Live Olympische Spelen kijken in buitenland

Live Olympische Spelen kijken in buitenland

Wil je in het buitenland ook de Olymische Spelen 2018 Live volgen op NOS? Last van foutmeldingen en geoblocking? In dit artikel laat ik je zien hoe je makkelijk en snel de Olympische Spelen in het buitenland kan kijken. Lees dus snel dit artikel, volg de stappen en waan je in Pyongyang, zelfs als je Studio Sportwinter vanuit het buitenland kijkt!

Olympische Spelen in het buitenland kijken

NPO, maar ook Ziggo, KPN en andere streamingdiensten blokkeren kijkers in het buitenland. Als je vanuit het buitenland de uitzending wil kijken loop je tegen een foutmelding aan: "Deze video mag niet bekeken worden vanaf jouw locatie" De foutmelding is makkelijk te omzeilen met een VPN.

Olympische Spelen in het buitenland kijken
De beruchte foutmelding…

Hoe werkt de blokkade en hoe omzeil ik de foutmelding?

De videodienst (NPO, Ziggo, KPN) herkent je locatie. Ben je in Nederland, dan is er niks aan de hand en krijg je de video. Ben je in het buitenland? Dan krijg je een foutmelding en kan je zonder VPN niet kijken. Dat heeft te maken met uitzendrechten. Aangezien de uitzendrechten voor de olympische spelen altijd per land worden verdeeld, blokkeren de Nederlandse diensten alle pogingen om vanuit het buitenland te kijken. Met drie simpele stappen kun je in no time genieten van de Olympische Spelen met een Nederlands sfeertje. Ik laat je zien hoe het werkt.

1. Kies de juiste VPN

Er zijn veel partijen die VPN aanbieden. Helaas zijn ze niet allemaal even betrouwbaar. Ook kun je niet met elke VPN naar de Nederlandse streamingdiensten kijken. Behalve dat moet de VPN ook supersnel zijn, anders hapert het beeld constant. Snelle VPN diensten hebben hier geen last van en spelen video moeiteloos af, ook in het buitenland. Gebruiksgemak is ook erg belangrijk, anders ben je bezig met installeren terwijl de Winterspelen alweer over zijn. Geen zorgen, onderstaande VPN apps zijn supermakkelijk in gebruik.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

Tip: Heb je de VPN maar kort nodig? Kies dan geen jaarabonnement maar een maandabonnement! Als je de VPN alleen wilt gebruiken voor het kijken van de Olympische Spelen kun je gewoon een maandabonnement nemen. Ben je wat langer in het buitenland en wil je meer Nederlandse programma’s kijken in het buitenland? Dan kan je beter een jaarabonnement nemen. Dat is omgerekend goedkoper dan een maandelijks opzegbaar abonnement.

2. Installeer de VPN en maak verbinding met de juiste serverlocatie

Voordat je de VPN kan installeren heb je een VPN account nodig. Heb je die nog niet aangemaakt? Volg dan eerst de vorige stap (1). Als je een van de door mij aanbevolen providers kiest is het installeren van VPN eenvoudig.

In het kort: Installeer de app en maak verbinding met één van onderstaande serverlocaties. Extra hulp nodig bij verbinding maken? Bekijk de stap voor stap instructies.

Als de verbinding tot stand gebracht is kan je de NPO/NOS/Ziggo Go/KPN Play of andere streaming app openen en de Winterspelen kijken.

Vervolgens is er nog één belangrijk detail, het kiezen van de juiste serverlocatie. In het onderstaande schema heb ik op een rij gezet welke locatie je moet kiezen om niets van de Olympische Winterspelen 2018 te hoeven missen! Instructies voor setup in configuratie:

3. Test de VPN-verbinding door de Olympische Winterspelen te kijken via een Nederlandse livestream

Als je de stappen hebt gevolgd heb je nu de VPN ingeschakeld en de juiste server gekozen. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is NPO, NOS, Ziggo GO, KPN TV of NLZiet te openen en te genieten van al het moois uit Pyongyang.

Olympische Spelen in het buitenland kijken met een VPN
Eindresultaat: Olympische Spelen in het buitenland kijken met een VPN

FAQ: Vragen over de Olympische Spelen in het buitenland kijken met een VPN

De meest gestelde vragen zet ik hierna op een rij. Kom je er daarna nog niet uit? Laat dan een bericht achter, dan help ik je verder.

Waarom kan ik niet in het buitenland naar de Olympische Spelen kijken?

Dit komt door de uitzendrechten. Als je gebruik maakt van een van de aanbevolen VPN-aanbieders en het stappenplan volgt kan je deze foutmelding gewoon omzeilen.

Kan ik VPN op elk apparaat gebruiken om van de Olympische Winterspelen te genieten?

Jazeker, de aanbevolen VPN-aanbieders werken gewoon op elk apparaat waarop je de streamingdienst normaal ook kan gebruiken. Bijvoorbeeld op je tablet, smartphone, computer en zelfs op je smart TV en of Chromecast als je een VPN router hebt.

Welke programma’s kan ik kijken om de Olympische Spelen te volgen?

  • Studio Sportwinter
  • NOS Olympisch Journaal
  • NOS PyeongChang Vandaag
  • en meer

De NPO app is niet beschikbaar in de App Store. Wat moet ik doen?

Dit los je op door de App store regio te veranderen. In dit artikel leg ik uit hoe.

Kan ik de uitzending niet gewoon op een buitenlandse zender kijken?

Het lijkt simpel, als je niet in Nederland bent en je kunt niet naar de Nederlandse verslaggeving van de Olympische Spelen kijken schakel je toch gewoon over naar de sportverslaggeving in het land waar je bent? Dit werkt om meerdere redenen niet:

In elk land kan de omroep zelf kiezen welke wedstrijden ze verslaan. Het kan dus best zijn dat als je niet in Nederland bent, de omroep in het land waar je wel bent, jouw favoriete onderdeel niet uitzendt. Daarnaast kiest elke omroep welke samenvattingen ze uit wil zenden. Door het tijdverschil (het is in Pyongyang 8 uur later dan in Nederland) is de afhankelijkheid van samenvattingen nogal groot.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *