Britbox in Nederland kijken

Britbox in Nederland kijken

Britbox in Nederland kijken met een VPN werkt makkelijk en snel. Het enige dat je nodig hebt is een VPN die compatibel is met Britbox en Britbox abonnement. In dit artikel lees je precies wat je nodig hebt, waar je op moet letten en welke instellingen je moet gebruiken om deze streamingdienst overal ter wereld te bekijken.

Samenvatting: Britbox in Nederland kijken

Zonder VPN is Britbox door uitzendrechten alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Een VPN maskeert je echte locatie en vervangt deze door elke gewenste locatie. Zo lijkt het alsof je in de Verenigde Staten of Canada bent terwijl je gewoon in Nederland bent. Zo werkt het:

 1. Registreer een VPN account bij een van de volgende met Britbox-geverifiëerde VPN aanbieders: ExpressVPN, NordVPN, Surfshark;
 2. Installeer de VPN op je computer, laptop, tablet, telefoon of ander Britbox compatible apparaat;
 3. Maak verbinding met een Amerikaanse of Canadese server van de VPN;
 4. Start Britbox op het apparaat waarop je verbinding met de VPN gemaakt hebt en geniet van alle titles op deze streamingdienst.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

Na het volgen van deze stappen kan je overal ter wereld Britbox kijken. Lees het hele artikel voor meer achtergrondinformatie, probleemoplossing, FAQ en meer.

Britbox in Nederland kijken

Naast de razend populaire iPlayer heeft BBC nu een speciale streamingdienst voor niet-Britten gelanceerd: Britbox! Britbox kampt met dezelfde blokkades als BBC iPlayer en is zonder VPN niet beschikbaar in Nederland.

Je kan Britbox zien als een premium variant van BBC iPlayer die speciaal voor de VS en Canada ontwikkeld is. Er zijn twee varianten. Een variant die alleen met een Britse credit card te bekijken is en een andere variant waarbij het niet uitmaakt in welk land je credit card geregistreerd is. In dit artikel gebruiken we de laatste variant. Daarvoor kan je gewoon elke credit card ter wereld gebruiken.

Bij het aanmaken van je Britbox account controleer de streamingdienst in welk land je bent. Deze controle werkt door je IP-adres uit te lezen. Met een Amerikaans of Canadees IP-adres kan je gewoon een account aanmaken. Probeer je dat met een Nederlands IP-adres, dan blokkeert de website en kan je geen account aanmaken.

Britbox foutmelding: Unfortunately Britbox is exculsively available in the United States and Canada
Britbox foutmelding: Niet beschikbaar buiten VK, VS en Canada

De oplossing is dus simpel: Je IP-adres veranderen met een VPN. Een VPN verandert je IP-adres naar elke gewenste locatie. Dus ben je in Nederland en wil je een Amerikaans IP-adres? Met een VPN is dat een kwestie van een druk op te knop.

Britbox in België kijken

Britbox en België werkt precies hetzelfde als in Nederland. Met een Belgisch IP-adres kan je geen Britbox account aanmaken. Om in Britbox in België te kijken moet je een Amerikaans of Canadees IP-adres gebruiken. Dat kan kinderlijk eenvoudig met een VPN account. Met een VPN verander je jouw eigen Belgische IP-adres naar elke andere locatie ter wereld, in het geval van Britbox is dat een Amerikaanse of Canadese locatie.

Checklist: Wat heb je nodig?

Britbox is op de meest gangbare apparaten gewoon beschikbaar, net zoals de VPN die we in dit artikel gebruiken. Tenzij je op een minder gangbaar apparaat gaat kijken zal het instellen van de Britbox en de VPN vlekkeloos verlopen.

De makkelijkste manier is een PC, Mac, Android, iOS of iPadOS device. Daarop is zowel de VPN als Britbox binnen vijf minuten te installeren. Dus heb je haast, dan is dat de beste optie.

Via streamingdiensten zoals Amazon Prime en Apple TV kan je Britbox aan je account koppelen. Daardoor kan je Britbox makkelijker gaming consoles en streaming- en mediaboxen kijken.

Om een Britbox account aan te maken heb je eerst een Amerikaans of Canadees IP-adres nodig. Daarvoor gebruiken we een VPN, dus het eerste wat we doen is een ExpressVPN account aanmaken en deze instellen. Daarna registeren we de Britbox account.

VPN account
Britbox account
Credit card voor Britbox account
Britbox compatible apparaat (PC, Mac, Smartphone, Tablet, Streaming device)

Welke VPN werkt met Britbox?

Om Britbox in Nederland te kijken heb je een VPN nodig met Amerikaanse of Canadese VPN servers. Daarnaast moeten de servers hoge snelheden aankunnen omdat Britbox constant video streamt. ExpressVPN, NordVPN en Surfshark hebben alle drie serverlocaties in de VS en Canada. De snelheid is ook uitstekend bij deze VPN providers.

In dit artikel gebruiken we ExpressVPN. Dus als je dit artikel stap voor stap wil volgen is het aanbevolen om ExpressVPN te gebruiken.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

VPN Instellingen Britbox in Nederland te kijken

Britbox met VPN is het makkelijkste via een computer of mobiel apparaat zoals PC, Mac, Android, iOS of iPadOS. Op andere apparaten kan je Britbox ook met een VPN bekijken maar de configuratie daarvan kost iets meer tijd.

Op PC, Mac, Android, iOS en iPadOS hoef je alleen de ExpressVPN app te downloaden en verbinding te maken met de Amerikaanse server. Daarna kan je direct Britbox openen en kijken.

Om de VPN op andere devices zoals Apple TV, Chromecast en consoles zoals Playstation, XBOX en Nintendo te gebruiken moet je de VPN op een router installeren. Dat kost wat meer tijd maar geeft uiteindelijk wel een betere ervaring omdat je Britbox gewoon op je TV kan bekijken.

Als alternatief kan je een PC of Mac natuurlijk ook via HDMI kabel aansluiten op je TV. Dan hoef je de VPN niet op een router te installeren. Bekijk hieronder de VPN instellingen op Britbox te bekijken:

Zonder VPN kan je geen Britbox account aanmaken. Maak verbinding met de VPN voordat je verder gaat.

Britbox account aanmaken

Naast een VPN heb je ook een Britbox account nodig. Zorg dat je verbinding hebt gemaakt met een Amerikaanse of Canadese VPN server van ExpressVPN, NordVPN of Surfshark voordat je de Britbox account aanmaakt.

Gebruik geen Britse VPN server. Dan heb je namelijk ook een Britse credit card nodig om je Britbox account te registeren. Gebruik wél een Amerikaanse of Canadese VPN server voor Britbox. Dan maakt het niet uit in welk land je credit card geregistreerd staat. Gebruik postcode 37188

Nadat je verbinding hebt gemaakt met de VPN kan je gewoon een Britbox account aanmaken. Let op dat je bij de ZIP/Postal Code een Amerikaanse postcode gebruikt anders kan je de account niet aanmaken. In dit voorbeeld gebruiken we de postcode 37188 maar elke andere Amerikaanse postcode werkt ook.

 1. Ga in je browser naar https://www.britbox.com/home
 2. Kies “Start your 7-day free trial” of een andere registratie-knop
 3. Vul je naam en email in en kies een wachtwoord
 4. Kies “Create Account”
 5. Kies of je een maand- of jaarabonnement op Britbox wil
 6. Vul je betalingsgegevens in
 7. Vul bij ZIP/Postal Code deze postcode in: 37188
 8. Kies “Submit”

 

Britbox account aanmaken in Nederland
Britbox account aanmaken in Nederland

Britbox heeft een gratis trial van 7 dagen. Als je binnen 7 dagen je Britbox abonnement opzegt worden er geen kosten in rekening gebracht. Opzeggen gaat met enkele klikken en zonder tussenkomst van de klantenservice.

Britbox starten en kijken

Als je alle stappen gevolgd hebt kan je Britbox openen en beginnen met kijken. Het belangrijkste punt is de juiste VPN locatie gebruiken, in dit geval Amerika of Canada. Vergeet ook niet om verbinding te maken met de VPN. Een veelgemaakte fout is de VPN installeren maar vergeten om verbinding te maken. In dat geval is je echte IP-adres nog steeds zichtbaar en krijg je geen toegang tot Britbox. Dit is het resultaat als je alles goed hebt gedaan:

Britbox in Nederland en Belgie kijken
Britbox in Nederland en Belgie kijken

FAQ & Probleemoplossing

Is Britbox gratis als ik een VPN gebruik?

Nee, een VPN verandert alleen je IP-adres. Het is geen illegale tool om betaalde streamingdiensten gratis te bekijken. Je hebt gewoon een Britbox account nodig.

Britbox is een Britse streamingdienst, waarom moet ik een Amerikaanse of Canadese VPN server gebruiken om Britbox te kijken?

Britbox heeft twee varianten. Een variant voor gebruik binnen het Verenigd Koninkrijk en een variant voor gebruik in de Verenigde Staten en Canada.

Voor de Britse variant heb je een Britse credit card nodig, voor de Amerikaanse/Canadese versie kan je elke credit card gebruiken, dus ook je Nederlandse kaart.

Als je een Britse credit card hebt kan je natuurlijk gewoon gebruik maken van de Britse variant van Britbox. In dat geval dien je ook een verbinding te maken met een Britse VPN server in plaats van een Amerikaanse of Canadese serverlocatie.

Alle abonnementen van ExpressVPN, NordVPN en Surfshark geven je toegang tot Amerikaanse, Canadese en Britse VPN servers.

Conclusie

Britbox in Nederland of België kijken gaat snel, makkelijk en eenvoudig met een VPN. Beslis vooraf op welk apparaat je Britbox wil kijken en bereid je goed voor. Vooral als je op een apparaat wil kijken waar fabrieksaf geen VPN ondersteuning voor is kost het iets meer moeite om verbinding te maken met de VPN.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *