KPN Interactieve TV kijken in het buitenland

KPN Interactieve TV kijken in het buitenland

KPN Interactieve TV in het buitenland kijken gaat niet altijd even gemakkelijk. Buiten Europa zijn de beperkingen nog strenger. Daar heb je altijd een VPN nodig om KPN TV te kijken. In dit artikel laat ik zien hoe je overal ter wereld Interactieve TV van KPN kan kijken met een VPN.

Samenvatting: KPN Interactieve TV kijken in het buitenland

Normaal gesproken is Interactieve TV van KPN geblokkeerd in het buitenland. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Je kan deze blokkade zeer makkelijk omzeilen met een VPN app. Hier lees je de stappen die je daarvoor moet volgen:

 1. Registreer een VPN account bij één van de volgende geverifieerde VPN aanbieders: ExpressVPN, NordVPN, Surfshark;
 2. Installeer de VPN op het apparaat waarmee je normaal gesproken KPN ITV streamt, bijvoorbeeld je laptop of tablet;
 3. Maak verbinding met de Nederlandse serverlocatie in de VPN app;
 4. Open de KPN ITV app en stream je favoriete programma’s in overal ter wereld.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

Als het allemaal gelukt is kan je nu ook in het buitenland genieten van alles dat de KPN ITV app te bieden heeft. Meer hulp, achtergrondinformatie en probleemoplossing kan je hieronder vinden.

KPN ITV in het buitenland

KPN ITV in het buitenland zou binnen Europa gewoon moeten werken. Toch komt het dagelijks voor dat online TV van KPN niet goed werkt in het buitenland.

Soms detecteert de KPN app je IP-adres niet correct waardoor de stream niet afgespeeld kan worden. In dit geval denkt de KPN app dat je buiten de Europese Unie (EU) bent.

Buiten de EU mag KPN geen uitzendingen streamen. Dat heeft te maken met uitzendrechten. Met een VPN omzeil je deze blokkade makkelijk en snel, overal ter wereld.

KPN ITV buiten Europa

Buiten Europa heb je altijd een VPN nodig om met KPN online TV te kijken. KPN heeft alleen uitzendrechten om binnen de Europese Unie te streamen. Als je buiten de EU bent detecteert de app dat en blokkeert de stream.

Deze geografische blokkade kan je makkelijk oplossen door een VPN te gebruiken. Een VPN verandert je locatie van buiten Europa naar Nederland. Zo kan je overal ter wereld je favoriete programma’s streamen via de ITV app van KPN.

Checklist: Wat heb je nodig?

 • KPN ITV of KPN ITV abonnement
 • Apparaat om KPN ITV of ITV op te kijken
 • Geschikte VPN (laat ik je hieronder zien)
 • Internetverbinding (zowel wifi als mobiel internet werken gewoon)

Via VPN KPN TV kijken

KPN ITV via VPN is de makkelijkste manier om overal ter wereld jouw TV-programma’s te volgen. Zonder VPN geeft de KPN ITV app foutmeldingen.

Een VPN app verandert je locatie. Niet echt natuurlijk, maar de KPN ITV app denkt in ieder geval dat je in Nederland bent. Daar gaat het om. Met de ExpressVPN app kijk je binnen een paar minuten je favoriete programma via KPN ITV in het buitenland.

KPN TV App VPN
ExpressVPN voor iOS

Welke VPN voor KPN TV?

Om de VPN te kunnen gebruiken heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze krijg je bij het registeren van de VPN dienst. Hoewel er veel verschillende VPN diensten zijn werkt ExpressVPN het beste voor streaming apps zoals KPN ITV.

ExpressVPN heeft een supermakkelijke app en werkt dus gewoon op (bijna) elk apparaat zonder lastige instellingen. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe je binnen een paar minuten KPN ITV in het buitenland kijkt. Hieronder nog een aantal alternatieven:

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

VPN instellingen

Na het aanmaken van je account moet je de VPN alleen nog installeren en activeren op het apparaat waarop je KPN ITV wil kijken. Hieronder zie je stap voor stap hoe dat werkt.

Na het registeren en installeren van de VPN kan je eindelijk je favoriete programma live kijken of terugkijken in het buitenland. Open gewoon de KPN ITV app of gebruik de webplayer om alle zenders van KPN ITV te bekijken.

Kom je er niet uit? Lees de FAQ. Alsnog geen succes? Stuur me gewoon een bericht!

KPN ITV kijken in het buitenland met een VPN

KPN TV app downloaden in het buitenland

Meestal kan je de KPN ITV app wel gewoon downloaden in het buitenland. De blokkade komt pas als je probeert een programma te kijken. Kan je de app niet vinden of krijg je de volgende foutmelding?

Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse Store, maar wel in de Amerikaanse Store. Tik op Verander van winkel om dit artikel te bekijken

Dan moet je de App Store regio veranderen. Zo doe je dat:

 1. Installeer de VPN volgens bovenstaande instructies
 2. Verander de regio van je App Store of Google Play account
 3. Download KPN ITV voor iOS of voor Android

KPN ITV account aanmaken in het buitenland

Om KPN ITV in het buitenland te kijken heb je twee KPN accounts nodig én een VPN account:

 1. KPN ID account
 2. KPN ITV Account

Zowel de KPN ID account als de KPN ITV account kan je gewoon in het buitenland aanmaken. Ook zonder VPN. Maar wil je KPN ITV daadwerkelijk gebruiken en kijken in het buitenland? Dan heb je een VPN nodig.

KPN ID aanmaken in het buitenland

 1. VPN Account aanmaken
 2. KPN ID aanmaken
 3. KPN ITV account aanmaken

Hoe kan ik KPN ITV zonder Nederlands rekeningnummer gebruiken?

Nee, in eerste instantie niet. Maar met hulp van vrienden, familie of kennissen in Nederland kan je een heel eind komen. Zo kijk je KPN ITV zonder Nederlands rekeningnummer:

 1. Vrienden/familie/kennis maakt KPN ITV account aan met zijn of haar rekeningnummer
 2. Vrienden/familie/kennis stuurt gebruikersnaam en wachtwoord voor KPN ITV account naar jou
 3. Jij betaalt vrienden/familie/kennis elke maand het KPN ITV abonnementsgeld

Daarna kan je zelf een VPN account aanmaken en de VPN installeren.

 1. Registreer en installeer de VPN
 2. Download de KPN ITV app
 3. Kijk KPN ITV in het buitenland zonder Nederlands rekeningnummer

 

Foutcodes ITV buiten Nederland

Iedereen die buiten Nederland de KPN ITV app gebruikt krijgt de melding: “500-REF-401” of “Wij zijn niet gemachtigd om dit programma op dit apparaat uit te zenden”.

Deze melding krijg je als je in het buitenland of buiten Europa de TV apps van KPN probeert te gebruiken. Ook als je Interactieve TV op je laptop probeert te kijken in het buitenland krijg je een soortgelijke foutcode.

KPN ITV buitenland foutmelding: Wij zijn niet gemachtigd om dit programma op dit apparaat uit te zenden

Door een VPN te gebruiken denkt de KPN ITV app dat je gewoon in Nederland bent en werkt het gewoon.

FAQ & Probleemoplossing

Kom je er niet meteen uit? Heb je na het volgen van de installatie instructies nog steeds een foutmelding? Bekijk onderstaande oplossingen voor KPN ITV in het buitenland. Lukt het na het volgen van deze FAQ nog steeds niet? Neem dan even contact met me op. Dan help ik je verder.

Heb ik dezelfde beeldkwaliteit met een VPN en KPN ITV in het buitenland als in Nederland?

KPN ITV streamt de live zenders in HD kwaliteit terwijl on demand programma’s nog in SD worden doorgegeven. KPN ITV maakt gebruik van adaptive bitrate, daardoor past de kwaliteit van de video zich aan aan je internetsnelheid. Hoe sneller de VPN, hoe beter de beeldkwaliteit. Daarom heb je voor streamingdiensten in het buitenland altijd een supersnelle VPN nodig.

In sommige landen waaronder de VS heb je vaak zelfs betere beeldkwaliteit mét een VPN dan zonder VPN. Dat komt doordat sommige internetproviders streaming video en torrents afknijpen. Met een VPN is niet te herkennen dat je streaming video kijkt of torrents gebruikt, daardoor kan de internetprovider je snelheid niet afknijpen.

Op welke apparaten kan ik KPN ITV in het buitenland kijken?

Je kan KPN ITV niet op alle apparaten gebruiken. Windows Mobile en gaming consoles hebben bijvoorbeeld geen KPN ITV. Op de KPN ITV website kan je altijd een up-to-date overzicht van ondersteunde devices vinden.

Let op: Wil je de KPN ITV VPN op je Chromecast of Apple TV gebruiken? Lees dan hoe je de VPN op je Chromecast of Apple TV installeert. Veel andere devices werken wel met KPN ITV:

 • Android tablets en smartphones
 • iPad en iPhone
 • Windows via Webplayer
 • Mac via Webplayer
 • Apple TV via Airplay
 • Chromecast

Op hoeveel apparaten kan ik de VPN en KPN ITV tegelijkertijd installeren en kijken?

Twee. Iets uitgebreider: Je kan de VPN op zoveel apparaten tegelijkertijd installeren als je wil. Hou er wel rekening mee dat je maar met 3 apparaten tegelijkertijd verbinding kan hebben met de VPN. KPN ITV kan je op 5 apparaten tegelijk installeren maar slechts op twee apparaten tegelijk kijken.

Ik wil mijn iPad of iPhone met Jailbreak gebruiken voor KPN ITV

KPN ITV werkt niet als je device gejailbreakt is. Ook met VPN verander je daar niets aan.

Wat is de minimale internetsnelheid die ik nodig heb om KPN ITV in het buitenland te kijken?

KPN zelf laat niet veel los over de minimale snelheid die je nodig hebt voor KPN ITV. Sneller is natuurlijk altijd beter. Om de beste KPN ITV VPN ervaring te hebben is 5 mbit of meer het beste. Met minder werkt het ook gewoon maar niet met de beste beeldkwaliteit.

Kan ik de KPN ITV VPN ook met mobiel internet zoals 3G of 4G kijken in het buitenland?

Ja, KPN ITV via VPN werkt ook gewoon op mobiele internetverbindingen zoals 3G en 4G. Sommige andere streamingdiensten zijn (zelfs met een VPN) alleen te gebruiken op wifi maar KPN ITV werkt ook gewoon op mobiel internet.

Kan ik met de VPN in het buitenland gewoon alle zenders van KPN ITV bekijken?

Ja, alle zenders die je normaalgesproken in Nederland kan kijken met KPN ITV zijn met een VPN ook beschikbaar in het buitenland. Welke zenders dat precies zijn kan je hier vinden op de KPN ITV website.

Is Nederlandse ondertiteling ook gewoon beschikbaar in het buitenland als ik de VPN voor KPN ITV gebruik?

Ja, alle zenders die normaalgesproken ook Nederlandse ondertiteling aanbieden hebben dat ook in de KPN ITV app in het buitenland, mits je de juiste VPN gebruikt natuurlijk.

Ik heb geregistreerd maar kan niet inloggen

Vanaf het moment dat je testbetaling naar KPN ITV is gedaan duurt het ongeveer 5 minuten voordat je kan inloggen op KPN ITV. Soms wel een half uur.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *