Torguard Review

Torguard Review

4

(4)
Zeer sterk privacybeleid
Geoptimaliseerd voor Torrents
Meerdere anonieme betalingsmethoden

Gebruiksgemak

70/100
70/100

Privacy

90/100
90/100

Beveiliging

90/100
90/100

Servers

80/100
80/100

Snelheid

80/100
80/100

Helpdesk

70/100
70/100

In deze VPN review testen we TorGuard VPN op anonimiteit, privacy, het aanbod aan VPN servers, gebruiksvriendelijkheid en het aanbod aan VPN abonnementen. Onbeperkt data-verkeer? Ja, Torguard hanteert geen datalimiet. Je kan dus ongelimiteerd downloaden en surfen met deze VPN provider.

Meerdere apparaten op 1 VPN account? Jazeker! Sterker nog, er is bij TorGuard geen limiet op het aantal apparaten dat je tegelijkertijd kan gebruiken op 1 account. Update: 8 gelijktijdige verbindingen per VPN abonnement. Vragen of opmerkingen over deze VPN review of hulp nodig bij het kiezen van een VPN? Stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder!

Jurisdictie

Verenigde Staten van Amerika

Logbeleid

No-logging beleid

Audit

(Nog) geen audit

Torrents

Toegestaan

Gelijktijdige verbindingen

8

Protocollen

OpenVPN
L2TP/IPsec
SSTP
WireGuard

Onbeperkt data

Ja

Servers

3000+ servers

50+ landen

Platformen

Windows
Mac
Linux
Android
iOS
iPadOS
Router

Streaming

Amerikaanse Streaming
Nederlandse Streaming
Britse Streaming
Overige Streaming

Netflix

Nederlands
Amerikaans

Prijs

Vanaf $4,99 per maand

Niet-goed-geld-terug

30 dagen niet-goed-geld-terug of nee

Apps en features

Hoewel veel VPN providers alleen eigen VPN software maken voor Windows en soms ook Mac OSX heeft Torguard ook een OpenVPN client voor Linux. Alle VPN clients van TorGuard installeren volledig automatisch en werken direct “out of the box”. Je hoeft dus geen extra instellingen te veranderen (tenzij je dit wil natuurlijk) om de VPN service te gebruiken.

TorGuard Review - OpenVPN client Windows 7

Naast de standaard installatieprogramma’s van TorGuard zelf kan je ook de OpenVPN configuratiebestanden downloaden om deze te gebruiken met een OpenVPN software pakket naar keus. (bijvoorbeeld OpenVPN GUI voor Windows of Tunnelblick op je Mac).

TorGuard Review - Anoniem downloaden met VPN servers op Mac OSX

Helpdesk

Zoals bij de meeste VPN providers kan je ook bij TorGuard via een ticketsysteem je vragen stellen aan medewerkers van de helpdesk. De reactietijd van de helpdesk ligt tussen minder dan een minuut tot een paar uur na het sturen van je vraag. We rekenen hier dus niet de autoresponder maar het daadwerkelijke antwoord van een medewerker.

Op het eerste gezicht een zeer uitgebreid control panel. De hoofdpagina van het control panel geeft een goede samenvatting van al deze gegevens. Hier kan je direct zien of je account nog actief is, welke abonnementen je hebt en je open support tickets bekijken. De gebruikelijke functies zoals de VPN software en configuratie downloaden, vragen stellen aan de helpdesk en natuurlijk de VPN software downloaden zijn allemaal aanwezig.

TorGuard Review - Helpdesk en support tickets

Privacy en anonimiteit

TorGuard slaat geen gegevens op die kunnen leiden tot identificatie door een derde partij. Wel even wat verwarring toen we in het control panel allerlei statistieken over verbruik zagen staan en hebben TorGuard gevraag om een verklaring. Deze luidde als volgt:

These stats are very limited, held in an offshore DC, they are all randomised and in encrypted format – noone can link these stats to an individual the way we randomise the data, they are refreshed once per month automatically – no record of browsing data or any such data is logged whatsoever, its all deleted instantly, we dont have the HD space to keep that sort of data.

In normaal Nederlands: Er worden wel gebruiksgegevens opgeslagen, maar volledig versleuteld, door elkaar gemixt en er wordt niet opgeslagen wat de gebruiker doet. Alleen hoeveel data er verbruikt is, en wanneer. Wat de gebruiker doet met de VPN service kan niet opgeslagen worden omdat daar te weinig ruimte voor gereserveerd is. TorGuard specialiseert in het anonimiseren van downloaden met Bittorrent. Je kan dus zonder zorgen anoniem downloaden en uploaden met Torguard.

TorGuard Review - Privacy en server logs

Servers

De VPN servers waar je met elk Torguard abonnement toegang tot hebt zijn te vinden in Canada, Nederland, Roemenie, Rusland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Handig als je een Nederlandse VPN server nodig hebt om Uitzending Gemist te kijken in het buitenland. Omgekeerd werkt het natuurlijk ook. Denk hierbij aan BBC iPlayer kijken vanuit Nederland via de Britse VPN server van Torguard.

Abonnementsprijzen en betaalmethoden

Met de keus uit een proxy server, een Torrent VPN of een volledige VPN service TorGuard heeft voor elke gebruiker wel wat. De proxy en Torrent VPN zijn alleen bedoeld om je IP adres te verbergen als je anoniem wil downloaden. Wil je de hele internetverbinding anonimiseren dan heb je het VPN Services abonnement van Torguard nodig. Hiermee versleutel en anonimiseer je niet alleen je Bittorrent client, maar je hele internetverbinding.De maandprijs voor de Anonymous VPN service van Torguard varieert van $4,99 (€3,85) per maand bij een jaarabonnement tot $9,95 (€7,69) per maand. Een prima prijs/kwaliteit verhouding.

LooptijdKosten per maand
1 maand$9,99,-
3 maanden$6,66
6 maanden$4,99
1 jaar$4,99

Beoordeling en score

Door de hoge mate van anonimiteit is TorGuard ideaal om anoniem te downloaden, uploaden, seeden, surfen en meer zonder datalimiet. Daarbij is TorGuard ook een van de snellere VPN providers. Naast de vele Nederlandse VPN servers van TorGuard heb je ook prima keus aan buitenlandse verbindingspunten waarmee je bijvoorbeeld Hulu of BBC iPlayer kan kijken vanuit Nederland. Met een prettige helpdesk en een prima prijs per maand is dit een van de VPN providers waar alles werkt zoals het hoort. Je kan je op de website van TorGuard aanmelden voor een VPN service. Ook heeft TorGuard een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, dus zeker het proberen waard!

 • Gebruiksgemak
  (3.5)
 • Privacy
  (4.5)
 • Beveiliging
  (4.5)
 • Servers
  (4)
 • Snelheid
  (4)
 • Helpdesk
  (3.5)
Sending
User Review
0 (0 votes)
Score 
(4.8)
Voordelen
Beste VPN Voor Onderwerp
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Beste Prijs- Kwaliteitverhouding
Nadelen
Beste VPN Voor Onderwerp
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Beste Prijs- Kwaliteitverhouding

30 dagen niet-goed-geld-terug. Vanaf $4,99 per maand

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *