HMA VPN Review

HMA VPN Review

2.08

(2.1)
Uitgebreid servernetwerk
Redelijke prijs/kwaliteitverhouding
Redelijk gebruiksvriendelijk

Gebruiksgemak

60/100
60/100

Privacy

10/100
10/100

Beveiliging

10/100
10/100

Servers

70/100
70/100

Snelheid

50/100
50/100

Helpdesk

50/100
50/100

Specs onder intro

In deze HMA VPN review testen we HideMyAss VPN op anonimiteit, privacy, het aanbod aan VPN servers, gebruiksvriendelijkheid en het aanbod aan VPN abonnementen. Onbeperkt data-verkeer? Ja, geen data-limiet bij HideMyAss. Je kan onbeperkt gebruik maken van de HideMyAss VPN services. Op z’n zachtst gezegd is het VPN netwerk van HideMyAss indrukwekkend te noemen. Een groot aantal VPN servers wereldwijd.

HideMyAss VPN servers map

Jurisdictie

Verenigd Koninkrijk

Logbeleid

Slecht privacybeleid

Audit

(Nog) geen audit

Torrents

Verboden

Gelijktijdige verbindingen

2

Protocollen

OpenVPN
L2TP/IPsec
PPTP

Onbeperkt data

Ja

Servers

290+ servers

190+ landen

Platformen

Windows
Mac
Android
iOS
iPadOS

Streaming

Amerikaanse Streaming
Nederlandse Streaming
Britse Streaming
Overige Streaming

Netflix

Nederlands
Amerikaans

Prijs

Vanaf €3,69 per maand

Niet-goed-geld-terug

7 dagen niet-goed-geld-terug of nee

Anonimiteit, privacy en server logs

HideMyAss logt de volgende gegevens bij in- en uitloggen:

 • IP-adres waarmee de gebruiker inlogt
 • Tijdstip van inloggen
 • Tijdstip van uitloggen
 • Welke VPN server de klant gebruikt

We do this so that we can monitor the performance of our Site, for example it enables us to sort server nodes by the amount of Users connected, to limit your account to one concurrent IP address per VPN connection (to prevent shared accounts), resource analytics (to carry out usage analysis for administrative purposes) and to prevent abuse. This data is stored on our system for no more than two years unless we are required, for legal reasons or under exceptional circumstances, to retain this data for an extended period.

Bij registratie als nieuwe klant worden de volgende gegevens opgeslagen door HideMyAss:

 • Gebruikersnaam
 • E-mailadres
 • Wachtwoord
 • IP-adres

Downloaden met Torrents toegestaan?

Nee en ja, HideMyAss staat legaal gebruik van Bittorrent toe op de VPN servers. In het geval van een illegale download kan de gebruiker het verzoek krijgen van HideMyAss het gedownloadde bestand te verwijderen van zijn computer. HideMyAss controleert niet of het bestand daadwerkelijk verwijderd is. Daarbij heeft HideMyAss een overvloed aan VPN servers in landen waar wetgeving omtrent auteursrechtelijk beschermd materiaal vrijwel niet bestaat. Toch is het oppassen met deze VPN. Geen aanrader voor piraten.

Gebruiksvriendelijkheid en helpdesk

Zonder al teveel toeters en bellen heeft het overzichtelijke control panel van HideMyAss alles wat de gemiddelde VPN gebruiker nodig heeft. Zo kan je alle actieve VPN servers en locaties van HideMyAss bekijken, VPN software en configuratiebestanden downloaden en je VPN abonnement verlengen.

HideMyAss Control Panel

De eigen VPN-applicatie van HideMyAss is beschikaar voor Windows, Mac en Linux. Per besturingssysteem zijn er een aantal verschillen in de VPN client.

HideMyAss VPN client Windows Dashboard

Zo heeft de Windows versie van de VPN-applicatie de mogelijkheid om bepaalde programma’s direct te stoppen als de VPN-verbinding verbreekt. Behalve dat de in Mac versie deze functionaliteit ontbreekt zijn de interfaces en functies in beide versies identiek.

HideMyAss Client Windows Secure IP bind

Voor Linux gebruikers is HideMyAss bezig met de ontwikkeling van een VPN applicatie voorzien van grafische interface maar vooralsnog moeten Linux gebruikers het doen met de commandline interface. De alpha-versie van de VPN-applicatie met grafische interface is bij HideMyAss op aanvraag te verkrijgen.

Gebruik je liever je eigen VPN-applicatie zoals Viscosity of Tunnelblick? Dan kan je de OpenVPN configuratiebestanden downloaden.

De OpenVPN configuratiebestanden van HideMyAss werken direct met VPN-applicaties voor Windows. Op Mac OSX (met bijvoorbeeld Tunnelblick) zijn er hier en daar wat verbindingsproblemen. Door aangepaste configuratiebestanden van HideMyAss te downloaden kan je dit probleem omzeilen. Deze aangepaste bestanden niet altijd up-to-date waardoor je niet direct toegang hebt tot de laatst toegevoegde VPN servers. Natuurlijk kan je zelf handmatig alle configuratiebestanden aanpassen, maar het zou een stuk prettiger werken als HideMyAss dit voor haar klanten zou doen.

Support en helpdesk

Voor hulp bij installatie, vragen over HideMyAss en andere VPN gerelateerde zaken heeft HideMyAss allerlei mogelijkheden, de een wat effectiever dan de ander. Accountgerelateerde vragen kan je het beste per e-mail sturen, terwijl je voor een algemene vraag ook prima op het HideMyAss VPN forum terecht kan. Hoewel er wel HideMyAss medewerkers actief zijn op het forum kan je er op rekenen dat je sneller antwoord van een medewerker krijgt als je een e-mail stuurt. Op het forum zijn voornamelijk klanten van HideMyAss actief. Natuurlijk kloppen de antwoorden meestal wel, maar om zeker te zijn kan je het toch beter direct met een medewerker communiceren.

22 SEPT 2012 21:4923 SEPT 2012 12:22
22 SEPT 2012 22:0623 SEPT 2012 12:20
23 SEPT 2012 14:2823 SEPT 2012 16:35
24 SEPT 2012 14:3426 SEPT 2012 12:58

Vergelijk VPN abonnementen van HideMyAss

Gelukkig geen lastige constructies, je hebt keus uit 1 abonnement waarbij je alle VPN servers van HideMyAss kan gebruiken. Alleen even kiezen of je een maandabonnement, halfjaar-abonnement of een jaar-abonnement wil. Zoals bij de meeste VPN providers ben je ook bij HideMyAss het voordeligst uit als je een jaarabonnement neemt. Niet-goed-geld-terug-garantie is 30 dagen geldig bij HideMyAss. Het gros van de VPN providers hanteert ongeveer 7 dagen, een prima garantie dus.

1 maand$ 11,52
6 maanden$ 50,64
12 maanden$ 78,66

Beoordeling HideMyAss

Op het eerste gezicht lijkt de prijs van HideMyAss wat hoger dan de meeste VPN providers maar het overweldigende aanbod aan verbindingspunten verantwoord de prijs enigszins. De HideMyAss VPN applicatie werkt goed, is overzichtelijk ingedeeld en heeft een paar leuke extra’s zoals het stoppen van vooraf ingestelde programma’s als de VPN verbinding onverhoopt uitvalt. Responsetijden van de helpdesk zijn prima en de antwoorden zijn duidelijk. Naast het support-team van HideMyAss is er ook een uitgebreide Wiki beschikbaar met hierop alle antwoorden op veel (en ook minder) gestelde vragen. Het was wel even zoeken naar de juiste configuratiebestanden voor Tunnelblick maar uiteindelijk zijn we eruit gekomen. Redelijke snelheid, veel serverlocaties en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 • Gebruiksgemak
  (3)
 • Privacy
  (0.5)
 • Beveiliging
  (0.5)
 • Servers
  (3.5)
 • Snelheid
  (2.5)
 • Helpdesk
  (2.5)
Sending
User Review
1.5 (2 votes)
Score 
(2.1)
Voordelen
Uitgebreid servernetwerk
Redelijke prijs/kwaliteitverhouding
Redelijk gebruiksvriendelijk
Nadelen
Slecht privacybeleid
Slechte helpdesk
Geen anonieme betalingsmethoden

7 dagen niet-goed-geld-terug. Vanaf €3,69 per maand

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *