RTL XL in het buitenland kijken

 • Kijk RTL XL in het buitenland
 • Nooit meer blokkades en foutmeldingen
 • Je favoriete programma's van RTL

RTL XL liefhebbers in het buitenland komen erachter dat dit niet werkt. Last van de foutmelding “Deze video is alleen beschikbaar in Nederland”? Wij leggen je uit hoe je deze blokkade omzeilt en RTL XL kijkt buiten Nederland!

RTL XL kijken vanuit het buitenland

Zo makkelijk als je in Nederland programma’s van RTL terug kijkt zo moeilijk is het in het buitenland. Zoals veel andere Nederlandse videodiensten heeft ook RTL XL een blokkade voor buitenlandse kijkers. Niet alleen RTL XL Gemist heeft een blokkade vanuit het buitenland maar ook alle andere varianten:

 • RTL XL Vooruitkijken
 • RTL XL Sport
 • RTL XL Premium
 • En natuurlijk RTL XL Gemist

Deze blokkade is makkelijk te omzeilen. Hieronder leggen we uit hoe je RTL XL kijkt in het buitenland – inclusief plaatjes!

Waarom krijg je buiten Nederland een foutmelding als je RTL XL wil kijken?

In het kort: RTL heeft afspraken met producenten over uitzendrechten. Voor veel programma’s is de afspraak dat ze alleen in Nederland uitgezonden mogen worden.

Technisch werkt het zo: Bij elk bezoek controleert RTL XL je IP-adres. Als je een Nederlands IP-adres gebruikt krijg je toegang. Heb je geen Nederlands IP-adres doordat je in het buitenland bent? Dan krijg je automatisch een blokkade en kan je geen materiaal van RTL XL bekijken.

Om de blokkade te omzeilen heb je een Nederlands IP-adres nodig. Tegenwoordig is je IP-adres veranderen niet lastig meer. Lees hieronder verder hoe je de juiste VPN service kiest om RTL XL te kijken en hoe je deze foutmelding omzeilt.

Een VPN service maskeert en verandert je IP-adres. Je gebruikt een ander IP-adres zo lang als je verbinding hebt met de server. Hoe dat werkt en waar je op moet letten leggen we uit. Als eerst maak je een VPN account aan bij VyprVPN of NordVPN. Daarna installeer en configureer je VPN service op het apparaat waar je RTL XL op kijkt – dit kan een PC/Mac zijn maar ook iPad of Android tablet.

Aanmelden bij een snelle VPN service met Nederlands IP-adres

Welke VPN service je gebruikt is afhankelijk van welke apparaten je wil gebruiken om RTL XL te kijken. Als je alleen een PC of Mac gebruikt maakt het niet uit welke van de onderstaande VPN providers je gebruikt.

Gebruik je RTL XL ook op je tablet of smartphone? Kies dan voor VyprVPN of NordVPN. Deze providers zijn makkelijker te installeren op mobiele apparaten en omzeilen net zo goed blokkades op online video diensten.


VyprVPN
 • Supersnelle RTL XL VPN
 • Zeer gebruiksvriendelijke app
 • $5,- per maand
 • Als snelste getest met RTL XL

Account aanmaken


NordVPN
 • Goedkope RTL XL VPN
 • Zeer gebruiksvriendelijke app
 • $6,99 per maand

Account aanmaken


Pro Tip: Kort in het buitenland? Neem een maandabonnement, dan zit je nergens aan vast!

De meeste VPN diensten zijn ongeveer even duur maar de kwaliteit verschilt nogal. Dit ligt aan de snelheid waarmee de video kan streamen. Vooral bij online video diensten zoals RTL XL waar je lange video’s streamt heb je een snelle VPN dienst nodig. Als je een langzame VPN service gebruikt kan de video stream niet goed bufferen. Daardoor stottert het beeld de hele tijd.

Zo installeer je de VPN om RTL XL in het buitenland te kijken

Afhankelijk van welk apparaat je gebruikt om RTL XL te kijken heb je verschillende handleidingen nodig. Kies hieronder het platform waarop je RTL XL wil kijken in het buitenland.

 1. Registeer je VyprVPN account »
 2. Download en installeer de VyprVPN app op het apparaat waarop je RTL XL wil kijken
 3. Open de VyprVPN app en kies een van de Nederlandse VyprVPN server locaties
 4. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht
 5. Kijk RTL XL in het buitenland!
VyprVPN Account aanmaken

Registreer je VyprVPN account »

VyprVPN abonnementen

VyprVPN Account aanmaken

Download en installeer de VyprVPN app op het apparaat waarop je RTL XL wil kijken

VyprVPN app downloaden

Download VyprVPN app

Open de VyprVPN app en kies een van de VyprVPN server locaties

Server kiezen Nederland VyprVPN iOS Main Screen

Server kiezen Nederland VyprVPN iOS Server Screen

Server kiezen Nederland VyprVPN iOS Main Screen Connect

Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht

Server kiezen Nederland VyprVPN iOS Connecting

RTL XL in het buitenland kijken met een VPN

Na het voltooien van de installatie en configuratie kan je verder naar RTL XL. Werkt het nog niet? Herstart dan je browser.

Eindresultaat: Alle RTL XL video’s wereldwijd

Als je de hele handleiding hebt gevolgt kan je eindelijk genieten van je favoriete online videodienst. Ga er lekker voor zitten en kijk tot je erbij neervalt. Laat ons weten of het bij jou ook is gelukt via de comments. Ook voor vragen en opmerkingen over dit artikel kan je terecht in de comments hieronder.

RTL XL in het buitenland

Is het gelukt of niet? Als je er niet uitkomt kan je me gewoon een bericht sturen. Dan help ik je verder!


0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*