Sporza livestream kijken in Nederland

Sporza livestream kijken in Nederland

Sporza kijken buiten België? Met een VPN werkt Sporza overal ter wereld. Lees welke VPN je nodig hebt en hoe je Sporza in het buitenland kijkt – zonder blokkades! Door geoblocking kan je Sporza niet in het buitenland kijken. De Sporza livestream ziet in welk land je bent en blokkeert iedereen buiten het toegestane gebied.

Samenvatting: Sporza livestream kijken vanuit het buitenland

Sporza blokkeert Nederlandse kijkers en fans uit andere landen. In België kan je de livestream en alle Sporza programma’s gewoon volgen. Als je Sporza buiten België wil volgen krijg je een blokkade. Deze blokkade kan je omzeilen door verbinding te maken met een VPN-server.

  1. Registreer een VPN account bij een betrouwbare VPN provider. Met de volgende VPN providers konden wij de blokkade omzeilen: ExpressVPN, NordVPN, Surfshark;
  2. Installeer de VPN op het apparaat waarop je Sporza normaal gesproken streamt. Bijvoorbeeld je tablet of smartphone;
  3. Maak verbinding met de Belgische VPN-server;
  4. Open de Sporza livestream of bekijk reeds uitgezonden programma’s. Met de VPN kan je Sporza gebruiken zoals je normaal binnen de landsgrenzen van België ook doet.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

Alles over probleemoplossing, veelgestelde vragen en achtergrondinformatie over Sporza in het buitenland kan je hieronder lezen. Mis je bepaalde informatie of heb je na het lezen van dit artikel nog hulp nodig? Laat dan een reactie achter in de comments hieronder.

Waarom kan je geen Sporza kijken in het buitenland?

Sporza heeft alleen rechten gekocht om in het Nederlands de beelden uit te zenden in Belgie. In verschillende andere landen zijn de uitzendrechten voor de sporten gekocht door andere partijen. Geen van de rechthebbende partijen mag de beelden in een ander land uitzenden. Om te voorkomen dat Sporza kijkers uit andere landen toch de video kunnen bekijken heeft Sporza een blokkade op de stream.

Geografische blokkade op Sporza buiten Belgie

Deze blokkade is simpel te omzeilen door een Belgisch IP-adres te gebruiken, lees hieronder hoe je dat doet.

De website van Sporza leest je IP-adres uit waarna wordt gekeken of dit IP-adres Belgisch is. Heb je een Belgisch IP-adres? Dan kan je de stream bekijken. Komt het IP-adres uit het buitenland, dan krijg je een blokkade op de video. Het enige dat je dus nodig hebt is een Belgisch IP-adres. Lees hieronder hoe je in buiten Belgie een Belgisch IP-adres kan gebruiken om Sporza te kijken.

Je eigen IP-adres veranderen in een Belgisch IP-adres

Sporza kijken buiten Belgie kan alleen met een Belgisch IP-adres. Via een aantal VPN services kan je een Belgisch IP-adres krijgen. Het Belgische IP-adres kan je met een klik op de muis aan en uit zetten. Als je Sporza gaat kijken zet je het aan, daarna weer uit.

  1. Kies een VPN service met een geschikte Belgische server (zie hieronder)
  2. Download en installeer de VPN app
  3. Kies in de app de Belgische serverlocatie
  4. Laatste stap: geniet van de sport en kijk overal ter wereld Sporza

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

Kies een VPN service met een geschikte Belgische server

Uit de vele VPN services die je kan kiezen is het belangrijk dat je er een neemt met Belgische IP-adressen en servers in Belgie. Niet alle VPN providers hebben servers en IP-adressen in Belgie. Ook moeten de server snel genoeg zijn om streaming video door te geven. VPN services die niet snel genoeg zijn voor streaming video zorgen voor haperend beeld – heel vervelend als je bijvoorbeeld een sportwedstrijd wil volgen in het buitenland.

Als één van de weinigen heeft ExpressVPN servers die geschikt zijn om Sporza te kijken. Veel andere VPN diensten hebben wel servers in België maar worden door Sporza herkent en geblokkeerd. Je 30 dagen proefperiode begint direct op het moment dat je de account aanmaakt. Na het aanmaken van je account kan je meteen beginnen.

Installeer en configureer de VPN voor een Belgisch IP-adres

Op Mac OS installeer je de ExpressVPN applicatie door deze te slepen naar de Applicaties map. Installeren op een Windows machine gaat net zo makkelijk, download de ExpressVPN applicatie voor Windows en installeer deze met de wizard. Binnen no-time ben je klaar om de VPN te activeren. Mobiele gebruiker? Eerst de VPN account aanmaken. Daarna kan je de VPN app gewoon downloaden uit de App Store of Google Play. Om de app te gebruiken heb je eerst een VPN account nodig. De ondersteuning van ExpressVPN is beschikbaar voor alle grote (en kleine) platformen.

Maak verbinding met de server en je hebt een Belgisch IP-adres!

Start de ExpressVPN applicatie en kies voor de Belgische server. Dubbelklik op de Belgische server, voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en wacht even tot de verbinding tot stand gebracht is. Vanaf het moment dat je verbinding gemaakt is heb je een Belgisch IP-adres, klaar om Sporza te kijken!

Sporza in het buitenland kijken met een VPN

Laatste stap: geniet van de sport en kijk overal ter wereld Sporza

De blokkades zijn opgeheven vanaf het moment dat je verbinding maakt tot het moment dat je de verbinding verbreekt. Je kan dus Sporza kijken zo lang je wil, waar je wil en wanneer je wil! Ook andere blokkades op Belgische video’s en andere content verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Actieve VPN verbinding met een Belgische server

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *