KIJK.nl in het buitenland kijken

KIJK.nl in het buitenland kijken

KIJK.nl in het buitenland kijken zonder foutmeldingen en blokkades? Dat kan alleen als je een VPN gebruikt. Probeer je zonder een VPN in het buitenland te kijken, dan krijg je een irritante foutmelding. Gelukkig is deze blokkade heel makkelijk te omzeilen met een VPN. Hoe dat precies werkt, leg ik je stap voor stap uit.

Samenvatting: Kijk.nl in het buitenland kijken

Kijk.nl controleert je locatie, die doet de streamingdienst door je IP-adres uit te lezen. Met een Nederlands IP-adres kan je Kijk.nl gewoon bekijken. In het buitenland krijg je automatisch een buitenlands IP-adres, daarmee werkt Kijk.nl niet. Met een VPN maskeer je het buitenlandse IP-adres en lijkt het net alsof je in Nederland bent.

 1. Registreer een VPN account. De volgende VPN aanbieders werken goed met Kijk.nl: ExpressVPN, NordVPN, Surfshark;
 2. Installeer de VPN op het apparaat waarop je Kijk.nl wil kijken. Bijvoorbeeld je tablet, smartphone of computer;
 3. Maak verbinding met de Nederlandse VPN server;
 4. Start Kijk.nl via de browser of via de app en geniet van alle programma’s die je in Nederland ook op Kijk.nl bekijkt.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

Als je deze stappen doorloopt kan je Kijk.nl probleemloos bekijken buiten Nederland. Lees het hele artikel hieronder voor meer achtergrondinformatie, probleemoplossing, FAQ en meer.

Kijk.nl in het buitenland kijken

De foutmelding komt doordat KIJK.nl verbindingen uit het buitenland blokkeert. Bij elke internetverbinding hoort een IP-adres. Een IP-adres vertelt apps zoals KIJK.nl ook waar iemand zich bevindt.

Kijk.nl foutmelding in het buitenland: Helaas, er is iets misgegaan tijdens het laden van deze video. Probeer het opnieuw.

Deze foutmelding is supermakkelijk te omzeilen met een VPN. Hieronder lees je welke VPN’s geschikt zijn voor KIJK.nl en hoe dat werkt! KIJK.nl kijkt eerst of het IP-adres wel uit Nederland komt.

Als blijkt dat het IP-adres buitenlands is, wordt het afspelen van de video geblokkeerd. Dat kun je oplossen door een VPN te gebruiken. Door een VPN te gebruiken, wordt je IP-adres tijdelijk veranderd. Op die manier krijg je altijd en overal toegang tot je favoriete programma’s op KIJK.nl.

Een VPN app is erg eenvoudig; als je een app uit de App Store kunt downloaden, kun je dit ook. Kom je er toch niet uit? Dan help ik je verder!

 Zo ziet een VPN app eruit.
Zo ziet een VPN app eruit.

Kijk.nl in Belgie kijken

Kijk.nl in Belgie kijken werkt net zoals elk ander land buiten Nederland. Als je vanuit Belgie probeert om een Kijk.nl video te streamen krijg je een foutmelding die aangeeft dat je deze video niet mag bekijken.

Video’s op Kijk.nl zijn zonder VPN alleen in Nederland te bekijken. Dat heeft te maken met uitzendrechten. Zenders kopen uitzendrechten van programma’s voor een bepaald gebied, bijvoorbeeld Nederland. Daarbuiten mag het programma niet uitgezonden of gestreamd worden, dus ook niet in een buurland zoals Belgie of Duitsland.

Streamingdiensten moeten zich houden aan deze uitzendrechten door het afspelen van video’s in het buitenland te blokkeren. Met een VPN omzeil je deze blokkade en kan je Kijk.nl ook gewoon in Belgie bekijken.

Checklist: Wat heb je nodig?

Om KIJK.nl in het buitenland te kunnen kijken moet de VPN aan een aantal eisen voldoen:

 • De VPN moet supersnel zijn
 • De VPN moet een Nederlandse serverlocatie hebben
 • De Nederlandse serverlocatie mag niet geblokkeerd zijn door KIJK.nl

Waarom deze eisen zo belangrijk zijn, leg ik je uit. Alleen als je een VPN gebruikt die aan alle eisen voldoet, kun je KIJK.nl in het buitenland kijken.

 • De VPN moet supersnel zijn: als de verbinding niet snel genoeg is gaat deze bufferen (haperend beeld en geluid).
 • De VPN moet een Nederlandse serverlocatie hebben: KIJK.nl werkt echt alleen in Nederland, alle andere landen zijn geblokkeerd.
 • De Nederlandse serverlocatie mag niet geblokkeerd zijn door KIJK.nl: KIJK.nl kent al een aantal trucjes, waardoor je geen verbinding meer kunt maken.

Aanbevolen VPN’s voor Kijk.nl

Alle VPN diensten in dit artikel heb ik uitgebreid getest met KIJK.nl en werken supermakkelijk, ook in het buitenland. Begin hieronder met het aanmaken van je account en ga daarna verder met het instellen van de VPN. Als je dat gedaan hebt hoef je alleen nog maar verbinding te maken met de Nederlandse serverlocatie voordat je KIJK.nl in het buitenland kan kijken!

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

Instellingen voor Kijk.nl via VPN

VPN account aangemaakt? Mooi! Dan kan je verder met de laatste stap: Het installeren van de VPN. Volg de stap voor stap instructies en je kijkt binnen no-time KIJK.nl in het buitenland:

Is het gelukt met het installeren van de VPN? Als het is gelukt, veel plezier ermee! Is het niet helemaal gelukt? Geen nood! We gaan het samen oplossen. Lees eerst de FAQ. Kom je er dan nog niet helemaal uit, stuur me dan gewoon een bericht. Dan help ik je verder.

FAQ & Probleemoplossing

Lukt het niet meteen? Met deze antwoorden kan je het waarschijnlijk oplossen. Heb je de oplossingen hieronder toegepast en lukt het nog steeds niet? Stuur me dan een bericht. Dan help ik je verder.

Is de beeldkwaliteit met een VPN hetzelfde als zonder VPN?

Als je een VPN kiest die voldoet aan de eisen die zijn omschreven in dit artikel, is de beeldkwaliteit hetzelfde als in Nederland. In sommige landen wordt data afgeknepen. We noemen dit “throttling”. De beeldkwaliteit is dan op een normale verbinding niet erg goed. Door gebruik te maken van een VPN wordt het beeld dan juist beter.

Gebruik ik meer data als ik KIJK.nl in het buitenland kijk?

De meeste aanbieders van VPN’s maken gebruik van compressie. Dat is een manier om data te verminderen. Daardoor gebruik je in theorie zelfs minder data dan als je geen VPN zou gebruiken.

Volgens de website van KIJK.nl:

“Hoeveel data de app verbruikt hangt af van hoeveel en in welke kwaliteit je onze programma’s bekijkt, dit gaat op basis van de beschikbare bandbreedte.”

Kijk geeft de foutmelding: “Helaas, er is iets misgegaan tijdens het laden van deze video. Probeer het opnieuw.”

Deze foutmelding zie je als je KIJK.nl in het buitenland probeert te kijken. Je kunt het probleem oplossen door een VPN te gebruiken zoals eerder in dit artikel beschreven. Je zou ook terug kunnen gaan naar Nederland om het programma daar te kijken, maar dat is vast geen antwoord op je vraag. 🙂 Deze foutcode wijst erop dat je KIJK.nl in het buitenland probeert te gebruiken:

Kijk.nl foutmelding in het buitenland: Helaas, er is iets misgegaan tijdens het laden van deze video. Probeer het opnieuw.
Kijk.nl foutmelding in het buitenland: Helaas, er is iets misgegaan tijdens het laden van deze video. Probeer het opnieuw.

Deze foutmeldingen kun je verhelpen door een VPN te gebruiken zoals hierboven omschreven in het artikel.

Foutmelding: “No valid entitlement found for asset” in het buitenland

Deze foutmelding heeft er niet mee te maken dat je in het buitenland bent. Toch kan het zijn dat je deze foutmelding krijg als je in het buitenland bent. Om KIJK.nl in het buitenland te kunnen kijken als je deze foutmelding krijgt volg je deze stappen:

 1. Los de eerste foutmelding “No valid entitlement found for asset” op: help.kijk.nl/customer/nl/portal/articles/2857089-melding-%22no-valid-entitlement-found-for-this-asset%22-of-%22x%22-in-de-player
 2. Volg de stap-voor-stap instructies om KIJK.nl in het buitenland te kijken.

Wat zijn de systeemvereisten om KIJK.nl in het buitenland te kijken met een VPN?

Op de meeste apparaten is het gewoon mogelijk KIJK.nl in het buitenland te kijken als je de juiste VPN gebruikt. Het apparaat dat je gebruikt moet dan wel voldoen aan zowel de eisen van de KIJK.nl app als de systeemeisen van de VPN. Zie help.kijk.nl

De meest gangbare apparaten voldoen aan deze eisen. Als het niet lukt, is het verstandig te controleren of het apparaat wel voldoet aan deze eisen.

KIJK.nl aanbod

KIJK.nl is een dienst van SBS. Daarom kun je de SBS-zenders SBS6, Net5, SBS9 en Veronica bekijken. De zenders hebben al hun programma’s klaargezet zodat je deze nog eens terug kunt kijken. Daarnaast biedt KJK een aantal clips die nooit zijn uitgezonden.

Met een gratis account krijg je ook toegang tot livestreams van de Champions League en andere (sport)evenementen.

Kan ik op mijn smart TV in het buitenland KIJK.nl ontvangen?

Wie met een smart TV KIJK.nl wil bekijken, heeft een televisie nodig van één van deze merken:

 1. Philips (uit 2011, 2012 of 2013);
 2. Samsung (uit 2011, 2012, 2013, 2014 of 2015);
 3. LG (uit 2011, 2012 of 2013);
 4. Sony: de BRAVIA-televisies uit 2014 en 2013;
 5. Sony: de Blu-ray-spelers en Blu-ray Home Theatre-systemen uit 2014.

Wil je KIJK.nl.NL in het buitenland op je smart TV kijken? Dan heb je ook een VPN op je smart TV nodig.

Kan je KIJK.nl op je Chromecast of Apple TV kijken in het buitenland?

KIJK.nl biedt geen toegang met een Chromecast of Apple TV. Er waren wel al plannen voor, maar ze zijn nog niet toegepast. Zie de website van KIJK.nl voor meer informatie: help.kijk.nl/customer/nl/portal/articles/2261331-werkt-de-kijk-app-met-chromecast-of-airplay-/.

Zelfs met een VPN kun je KIJK.nl niet op je Chromecast of Apple TV gebruiken.

Kan je met KIJK.nl en een VPN ook films kijken in het buitenland?

KIJK.nl biedt geen films aan. Deze streamingdiensten hebben wél films en kan je ook in het buitenland kijken:

Ik kan de KIJK.nl app niet downloaden in het buitenland

Kun je de KIJK.nl app niet vinden in de App Store of Google Play? Het kan zijn dat je deze foutmelding krijgt: “Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse Store, maar wel in de Amerikaanse Store. Tik op Verander van winkel om dit artikel te bekijken.”. Deze foutmelding houdt in dat je de app store regio moet veranderen. Als je de App Store regio veranderd hebt kan je de app wel downloaden.

App Store foutmelding: Artikel niet beschikbaar.
App Store foutmelding: Artikel niet beschikbaar.

Verander app store regio

Wat is de minimale internetsnelheid om KIJK.nl in het buitenland met een VPN te kijken?

Bij het gebruik van een videodienst is het altijd belangrijk dat je een supersnelle VPN gebruikt. Voor streamingdiensten heb je over het algemeen minimaal 5 mbit nodig. Anders krijg je te maken met haperend beeld en geluid. Dat is heel vervelend als je net lekker onderuit gezakt in de bank zit. Gelukt of niet? Laat het me weten! Hulp nodig? Check eerst de FAQ. Lukt het alsnog niet? Stuur me een bericht, dan help ik je verder!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *