Keuzehulp: VPN Router of delen vanaf PC/Mac?

Keuzehulp: VPN Router of delen vanaf PC/Mac?

Optie 1: Installeer de VPN op een router en deel de VPN verbinding naar https://vpnservice.nl/setup/ip-leak/ Apple TV

Laat ik voorop stellen: Dit is de beste manier om een VPN op elk apparaat te krijgen. Het kost wat tijd om een keer op te zetten maar daarna is het extreem simpel om élk apparaat van een VPN te voorzien. De allerhoogste snelheden haal je alleen als deze op de router geïnstalleerd is. Vooral met streaming apparaten zoals een Apple TV betekent een snelle verbinding altijd een betere ervaring. Dat je router geschikt moet zijn kan ik eigenlijk geen nadeel noemen. Toch wil ik het vermelden. Niet elke router is geschikt voor een VPN. En ik kan me voorstellen dat niet iedereen een extra router wil kopen voor een VPN.

Dus wil je een VPN router? Dan heb je 2 keuzes: Zelf een VPN op de router installeren of een kant-en-klare router kopen.

Doe-het-zelf RouterKant-en-klare Router
Meestal goedkoperMeestal Duurder
Meer technische kennis nodigMinder technische kennis nodig
Router kan kapot gaanRouter kan niet kapot gaan
Je voelt je net zo slim als Einstein als het luktJe voelt je bijna net zo slim als Einstein als het lukt

Lees hoe je een VPN op een router installeert.

Optie 2: VPN verbinding delen vanaf PC of Mac

Heb je niet voldoende technische kennis, budget of heb je gewoon geen zin in een extra router? Dan kan je altijd nog de VPN delen vanaf je PC of Mac. Dit heeft wel enige nadelen tegenover een aparte VPN router. Hier een korte vergelijking tussen een VPN Router en een gedeelde VPN vanaf PC of Mac:

Optie 1: Router:
+Snelste verbindingen
-Router moet geschikt zijn
-Technische kennis nodig

Optie 2: PC/Mac
-Minder snel dan VPN router
-PC/Mac met bedrade verbinding nodig
+Minder technische kennis nodig

Hier delen we een bedrade internetverbinding met daarop een VPN via WIFI. Het resultaat is een WIFI spot die direct verbonden is met de VPN service. Alle apparaten die verbinding maken met de gemaakte WIFI-spot hebben dan automatisch verbinding met de VPN dienst die je instelt op het bedrade netwerk.

VPN Delen vanaf PC/Mac Setup

Hulp nodig bij deze keuze? Laat onderaan deze pagina een reactie achter of stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *