App Store regio veranderen

  • Nederlandse apps in het buitenland
  • Amerikaanse apps in Nederland
  • Werkt ook voor alle andere regio's!

Wat een gezeur! Je wil in het buitenland een app downloaden, je weet 100% zeker dat de app bestaat maar je kan de app niet vinden. Waarschijnlijk is die app alleen beschikbaar in Nederland. Andersom komt dit probleem ook vaak voor als je een app uit de Amerikaanse App Store wil downloaden.

Veel apps zijn namelijk alleen beschikbaar in andere regio’s zoals de Amerikaanse App Store. Gelukkig is de blokkade makkelijk te omzeilen door een paar simpele aanpassingen in je App Store account.

Je App Store account aanpassen kan gewoon zonder VPN. Maar let op: Soms heb je een VPN nodig om bepaalde apps te gebruiken. Lukt het niet meteen? Bekijk de Veelgestelde Vragen over App Store regio veranderen.

App Store account aanpassen om Nederlandse apps te downloaden in het buitenland

Hoe je in het buitenland een Nederlandse App Store account kan gebruiken verschilt per geval. Je kan namelijk een bestaande (buitenlandse) account aanpassen als je een Nederlandse credit card hebt. Heb je geen Nederlandse credit card? Dan moet je een extra App Store account aanmaken. In beide gevallen is het relatief simpel.

Heb je geen Nederlandse credit card?

Volg deze stappen: Nieuwe App Store Account aanmaken zonder betalingswijze: https://support.apple.com/nl-nl/HT204034

Heb je wél een Nederlandse credit card?

Volg deze stappen: Verander de regio van je huidige App Store account naar Nederland: https://support.apple.com/nl-nl/HT201389

Na het veranderen van de App Store regio

Meestal is het genoeg om de App Store regio te veranderen maar soms heb je een VPN nodig om de apps te gebruiken in het buitenland. De meeste streamingdiensten zoals Ziggo Go, Netflix en andere TV apps zoals NL Start, NLZiet, RTLXL en KIJK hebben een rechtenbeperking per land of regio. Daardoor kan je de apps alleen in Nederland gebruiken zonder VPN.

Met een VPN omzeil je de blokkade op je apps en kan je Nederlandse streamingdiensten gewoon gebruiken in het buitenland.

App Store account aanpassen om overal ter wereld Amerikaanse apps te downloaden

Sommige App Store items zoals veel Amerikaanse Sport Apps zijn niet beschikbaar in de Nederlandse App Store. Daarvoor heb je een Amerikaanse App Store account nodig. Kom je toch op één of andere manier bij de app terecht dan krijg je deze foutmelding:

Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse Store, maar wel in de Amerikaanse Store. Tik op Verander van winkel om dit artikel te bekijken

Als je die foutmelding krijgt is het tijd voor een Amerikaanse iTunes account. Zo doe je dat:

  1. Maak een nieuwe iTunes account via deze link
  2. Let op: Het e-mailadres dat je gebruikt mag niet eerder gebruikt zijn om een iTunes- of Apple account aan te maken.

App Store Regio Veranderen FAQ: Vraag & Antwoord

Lukt het niet meteen? Met deze antwoorden kan je het waarschijnlijk oplossen. Heb je de oplossingen hieronder toegepast en lukt het nog steeds niet? Stuur me dan een bericht. Dan proberen het samen op te lossen.

De betalingswijze die ik moet invoeren heb ik niet, wat nu?

Als je de App Store regio van een bestaande account aanpast moet je inderdaad een betalingsmethode van de nieuwe regio koppelen. Een nieuwe account kan je gewoon aanmaken zonder betalingswijze. Maak een nieuwe App Store account zonder credit card én zonder tegoedbon. Log daarna in met de nieuwe account.

Hoe kan ik de oorspronkelijke regio terugzetten?

Wil je de App Store weer terugzetten naar de vorige regio? Volg dan dezelfde stappen maar dan met een andere regio. Dan heb je de vorige App Store weer terug.

En, is het gelukt om je app te downloaden? Laat een bericht achter, ook als het niet gelukt is. Dan help ik je verder! 🙂

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*