Smart TV VPN Instellen

Lees hoe je op een smart TV gebruik kan maken van een VPN. Zelfs als je TV uit zichzelf geen VPN ondersteunt kan het gewoon.

Smart TV VPN instellen

Om een VPN op je Smart TV te installeren moet je de VPN eerst op een ander apparaat installeren. Vanaf dat apparaat kan je de VPN delen naar je Smart TV.

Welk apparaat je gebruikt om de VPN te delen is afhankelijk van je technische kennis, tijd en budget. Er zijn twee manieren op de VPN te delen:

Optie 1: Router Optie 2: PC/Mac
Snelste verbindingen Minder snel dan VPN router
Router moet geschikt zijn PC/Mac met bedrade verbinding nodig
Technische kennis nodig Minder technische kennis nodig

 

Weet je al wat voor jou de beste manier is? Kies dan hieronder de handleiding die je wil volgen. Ben je nog niet zeker wat voor jou de beste manier is? Gebruik dan de Keuzehulp. Dan vertel ik je uitgebreid wat de voor- en nadelen van beide manieren zijn.

Na installatie moet je de WIFI instellingen van de Smart TV nog veranderen! Zie hieronder
Keuzehulp: VPN Router of delen vanaf PC/Mac Router VPN Setup VPN Delen vanaf PC/Mac Setup

Na het installeren en delen van de VPN

Heb je de VPN gedeeld via één van de gebruiksaanwijzingen hierboven? Mooi, dan ben je er bijna! Naast je normale WIFI heb je nu een VPN WIFI spot. Deze moet je instellen op de Smart TV. Per TV verschilt het nogal hoe je het WIFI netwerk verandert. Volg hieronder gewoon de gebruiksaanwijzing voor jouw merk:

Staat je merk er niet tussen? Google even op de merknaam van je tv + wifi instellen

VPN stoppen of verwijderen van Smart TV

Wil je de VPN verbinding op je Smart TV stoppen of verwijderen? Verander dan de WIFI instellingen van de Smart TV terug naar het oude netwerk.

Is het je gelukt of heb je wat assistentie nodig? Laat het me weten door hieronder een reactie te plaatsen dan help ik je verder. 🙂

Laatste update: door Robin van vpnService.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*