TorrentPrivacy Review

TorrentPrivacy Review

Datalek bij Torrentprivacy! Beste alternatieven voor Torrentprivacy:

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

0.5

(0.5)
In het verleden een redelijke VPN
Datalekken
Vermijden!

Gebruiksgemak

10/100
10/100

Privacy

10/100
10/100

Beveiliging

10/100
10/100

Servers

10/100
10/100

Snelheid

10/100
10/100

Helpdesk

10/100
10/100

In deze VPN review testen we TorrentPrivacy op anonimiteit, privacy, het aanbod aan VPN servers, gebruiksvriendelijkheid en het aanbod aan VPN abonnementen. Onbeperkt data-verkeer? Ja, op basis van “fair use”. Als een enkele gebruiker meer dan 10-15 procent van de totale bandbreedte die alle gebruikers totaal bezetten verbruikt, dan stuurt TorrentPrivacy een e-mail met het verzoek het gebruik te minderen. Volgens de website van de VPN provider is dit nog nooit het geval geweest.

Meerdere apparaten op 1 VPN account? Nee, per VPN account kan je 1 verbinding tegelijkertijd maken. Per verbinding heb je 1 account nodig. Voorbeeld: Je wil tegelijkertijd anoniem downloaden vanaf je laptop en ondertussen anoniem surfen op je smartphone. In dit geval heb je 2 TorrentPrivacy abonnementen nodig. Niet erg handig.

Anonimiteit, privacy en servers logs

Bij TorrentPrivacy worden er geen logs opgeslagen. Het is dus niet mogelijk te achterhalen wie wat gedaan heeft via de VPN service. De enige informatie die TorrentPrivacy opslaat zijn de gegevens die je zelf invult op de website. Deze gegevens kan je ten alle tijden veranderen in het control panel. Denk hierbij aan:

 • Gebruikersnaam
 • Wachtwoord
 • Emailadres

Zoals de naam impliceert specialiseert Torrentprivacy in Bittorrent VPN. Voor de zekerheid controleerde ik even of het echt werkte en met Torrentprivacy kan je inderdaad prima anoniem torrenten.

Servers

In vergelijking tot andere VPN services is het aanbod aan VPN servers van TorrentPrivacy beperkt. Slechts 3 locaties om verbinding mee te maken, namelijk Nederland, Verenigde Staten en Zweden. Hoewel de keus beperkt is zijn de landen wel zorgvuldig uitgekozen.

Met de Zweedse VPN server kan je bijvoorbeeld 100% anoniem downloaden en heb je de hoogste privacy-garantie. Doordat de wetgeving in Zweden zeer zwaar tilt aan het beschermen van persoonsgebonden gegevens en het opvragen daarvan is het zeker dat geen enkele instantie je gegevens kan bemachtigen.

Door de Nederlandse VPN server te gebruiken kan je bijvoorbeeld Uitzending Gemist kijken vanuit het buitenland. Tot slot kan je Hulu en Netflix kijken vanuit Nederland met de VPN server in de Verenigde Staten. Al met al lijkt de keus beperkt maar door de locaties van de VPN servers is het zo gek nog niet.

Gebruiksgemak

Als klant bij TorrentPrivacy heb je toegang tot een standaard control panel zonder al teveel overbodige zaken. Je kan hier je gegevens aanpassen, handleidingen en de juiste software downloaden en je hebt toegang tot een test-Torrent. Hiermee kan je de snelheid van je VPN verbinding testen en waar nodig aanpassingen maken in de configuratie van je VPP-verbinding.

Ook kan je via het control panel een vraag stellen aan de helpdesk door middel van een ticket aan te maken. Hiervoor krijg je een aparte gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kan voor wat verwarring zorgen, het zou beter zijn om het helpdesksysteem te integreren in het control panel.

Screenshot: TorrentPrivacy control panel

TorrentPrivacy levert zelf een gemakkelijk te gebruiken softwarepakket. Natuurlijk kan je ook kiezen om zelf de configuratiebestanden te downloaden en zelf de configuratie uit te voeren met bijvoorbeeld Tunnelblick.

Screenshot: TorrentPrivacy Anonymizer voor Mac OSX

Het pakket bevat een VPN client en een aparte BitTorrent Anonymizer. Met dit pakket speciaal ontwikkeld om anoniem te downloaden met BitTorrent.

Screenshot: TorrentPrivacy VPN software voor Windows

Daarbij zit er standaard een pre-configured uTorrent installatie bij. Dit is een aangepaste versie van het populaire BitTorrent-programma uTorrent. Alle instellingen zijn geconfigureerd voor optimaal gebruik met de TorrentPrivacy VPN service. Voor de beginnende gebruiker is dit erg praktisch gezien alles direct en zonder extra configuratie werkt.

Support en helpdesk

Via het control panel kan je een bericht sturen naar TorrentPrivacy. Hierna maakt het systeem automatisch een account aan voor het ticketsysteem. Je ontvangt de inloggegevens direct per e-mail. Naast het ticketsysteem heeft TorrentPrivacy ook een eigen community waar je op het forum vragen kan stellen. De antwoorden van de helpdesk zijn over het algemeen kort, bondig en correct.

Screenshot: TorrentPrivacy helpdesk ticket system

Vergelijk VPN pakketten van TorrentPrivacy

Je kan kiezen uit 3 abonnementen; 2 losse diensten of een combinatieabonnement.

 • TorrentPrivacy Bittorrent Anonymizer
 • TorrentPrivacy VPN
 • TorrentPrivacy Anonymizer + VPN

Anonymizer Only: Al je Bittorrent-verkeer wordt versleuteld en geanonimiseerd met de Bittorrent Anonymizer. Niet meer, niet minder. Hiermee heb je de keus uit VPN servers in Nederland, Zweden en de Verenigde Staten.

 • Anonimiseert al het Bittorrent verkeer vanaf het IP-adres van de gebruiker
 • Anoniem downloaden met Bittorrent
 • Pre-configured uTorrent client werkt out-of-the-box
 • Niet geschikt om anoniem te surfen

VPN Only: De volledige VPN service van TorrentPrivacy anonimiseert je IP-adres en versleutelt al je internetverkeer. Je hebt met dit abonnement toegang tot alle VPN servers van TorrentPrivacy in Nederland, Zweden en de Verenigde Staten.

 • Anonimiseert al het internetverkeer
 • Toegang tot alle VPN servers van TorrentPrivacy
 • Makkelijk te installeren
 • Aan de prijzige kant in perspectief tot het aantal VPN servers

TorrentPrivacy Anonymizer + VPN: Combinatie van beide TorrentPrivacy VPN abonnementen<.

PakketServerlocaties1 week1 maand3 maanden6 maanden12 maanden
Anonymizer + VPNNederland, Zweden, VSGratis$ 12,95$ 31,95$ 62,95$ 123,95
Anonymizer onlyNederland, Zweden, VSGratis$ 9,95$ 24,95$ 49,95$ 99,95
VPN onlyNederland, Zweden, VSGratis$ 6,95$ 17,95$ 34,95$ 69,95

Beoordeling TorrentPrivacy

Destijds was Torrentprivacy een redelijke VPN aanbieder die zeer geschikt was om anoniem torrents te downloaden. Tegenwoordig is Torrentprivacy zeer onveilig. Vermijd Torrentprivacy en kies voor een betrouwbare VPN. Destijds is dat wat ik ervan dacht:

Matige VPN provider die alleen echt geschikt is als je anoniem wil downloaden via Bittorrent. De software hiervoor is makkelijk te installeren en ook geschikt voor “huis-tuin-en-keuken-downloaders”. Helaas is het voor gevorderde gebruikers en echte power-users geen geschikte service door de beperkte keus aan VPN servers om verbinding mee te maken. TorrentPrivacy heeft alleen VPN servers in Nederland, Zweden en de Verenigde Staten.

Daarbij zijn er voor dezelfde prijs ook VPN providers die voor ongeveer dezelfde prijs een goed VPN abonnement leveren waarmee je anoniem kan downloaden én al het andere internetverkeer mee kan versleutelen. Al met al een redelijke keus als je alleen anoniem wil downloaden maar niet meer dan dat.

 • Gebruiksvriendelijke VPN software
 • Werkt direct out-of-the-box na installatie
 • Beperkte keus aan VPN locaties (alleen Nederland, Zweden en Verenigde Staten)

Gratis TorrentPrivacy VPN proberen of kopen?

Je kan elk pakket van TorrentPrivacy een week lang gratis uitproberen. In die week kan je het abonnement zonder opgaaf van reden opzeggen. Doe je dit niet dan verlengt TorrentPrivacy je abonnement maandelijks.

Je kan ook kiezen om het abonnement direct voor meerdere maanden of zelfs een jaar te nemen. Ook bij TorrentPrivacy geldt: hoe langer de abonnementsperiode hoe voordeliger de prijs per maand.
Ook krijg je momenteel een flinke korting op alle diensten van TorrentPrivacy.

 • 7 dagen gratis testen
 • Toegang tot alle diensten (zowel Anonymizer als VPN)
 • Proefperiode zonder datalimiet
 • Gebruiksgemak
  (0.5)
 • Privacy
  (0.5)
 • Beveiliging
  (0.5)
 • Servers
  (0.5)
 • Snelheid
  (0.5)
 • Helpdesk
  (0.5)
Sending
User Review
1 (2 votes)
Score 
(0.5)
Voordelen
Was in het verleden een redelijke VPN provider
Nadelen
Datalekken
Zeer slechte beveiliging
Vermijden!

7 dagen gratis trial. Vanaf $6,95 per maand

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *