijzen of er nog een toekomst is voor TVAddons of niet.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *