Videoland kijken in het buitenland

Videoland kijken in het buitenland

Videoland in het buitenland kijken maar heb je last van foutmeldingen en blokkades? Met deze VPN verdrijf je die irritante foutmeldingen! Een VPN installeren en gebruiken klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet. Hoe je dit doet, leg ik je hieronder stap voor stap uit.

Allereerst is het goed om te weten waarom je niet kan kijken: je bevindt je in het buitenland. Videoland ziet dat aan je IP-adres. Als je een buitenlands IP-adres hebt, wordt de toegang je geweigerd.

Je kan dit probleem verhelpen door je via je IP-adres voor te doen alsof je je gewoon in Nederland bevindt. Dat kan met een VPN met een Nederlandse serverlocatie. Ben je nieuw hier? Dan vraag je je misschien af hoe een VPN eruit ziet. Zo ziet een VPN eruit:

VPN App voor Videoland in het Buitenland
VPN App voor Videoland in het Buitenland

Met de juiste VPN lijkt het alsof je je gewoon in Nederland bevindt. Daarmee kan je Videoland in het buitenland meekijken. Het maakt niet uit waar je je echt bevindt: of het nu Frankrijk, Spanje, Duitsland of Ouagadougou is. Door een VPN te gebruiken heb je overal toegang tot het Nederlandse Videoland aanbod. Daardoor kan je overal je favoriete films bekijken. Moeilijk is het niet. Kan je een app downloaden? Dan kan je dit ook.

Checklist Videoland VPN

Om Videoland in het buitenland te bekijken, moet de VPN van jouw keuze aan een aantal eisen voldoen. Ik heb alle belangrijke zaken al voor je gecheckt:

  • De VPN moet supersnel zijn
  • De VPN moet een Nederlandse serverlocatie hebben
  • De Nederlandse serverlocatie mag niet geblokkeerd zijn door Videoland

De VPN moet supersnel zijn. Als de VPN te traag is, resulteert dat in hakkelend beeld of geluid. Je kent het wel: ‘bufferen’. De VPN moet een Nederlandse serverlocatie hebben. Bij de Nederlandse Videoland zijn alle andere landen behalve Nederland geblokkeerd. De Nederlandse serverlocatie mag niet geblokkeerd zijn door Videoland. Sommige VPN’s werken niet met Videoland. Je kan dan alsnog geen verbinding maken met de videodienst.

Beste VPN diensten om Videoland in het buitenland te kijken

Onderstaande VPN diensten heb ik uitgebreid getest me Videoland. ExpressVPN gaf het allerbeste resultaat met Videoland in het buitenland. Zowel qua snelheid als gebruiksgemak is ExpressVPN beter dan Cyberghost. Cyberghost is wel een stuk goedkoper. Begrijp me niet verkeerd, Cyberghost is snel genoeg om Videoland moeiteloos op de hoogste kwaliteit te kijken in het buitenland. Maar je krijgt gewoon waar je voor betaald. Betaal je meer, dan krijg je een snellere en nog makkelijker te gebruiken VPN.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

Wat is de beste keus? Maand- of jaarabonnement?

Verblijf je voor kort in het buitenland? Neem dan een maandabonnement. Dat kost $12,95 per maand en kan je elke maand opzeggen. Ben je langere tijd in het buitenland? Dan is het omgerekend voordeliger om een jaarabonnement te nemen. Een jaarabonnement kost omgerekend $6,67 per maand en betaal je in één keer.

ExpressVPN abonnementen
ExpressVPN abonnementen

Stap-voor-stap instructies om Videoland in het buitenland te kijken

Wil je stap voor stap zien hoe je de VPN installeert? Bekijk hieronder de installatieinstructies voor alle apparaten waarop je Videoland kan kijken. Als je de instructies precies volgt werkt het gewoon.

Is het met het stappenplan gelukt? En kan je nu overal ter wereld films en series van Videoland kijken zonder blokkades? Veel plezier! Als het niet is gelukt, is er geen nood. We gaan het samen fixen. Lees eerst de veelgestelde vragen en oplossingen. Kom je er dan nog niet uit, stuur me dan een bericht. Dan help ik je verder.

Kijk Videoland in het buitenland op je Mac en PC

FAQ

Lukt het niet meteen? Met deze antwoorden kan je het waarschijnlijk oplossen. Heb je de oplossingen hieronder toegepast en lukt het nog steeds niet? Stuur me dan een bericht. Dan help ik je verde

Is de beeldkwaliteit met een VPN hetzelfde als zonder VPN?

De beeldkwaliteit is hetzelfde als in Nederland, als je kiest voor een VPN die voldoet aan de eisen die in dit artikel staan. In sommige landen knijpen internetproviders bepaalde data, zoals video, af. We noemen dit ‘throttling’. De beeldkwaliteit is dan op een gewone verbinding slechter dan via een VPN. Een VPN biedt dan dus een extra voordeel: een betere beeld- en geluidskwaliteit.

Gebruik ik meer data als ik Videoland met een VPN in het buitenland kijk?

Als je Videoland kijkt, wordt er een verschillende videokwaliteit gebruikt. Op die manier krijg je altijd de beste videokwaliteit te zien die op dat moment haalbaar is. Dat wordt gemeten aan de hand van de snelheid van je internetverbinding. Op de laagste kwaliteit kost een uurtje Videoland kijken je ongeveer 500 MB. Op de hoogste kwaliteit kan dat 3 gigabyte per uur zijn.

Heb je een beperkte mobiele databundel? Dan kan je op je iPhone, iPad of Androidtoestel zelf het maximale dataverbruik instellen. Deze instelling vind je rechtsboven in de videospeler van de Videoland app. De app onthoudt de instelling ook voor de volgende keer dat je een video of film kijkt. Wil je extra data besparen? De meeste VPN diensten comprimeren hun dataverkeer. In het kort: Ze maken het kleiner als het de tunnel ingaat en pakken het bij aankomst weer uit. Hierdoor kan je in de praktijk zelfs minder data gebruiken mét een VPN.

Videoland geeft de foutmelding: “Het lukt nu niet om deze video te laden. Probeer het later nog eens.” of “Er gaat iets fout. Klik op de knop hieronder om het nog een keer te proberen.”

Deze foutmelding krijg je te zien als je Videoland in het buitenland probeert te kijken. Je kan deze foutmelding oplossen door een VPN te gebruiken, zoals hiervoor in het artikel beschreven.

Videoland in het buitenland foutmelding

Hoe kan ik op mijn (smart) TV in het buitenland Videoland kijken?

Videoland is te vinden op verschillende smart TV’s, waaronder Samsung, LG, Sony, Panasonic en Philips. Je kan de Videoland app ook vinden op de Ziggo Mediabox XL box, Playstation 4 en de Humax H3 Set-top box. Stel de VPN in op het apparaat waarmee je graag Videoland in het buitenland wil bekijken. Daarna kan je de normale stappen volgen om Videoland op je (smart) TV te kijken.

Op hoeveel apparaten tegelijkertijd kan ik Videoland in het buitenland kijken met de VPN?

Naast het limiet van de VPN (5 bij ExpressVPN of 7 bij Cyberghost) geldt er ook een limiet van Videoland zelf. Je kan per account met 4 verschillende apparaten tegelijkertijd kijken. Het is bij zowel de VPN als Videoland mogelijk om een onbeperkt aantal apparaten aan je account te koppelen.

Wat zijn de systeemvereisten om Videoland in het buitenland te kijken met een VPN?

De meeste apparaten zijn geschikt om Videoland in het buitenland te kijken met behulp van een VPN. Het apparaat moet dan wel voldoen aan de systeemeisen van de Videoland app en aan de systeemeisen van de VPN. De meeste gangbare apparaten voldoen hier gewoon aan. Lukt het niet? Controleer dan op de videoland website of het apparaat voldoet aan deze eisen: https://hulp.videoland.com/hc/nl/articles/202148882-Op-welke-apparaten-kan-ik-Videoland-kijken-

Werkt Videoland Download to Go wél in het buitenland?

Videoland Download to Go werkt gewoon in het buitenland, als je de titels in Nederland downloadt en in het buitenland bekijkt. Toch zijn er een paar haken en ogen waardoor je toch een VPN nodig hebt. Vanaf het moment dat je een film op een aflevering hebt gestart, krijg je nog 48 uur om deze af te kijken. Dat heeft te maken met de rechten die aan de serie of aan de film vastzitten.

Als je de film of serie toch nog wilt bekijken, moet je de video vernieuwen. Dat kan je doen door op de ronde pijl te klikken die op de aflevering staat afgebeeld. Helaas kan je dit alleen vanuit Nederland doen. In het buitenland kan je dit alleen doen door een VPN te gebruiken. Houd hier wel rekening mee als je in het buitenland aan een serie of film begint.

Videoland to go in het buitenland

In ieder geval kunnen alle gedownloade kinderseries- en films offline gekeken worden. Handig, want dan kan je de kinderen onderweg rustig houden. Er is ook een groot deel van alle ‘volwassen’ series en films beschikbaar om offline te bekijken. Daarbij valt te denken aan ‘Weemoedt’, ‘Centraal Medisch Centrum’ en ‘Nieuwe Buren’. Zie je geen downloadicoon? Het komt wel eens voor dat het niet lukt. In dat geval heeft het te maken met een de contentlicentie. Dat is niet te omzeilen, zelfs niet met een VPN.

Wat biedt Videoland aan?

Videoland biedt duizenden films en series uit binnen- en buitenland aan. Het aanbod van Videoland is onder te verdelen in een aantal genres, waaronder een groot aantal films en series voor kinderen. Het aanbod wordt iedere dag aangevuld met nieuwe films en series. Sommige series worden door Videoland zelf geproduceerd, zoals ‘De 12 van Oldenheim’, met onder andere Noortje Herlaar, Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt.

Ik kan de Videoland app niet downloaden in het buitenland

Kan je de Videoland app niet vinden in de App Store of Google Play? Dan kan het zijn dat je een probleem hebt met de store. Als je de foutmelding: “Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse Store, maar wel in de Amerikaanse Store. Tik op Verander van winkel om dit artikel te bekijken” te zien krijgt, weet je zeker dat dit het geval is. De oplossing is het veranderen van de regio van de App Store.

App Store regio veranderen

Kan ik Videoland in het buitenland betalen zonder Nederlands rekeningnummer?

Wie PayPal gebruikt, kan daarmee waarschijnlijk zijn of haar Videoland-abonnement betalen. Je kan het lidmaatschap ook betalen met iDeal of Nederlandse creditcard. Heb je geen Nederlands bankrekeningnummer? Vraag vrienden, familie of kennissen dan om Videoland in Nederland te betalen. Je kan ze dan later terugbetalen. Degene die voor jou betaalt maakt een account voor je aan en geeft de inloggegevens door. Op die manier kan je toch Videoland in het buitenland kijken en betalen.

Wat is de minimale internetsnelheid om Videoland in het buitenland met een VPN te kijken?

Het is erg belangrijk dat je met videodiensten gebruikmaakt van een supersnelle VPN. Anders krijg je last van een haperend beeld. Extra vervelend als je middenin een spannende film of serie zit. Je hebt minimaal 10 mbit per seconde nodig om Videoland te kijken.

Foutmelding: Invalid Parameter Value

Het kan zijn dat je de foutmelding ‘Invalid Parameter Value’ ziet. Niet alle foutmeldingen hebben betrekking op jouw locatie. Deze foutmelding heeft te maken met jouw cookie-instellingen. Hoe je deze aanpast, lees je op de website van Videoland.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *