RTL XL kijken in het buitenland

RTL XL kijken in het buitenland

RTL XL in het buitenland kijken zonder foutmeldingen? Dat kan gewoon met een VPN. In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je de geografische blokkade van RTL XL omzeilt. Ook laat ik zien welke VPN je daarvoor nodig hebt en hoe je die op de juiste manier gebruikt.

Samenvatting: RTL XL in het buitenland kijken

Met een VPN omzeil je alle blokkades en kan je RTL XL gewoon vanuit het buitenland bekijken. Volg deze stappen om de VPN op de juiste manier te installeren. Verderop deze pagina kan je achtergrondinformatie en de FAQ vinden.

 1. Registreer een VPN account bij een met RTL XL geverifieerde VPN aanbieder: ExpressVPN, NordVPN, Surfshark;
 2. Installeer de VPN op het apparaat waarop je RTL XL wil kijken;
 3. Maak verbinding met een van de Nederlandse VPN servers;
 4. Start RTL XL op het apparaat waarop de VPN verbinding gemaakt heeft.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

Tekst over succesvolle installatie en uit te voeren actie. Voordelen waarvan de bezoeker kan genieten. Lees het hele artikel voor meer achtergrondinformatie, probleemoplossing, FAQ en meer.

Deze blokkade is makkelijk te omzeilen. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je deze blokkade makkelijk omzeilt. Niet alleen RTL XL Gemist heeft een blokkade vanuit het buitenland maar ook alle andere varianten:

 • RTL XL Vooruitkijken
 • RTL XL Sport
 • RTL XL Premium
 • RTL XL Gemist

RTL XL in het buitenland kijken

Zo makkelijk als je in Nederland programma’s van RTL terug kijkt zo moeilijk is het in het buitenland. Zoals veel andere Nederlandse videodiensten heeft ook RTL XL een blokkade voor buitenlandse kijkers. Probeer je toch vanuit het buitenland naar RTL XL te kijken, dan krijg je de volgende foutmelding:

RTL XL Foutmelding Buitenland Je hebt geen rechsn om deze video te bekijken
De beruchte RTL XL foutmelding in het buitenland

In het kort: RTL heeft afspraken met producenten over uitzendrechten. Voor veel programma’s is de afspraak dat ze alleen in Nederland uitgezonden mogen worden.

Bij elk bezoek controleert RTL XL je IP-adres. Als je een Nederlands IP-adres gebruikt krijg je toegang. Heb je geen Nederlands IP-adres doordat je in het buitenland bent? Dan krijg je automatisch een blokkade en kan je geen materiaal van RTL XL bekijken.

Hoe omzeil je de blokkade op RTL XL?

Om de blokkade te omzeilen heb je een Nederlands IP-adres nodig. Tegenwoordig is je IP-adres veranderen niet lastig meer. Lees hieronder verder hoe je de juiste VPN service kiest om RTL XL te kijken en hoe je deze foutmelding omzeilt. Een VPN service maskeert en verandert je IP-adres. Je gebruikt een ander IP-adres zo lang als je verbinding hebt met de server. Hoe dat werkt en waar je op moet letten leggen we uit. Als eerst maak je een VPN account aan bij ExpressVPN of NordVPN. Daarna installeer en configureer je VPN service op het apparaat waar je RTL XL op kijkt – dit kan een PC/Mac zijn maar ook iPad of Android tablet.

VPN voor RTL XL in het buitenland

Welke VPN is het beste voor RTL XL?

Om RTL XL in het buitenland te kijken moet de VPN snel zijn, niet te duur en makkelijk in gebruik. Ook moet de VPN een optie hebben om een maandabonnement te nemen. Niet iedereen is langere tijd in het buitenland. Ben je kort in het buitenland? Neem een maandabonnement, dan zit niet niet onnodig vast. Langere tijd in het buitenland? Dan is een jaarabonnement een stuk voordeliger.

Onderstaande VPN’s heb ik uitgebreid getest met RTL XL. Allemaal snel, en makkelijk in gebruik. Prijzen varienren enigszins. In de regel kan je stellen: Goedkoper is iets minder makkelijk in gebruik, soms ook iets minder snel. Duurder is sneller en vaak makkelijker te gebruiken. Aanrader in dit geval is ExpressVPN.

Tip: Kort in het buitenland? Neem een maandabonnement, dan zit je niet onnodig lang aan een abonnement vast!

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

Zo installeer je de VPN om RTL XL in het buitenland te kijken

Afhankelijk van welk apparaat je gebruikt om RTL XL te kijken heb je verschillende handleidingen nodig. Kies hieronder het platform waarop je RTL XL wil kijken in het buitenland.

 1. Registeer je ExpressVPN account »
 2. Download en installeer de ExpressVPN app op het apparaat waarop je RTL XL wil kijken
 3. Open de ExpressVPN app en kies een van de Nederlandse ExpressVPN server locaties
 4. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht
 5. Kijk RTL XL in het buitenland!

ExpressVPN abonnementen

Installeer de VPN op het apparaat waarop je RTL XL wil kijken

Als je een account hebt aangemaakt kan je de VPN instellen. Na het downloaden van de app hoe je alleen nog verbinding te maken met de juiste server. Hieronder kan je per apparaat precies zien hoe je verbinding maakt. Na het voltooien van de installatie en configuratie kan je verder naar RTL XL.

Eindresultaat: Alle RTL XL video’s in het buitenland

Als je de hele handleiding hebt gevolgt kan je eindelijk genieten van je favoriete online videodienst. Ga er lekker voor zitten en kijk tot je erbij neervalt. Laat ons weten of het bij jou ook is gelukt via de comments. Ook voor vragen en opmerkingen over dit artikel kan je terecht in de comments hieronder.

Met een VPN kijk je wereldwijd RTL XL
Met een VPN kijk je wereldwijd RTL XL

Is het gelukt of niet? Als je er niet uitkomt kan je me gewoon een bericht sturen. Dan help ik je verder!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *