App Store regio veranderen

App Store regio veranderen

App Store regio veranderen om geblokkeerde apps te downloaden? Wat een gezeur! Je wil een app downloaden maar deze is niet beschikbaar in jouw regio. Met deze handleiding en een VPN laat je de App Store denken dat je in betreffende regio bent. Daardoor geeft een VPN je toegang tot elke app ter wereld.

Veel apps zijn namelijk alleen beschikbaar in andere regio’s zoals de Amerikaanse App Store. Gelukkig is de blokkade makkelijk te omzeilen door een paar simpele aanpassingen in je App Store account.

Om geblokkeerde apps te gebruiken heb je een VPN nodig. Lukt het niet meteen? Bekijk de Veelgestelde Vragen over App Store regio veranderen.

App Store Regio aanpassen naar Nederlandse App Store (vanuit buitenland)

Hoe je in het buitenland een Nederlandse App Store account kan gebruiken verschilt per geval. Je kan namelijk een bestaande (buitenlandse) account aanpassen als je een Nederlandse credit card hebt. Heb je geen Nederlandse credit card? Dan moet je een extra App Store account aanmaken. In beide gevallen is het relatief simpel.

Heb je geen Nederlandse credit card?

Volg deze stappen: Nieuwe App Store Account aanmaken zonder betalingswijze: https://support.apple.com/nl-nl/HT204034

Heb je wél een Nederlandse credit card?

Volg deze stappen: Verander de regio van je huidige App Store account naar Nederland: https://support.apple.com/nl-nl/HT201389

Na het veranderen van de App Store regio

Na het veranderen moet je de geoblokkade nog omzeilen. Dat doe je met een VPN. Zonder VPN detecteren geoblocked apps dat je in het buitenland bent en werkt het alsnog niet.

Met een VPN omzeil je de blokkade op je apps en kan je geoblocked Nederlandse apps gewoon gebruiken in het buitenland.

  1. Maak je VPN account aan
  2. Installeer de VPN op het apparaat waarop je de app wil gebruiken
  3. Maak verbinding met de Nederlandse server

Maak je VPN account aan

Dit zijn de beste VPN’s om de App Store regio te veranderen. Je kan een account aanmaken voor een maand, jaar en soms zelfs langer. Ben je kort in het buitenland? Neem dan gewoon een maandelijks opzegbaar abonnement. Anders zit je lang vast aan een abonnement dat je niet meer gebruikt.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

App Store Regio aanpassen naar Amerikaanse App Store

Sommige App Store items zoals veel Amerikaanse Sport Apps zijn niet beschikbaar in de Nederlandse App Store. Daarvoor heb je een Amerikaanse App Store account nodig. Kom je toch op één of andere manier bij de app terecht dan krijg je deze foutmelding:

Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse Store, maar wel in de Amerikaanse Store. Tik op Verander van winkel om dit artikel te bekijken

Als je die foutmelding krijgt is het tijd voor een Amerikaanse iTunes account. Zo doe je dat:

  1. Maak een nieuwe iTunes account via deze link
  2. Let op: Het e-mailadres dat je gebruikt mag niet eerder gebruikt zijn om een iTunes- of Apple account aan te maken.

Nadat je de App Store Regio veranderd hebt naar Amerikaans heb je nog een VPN nodig om geblokkeerde apps daadwerkelijk te gebruiken. Dit zijn de beste VPN’s om je App Store Regio te veranderen:

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

Installeer de VPN en maak verbinding met de Amerikaanse serverlocatie

Na de installatie moet je nog verbinding maken met de Nederlandse serverlocatie van de VPN. Zonder verbinding zijn geblocked apps alsnog niet te gebruiken buiten de regio waarvoor ze bedoeld zijn. Zo maak je verbinding met de Amerikaanse serverlocatie van de VPN: Setup en instructies »

FAQ

Lukt het niet meteen? Met deze antwoorden kan je het waarschijnlijk oplossen. Heb je de oplossingen hieronder toegepast en lukt het nog steeds niet? Stuur me dan een bericht. Dan proberen het samen op te lossen.

Wat is de Beste VPN om de App Store Regio te veranderen?

Voor dit artikel heb ik een aantal VPN’s getest. De meesten waren te langzaam of veel te duur. Hieronder de top 3 VPN’s om de App Store Regio te veranderen:

De betalingswijze die ik moet invoeren heb ik niet, wat nu?

Als je de App Store regio van een bestaande account aanpast moet je inderdaad een betalingsmethode van de nieuwe regio koppelen. Een nieuwe account kan je gewoon aanmaken zonder betalingswijze. Maak een nieuwe App Store account zonder credit card én zonder tegoedbon. Log daarna in met de nieuwe account.

Hoe kan ik de oorspronkelijke regio terugzetten?

Wil je de App Store weer terugzetten naar de vorige regio? Volg dan dezelfde stappen maar dan met een andere regio. Dan heb je de vorige App Store weer terug. En, is het gelukt om je app te downloaden? Laat een bericht achter, ook als het niet gelukt is. Dan help ik je verder! 🙂

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *