Waarom een VPN dienst?

Via een VPN service krijg je privacy op internet, omzeil je website-blokkades en surf je veilig op alle openbare WIFI-netwerken.

Anoniem surfen op internet, uploaden en downloaden

Tijdens het surfen op internet laat je vaak onbedoeld meer gegevens achter dan je wil. Elke internetprovider in Nederland houdt bijvoorbeeld bij welke website je bezoekt en op welke tijd je de website bezoekt. Volgens de Europese Richtlijn moeten internetproviders deze gegevens minimaal 6 maanden en maximaal 24 maanden bewaren.

Met een anonieme VPN service surf je anoniem op internet.

Hieronder een simpel voorbeeld van de gegevens die Nederlandse internetproviders zien als je surft in een vergelijking met en zonder VPN.

Wat je internetprovider bewaart zonder VPN

Een versimpeld voorbeeld van logs die Nederlandse internet-providers bijhouden ziet er zo uit zonder VPN service, Tot op de seconde nauwkeurig weet je internet-provider wat je doet op internet.

Klant Datum Tijd Verbinding met
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 facebook.com
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 hotmail.com
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 nu.nl
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 nujij.nl
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:47 google.nl

Wat je internetprovider bewaart als je een VPN service gebruikt

Je internet-provider ziet wel dat er iets gebeurt met je internetverbinding maar het is onmogelijk om te zien welke website er bezocht is en welke data er verstuurd werd.

In plaats van het webadres van de website die je bezoekt is alleen nog zichtbaar dat je verbinding maakt met een IP-adres van je VPN-provider.

Door je internetverbinding te beveiligen met een anonieme VPN service zullen de logboeken van je internetprovider er ongeacht welke website je daadwerkelijk bezoekt ongeveer zo uitzien:

Klant Datum Tijd Verbinding met
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 VPN-provider
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 VPN-provider
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 VPN-provider
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:48 VPN-provider
Jan Jansen 01 Januari 2012 15:47 VPN-provider

In 2011 hebben Nederlandse authoriteiten 2.328.595 keer dit soort gegevens van Nederlandse internet-providers opgevraagd.

Jaarverslag 2011 - Gebruik CIS

Bron: Rijksoverheid – Jaarverslag 2011: Gebruik CIS

In het rapport zijn de opvragen van AIVD en MIVD niet meegerekend. Het werkelijke aantal informatievragen is dus wellicht hoger.

Als je internetprovider, hackers of anderen je internetverkeer onderscheppen of bijhouden is alleen een versleutelde verbinding met je VPN service zichtbaar. Welke website je bezocht hebt en wanneer dat was is dan onbekend.

Website-blokkades en internetcensuur omzeilen

Je hebt met een VPN service toegang tot alle geblokkeerde websites zoals The Piratebay, je kijkt gratis alle films en series op Hulu USA en hebt bijvoorbeeld ook geen last meer van website-blokkades op buitenlandse video-on-demand websites.

Niet alleen toegang tot websites die vanaf Nederlandse bodem worden geblokkeert maar ook andere video-on-demand websites met een geografische blokkade zoals Hulu USA, Vevo en VH1 deblokkeer je gemakkelijk met een VPN service.

Hiermee kan je gratis de nieuwste films en series bekijken voordat deze in Nederland worden uitgezonden.

Website blokkade

Ook als Nederlander in het buitenland kan je de plaatselijke internetcensuur omzeilen. Een groot aantal programma’s van Uitzending Gemist is niet toegankelijk buiten Nederland en in China zijn Facebook, Twitter en vele andere websites niet te bereiken omdat deze websites door overheden gecensureert worden.

Met een VPN service omzeil je deze blokkades en kan je alle geblokkeerde websites gewoon bezoeken.

Privacy en bescherming op openbare WIFI-netwerken

Met tools zoals FireSheep, FaceNiff of WireShark is het tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om op openbare WIFI-netwerken internetverkeer te volgen en inloggegevens te verkrijgen.

Door je internetverbinding te beveiligen met een VPN service is deze versleuteld en zijn deze gegevens niet uit te lezen in geval van onderschepping.

  • Veilig inloggen op e-mail, messenger, Skype en meer
  • Veilig inloggen op sociale netwerksites
  • Versleuteld gevoelige data versturen en ontvangen op elk netwerk
  • Veilig surfen, e-mailen en werken op openbare WIFI-netwerken

Welke VPN service provider?

Lees het artikel Welke VPN-provider heb ik nodig of lees VPN reviews om een VPN-provider te kiezen die bij je past.

Laatste update: door Robin van vpnService.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*