Wat is een VPN service en wat kan je ermee?

  • Omzeil geografische blokkades op websites
  • Surf anoniem op internet
  • Anoniem downloaden en uploaden

Wat is een VPN service?

Een VPN service is een dienst waarbij een VPN tunnel is opgezet om je internetverkeer te versleutelen en te anonimiseren. Doordat een VPN service je IP-adres verandert kan je hiermee je geografische locatie verbergen of ogenschijnlijk veranderen. Erg handig, omdat:

  • Omzeil geografische website blokkades door je IP-adres te veranderen
  • Surf anoniem op internet door je internetverkeer te versleutelen en je IP-adres te veranderen
  • Beveiligt je internetverbinding tegen hackers, cybercriminelen en insanties

Om een VPN service te gebruiken heb je eerst een VPN provider nodig. Er is niet per definitie één beste VPN provider. Welke het beste bij je past is afhankelijk van je doel. Je kan kiezen uit vele VPN providers, lees daarom goed hoe je de voor juiste VPN provider kiest.

Kies een VPN provider

Omzeil geografische blokkades op websites

NPO Uitzending Gemist, RTLXL, SBS Gemist en vele andere Nederlandse videosites maken gebruik van geografische blokkades. Hierdoor is de inhoud (of een gedeelte daarvan) alleen te bekijken vanuit bepaalde landen.

Door een ander IP-adres te gebruiken kan je geografische restricties en blokkades op website omzeilen. Met een VPN service verander je je IP-adres én versleutel je al je in- en uitgaande internetverkeer. Lees verder: Alles over geografische blokkades op Nederlandse websites

Anoniem surfen op internet, anoniem downloaden en uploaden

VPN services worden ook vaak gebruikt om anoniem te surfen en voor anoniem downloaden en uploaden. De combinatie van een ander IP-adres én versleuteling van al je internetverkeer maakt je moeilijk te traceren op internet. Hiermee voorkom je dat je internetverkeer door hackers, geheime diensten en criminelen kan worden uitgelezen.

Verandering van IP-adres maakt je lastiger te traceren en versleuteling van in- en uitgaand internetverkeer beveiligd tegen aftappen door hackers, overheden en criminelen. Meer lezen over anoniem surfen, downloaden en uploaden? Lees:

Beveiliging tegen hackers en instanties

Een VPN service is een complete beveiliging voor je internetverbinding. Zoals een firewall de data op je laptop/PC beschermt tegen hackers doet een VPN service dit voor je internetverkeer. Met een VPN service is al je internetverkeer versleuteld en beveiligd.

Door de versleuteling van je internetverkeer is dit niet uit te lezen of te filteren door internetproviders, instanties, overheden, hackers en andere (cyber)criminelen. Zelfs in geval van onderschepping is het afgetapte internetverkeer onbruikbaar omdat alle data versleuteld is.

Kies een VPN provider

Laatste update: door Robin van vpnService.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*