PrivatVPN Review

PrivatVPN Review

3.9

(3.9)
Zeer sterk privacybeleid
Uitgebreid servernetwerk
Gebruiksvriendelijk

Gebruiksgemak

80/100
80/100

Privacy

80/100
80/100

Beveiliging

80/100
80/100

Servers

80/100
80/100

Snelheid

80/100
80/100

Helpdesk

70/100
70/100

In deze VPN review testen we PrivatVPN op anonimiteit, privacy, het aanbod aan VPN servers, gebruiksvriendelijkheid en vergelijken we de abonnementen van deze VPN service provider. Met PrivatVPN kan je op 1 VPN account tegelijkertijd 4 verbindingen maken. Je kan bijvoorbeeld anoniem downloaden en surfen op je laptop en tegelijkertijd met je smartphone of tablet verbinding maken met de VPN service van PrivatVPN. Vragen over mijn PrivatVPN Review? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste VPN? Stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder!

Jurisdictie

Zweden

Logbeleid

No-logging beleid

Audit

(Nog) geen audit

Torrents

Toegestaan

Gelijktijdige verbindingen

4

Protocollen

OpenVPN
L2TP/IPsec
IKEv2
PPTP

Onbeperkt data

Ja

Servers

150+ servers

60+ landen

Platformen

Windows
Mac
Linux
Android
iOS
iPadOS
Router

Streaming

Amerikaanse Streaming
Nederlandse Streaming
Britse Streaming
Overige Streaming

Netflix

Nederlands
Amerikaans
Canadees
Brits

Prijs

Vanaf $3,82 per maand

Niet-goed-geld-terug

30 dagen niet-goed-geld-terug of nee

Apps en features

PrivatVPN werkt op vrijwel elk besturingssysteem. Je kan de VPN service installeren op Windows met de software van PrivatVPN. Op Mac OSX kan je de VPN service gebruiken door Tunnelblick te installeren of door de voorkeuren aan te passen. De PrivatVPN software voor Windows is zeer eenvoudig te installeren. Download en open het VPN installatieprogramma, klik een aantal keer en je kan direct anoniem surfen en downloaden.

PrivatVPN VPN Client

De VPN software van heeft een kill switch waardoor bepaalde programma’s direct afsluiten als de verbinding verbroken wordt. Je kan zelf instellen welke programma’s dit zijn. Bijvoorbeeld als je anoniem wil downloaden met Bittorrent is het aan te raden je Bittorrent programma in deze lijst op te nemen. Als de VPN verbinding stopt zal ook automatisch je Bittorrent programma stoppen. Hierdoor download je altijd anoniem en kan niemand zien wat je download op internet. Je kan PrivatVPN ook handmatig gebruiken. Bijvoorbeeld op Mac OSX is een kwestie van Tunnelblick installeren en de PrivatVPN configuratiebestanden downloaden.

Screenshot van PrivatVPN software - Automatisch programma's stoppen als de VPN verbinding verbreekt

Helpdesk

Met het control panel van PrivatVPN kan je gemakkelijk zien of je account actief is, hoe je de VPN service kan installeren en configureren en je account beheren. Daarnaast kan je in het control panel de juiste software downloaden om de VPN service te installeren op je computer, smartphone of tablet. Alleen het ontbreken van een ticketsysteem voor de helpdesk is een gemis, gelukkig kan je via het control panel wel een e-mail sturen.

PrivatVPN Control Panel - VPN Software installeren

Over een periode van 2 weken hebben we een aantal vragen gestuurd naar de helpdesk van PrivatVPN. Over het algemeen heb je tijdig antwoord. Zie ook de testresultaten hieronder:

Vraag verstuurdAntwoord
19:5020:47
12:4007:57 (volgende dag)
13:3314:32
15:0309:59 (volgende dag)
20:24 (live support)20:25 (live support)

Privacy en anonimiteit

PrivatVPN verwijdert betalingsgegevens direct nadat de betaling binnen is. Deze worden dus niet bewaard. Je kan ook onbeperkt en anoniem downloaden en uploaden via Bittorrent met PrivatVPN. Er worden bij PrivatVPN geen server-logs bijgehouden met uitzondering van VPN servers in de Verenigde Staten gezien dit daar verplicht is. De enige gegevens die worden opgeslagen zijn:

 • Gebruikersnaam (mag ook een fictieve naam zijn)
 • Wachtwoord
 • E-mailadres

Servers

Bij PrivatVPN heb je een zeer uitgebreid netwerk van VPN servers tot je beschikking. Van servers in Zweden tot de Verenigde Staten. Zie voor een volledig overzicht de lijst met VPN servers van PrivatVPN hieronder:

 • Zweden
 • Verenigde Staten
 • Zwitserland
 • Nederland
 • Engeland
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Denemarken
 • Luxemburg
 • Finland
 • Noorwegen
 • Roemenie
 • Rusland
 • Canada

Abonnementsprijzen en betaalmethoden

Bij PrivatVPN is er maar 1 soort abonnement. Je hebt dus altijd toegang tot alle VPN servers van PrivatVPN en hoeft je niet druk te maken om welk abonnement je moet kiezen. Je kan kiezen tussen een periode van een maand, kwartaal of een jaar.

Je kan PrivateVPN betalen via PayPal (direct van PayPal account of credit card via PayPal), Plimus (credit card via Plimus, internationale overboeking, telefonisch, fax, post/cheque/postwissel, Skrill (Moneybookers), iDeal, Bankoverschrijving), Payson (credit card via Payson, Zweedse bankoverboeking).

LooptijdKosten per maand
1 maand$7,67
3 maanden$4,88
1 jaar$3,82

Trial en Geld-Terug-Garantie

Zelf gratis PrivatVPN testen? Bij PrivatVPN kan je gratis een proefperiode aanvragen. Na de proefperiode stopt de VPN service automatisch. Als je weer toegang wil tot alle VPN servers kan je een betaald abonnement afsluiten voor een maand, kwartaal of een jaar. Je kan de gratis proefperiode aanvragen via de PrivatVPN website.

Beoordeling & Score

Voor de veeleisende gebruiker is PrivatVPN een van de beste keuzes. Je hebt bij PrivatVPN alleen een fictieve naam, wachtwoord en emailadres nodig om gebruik te maken van de service. Tel daarbij op de ijzersterke privacy policy en je bent gegarandeert van volledige anonimiteit.

Het installeren gaat gemakkelijk zoals je mag verwachten van een professioneel VPN pakket, en door het grote aantal servers in verschillende landen verlies je vrijwel geen snelheid vergeleken met je normale internetverbinding. Met de makkelijk te gebruiken VPN software en de uitstekende helpdesk is deze VPN service ook geschikt voor beginners en minder gevorderde gebruikers.

Tot slot is de prijs voor een VPN server in het hogere segment van de markt aan de lage kant, zo rond de 5 euro per maand. Absoluut aan te raden voor elke gebruiker.

 • Gebruiksgemak
  (4)
 • Privacy
  (4)
 • Beveiliging
  (4)
 • Servers
  (4)
 • Snelheid
  (4)
 • Helpdesk
  (3.5)
Sending
User Review
2.5 (2 votes)
Score 
(3.9)
Voordelen
Zeer sterk privacybeleid
Uitgebreid servernetwerk
Gebruiksvriendelijk
Nadelen
Geen iDeal betaling

30 dagen niet-goed-geld-terug. Vanaf $3,82 per maand

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *