Uitzending gemist in het buitenland kijken

Uitzending gemist in het buitenland kijken

Uitzending gemist en andere Nederlandse streamingdiensten kijken vanuit het buitenland? Dat kan! Dit artikel legt uit waarom het niet direct werkt en belangrijker: hoe je deze blokkade kan omzeilen! De NPO Start website of app detecteert je IP-adres. Als je IP-adres niet uit Nederland komt blokkeert NPO Start een groot deel van de uitzendingen. Probeer je het toch dan krijg je de foutmelding:

“Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking. Het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken.”

Vooral internationele evenementen zoals voetbal, wielrennen, Olympische spelen, buitenlandse films en series worden geblokkeerd. Maar ook “gewoon” Nederlandse programma’s. Dit allemaal omdat NPO contracten heeft met programmamakers. Daarin legt de programmamaker vast waar de video uitgezonden mag worden.

NPO Uitzending Gemist foutmelding in het buitenland: Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken.

In het kort: Je kan deze blokkade makkelijk omzeilen met een VPN. Registreer je account, installeer de app, maak verbinding met een Nederlandse server en het werkt meteen. Verderop in dit artikel kan je uitgebreidere uitleg vinden. Meteen aan de slag? Dit zijn de beste VPN providers om NPO in het buitenland te bekijken:

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

NPO Start en Uitzending Gemist kijken vanuit het buitenland

Om vanuit het buitenland alle programma’s te kunnen zien moet de website van Uitzending Gemist denken dat je vanuit Nederland kijkt. In de tutorial hieronder staat hoe je dat kan doen en wel NPO Gemist kan kijken vanuit het buitenland.

De website of app detecteert aan de hand van je IP-adres waar je bent. Is het een Nederlands IP-adres? Dan keurt NPO het goed en kan je kijken. Bezoek je Uitzending Gemist met een buitenlands IP-adres? Dan blokkeert de boel en kan je niet kijken.

De NPO Start app of website detecteert dus aan de hand van je IP-adres waar je bent. De enige manier om te kijken vanuit het buitenland is door je IP-adres te veranderen. Hieronder lees je hoe het buitenlandse IP verandert naar een Nederlands IP-adres.

  1. Kies een VPN service met Nederlandse servers
  2. Maak een VPN account aan
  3. Installeer de VPN service en maak verbinding met een Nederlandse VPN server
  4. Kijk uitzending gemist vanuit het buitenland

Kies een VPN service met servers in Nederland en maak je account aan

Om je IP-adres te veranderen van een buitenlands IP naar een Nederlands IP heb je een VPN provider nodig. Niet elke VPN provider heeft Nederlandse IP-adressen. Hieronder de top VPN providers die Nederlandse IP-adressen hebben.

Let op: Niet alle VPN providers met Nederlandse IP-adressen werken met NPO Uitzending Gemist. Onderstaande providers zijn getest en werken gewoon.

De meeste VPN providers hebben een probeerperiode van een aantal dagen. Zo kan je de service goed testen. In deze periode kan je opzeggen zonder dat je abonnement doorloopt. Deze VPN’s zijn werkend getest met NPO, NOS, RTLXL, KIJK, NLZiet, Ziggo Go, KPN TV en meer. ExpressVPN heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, NordVPN een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. en Surfshark 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

De geteste VPN diensten werken goed en zijn supersnel, geen haperend beeld dus. Via deze link kan je NordVPN 3 dagen gratis proberen→. Na de registratie ontvang je inloggegevens voor de VPN service zoals gebruikersnaam en wachtwoord. Bewaar deze gegevens goed, je hebt deze later nodig om in te loggen op je VPN service.

Installeer de VPN service en maak verbinding met een Nederlandse VPN server

Om je VPN service te gebruiken moet je deze eerst installeren en configureren. De meeste VPN diensten hebben een eigen installatieprogramma. We adviseren ook in de meeste gevallen ook om het installatieprogramma van je VPN provider te gebruiken. Na installatie kan je meteen verbinding maken met een Nederlandse server. Als de verbinding tot stand is gekomen start je NPO Gemist opnieuw en kan je Uitzending Gemist kijken! Zo installeer je de VPN op elk apparaat:

Uitzending Gemist in het buitenland VPN

Kijk uitzending gemist vanuit het buitenland

Na het installeren van een VPN programma en gebruik te maken van een VPN service die Nederlandse VPN servers heeft is het eindresultaat dat uitzending gemist werkt vanuit het buitenland.

NPO Start in het buitenland

FAQ

Is het niet meteen gelukt? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over Uitzending Gemist in het buitenland met een VPN. Kom je er niet uit? Stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder!

NPO App is niet beschikbaar in de App Store van deze regio

Heb je een buitenlandse App Store account en wil je de NPO App toch downloaden? Dat kan gewoon. Na het aanpassen of aanmaken van je App Store account kan je verder met het installeren van de VPN. Zo werkt het:

Heb je geen Nederlandse credit card? Volg deze stappen: Nieuwe App Store Account aanmaken zonder betalingswijze: https://support.apple.com/nl-nl/HT204034

Heb je wél een Nederlandse credit card? Volg deze stappen: Verander de regio van je huidige App Store account naar Nederland: https://support.apple.com/nl-nl/HT201389

Ik moet een betalingswijze opgeven maar die heb ik niet voor de betreffende regio

Als je de App Store regio van een bestaande account aanpast moet je inderdaad een betalingsmethode van de nieuwe regio koppelen. Maar nieuwe account kan je gewoon aanmaken zonder betalingswijze. Maak een nieuwe App Store account zonder credit card én zonder tegoedbon. Log daarna in met de nieuwe account en download de NPO App.

Gelukt? Of heb je assistentie nodig? Laat het me weten, ik help je graag verder! 🙂

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *