Goose VPN Review

Goose VPN Review

3

(3)
iDeal betaling mogelijk
Torrents Toegestaan
Redelijk uitgebreid servernetwerk

Gebruiksgemak

70/100
70/100

Privacy

70/100
70/100

Beveiliging

70/100
70/100

Servers

50/100
50/100

Snelheid

50/100
50/100

Helpdesk

50/100
50/100

Jurisdictie

Nederland

Logbeleid

No-logging beleid maar logt wel dataverbruik

Audit

(Nog) geen audit

Torrents

Toegestaan (beperkt)

Gelijktijdige verbindingen

1

Protocollen

OpenVPN
IKEv2

Onbeperkt data

Alleen met Goose Unlimited abonnement

Servers

55+ servers

31+ landen

Platformen

Windows
Mac
Linux
Android
iOS
iPadOS
Router

Streaming

Amerikaanse Streaming
Nederlandse Streaming
Britse Streaming
Overige Streaming

Netflix

Nederlands
Amerikaans

Prijs

Vanaf €2,99 per maand

Niet-goed-geld-terug

30 dagen niet-goed-geld-terug maar alleen als in die periode minder dan 100 MB data verbruikt is

Goose VPN gaat de strijd aan met de grote spelers. Goed idee of kan je deze VPN beter links laten liggen? Je leest het in de Goose VPN review. Qua data en gelijktijdige verbinding is Goose VPN duidelijk: geen limiet. Een VPN dienst zonder datalimiet is niet heel bijzonder. Maar ik moest toch twee keer kijken toen ik las dat je met deze VPN een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd kan gebruiken. Bij de lancering van Goose VPN zijn alleen OpenVPN en IKEV2 beschikbaar. Komende maanden zal ook ondersteuning voor andere VPN protocollen zoals PPTP en L2TP uitgerold worden. Een goed begin voor deze in Nederland opererende VPN dienst. Goose VPN is gevestigd in Dordrecht.

Privacy en logging policy

Goose VPN houdt geen logs bij. Door de zero-logging policy is Goose VPN 100% log-vrij. Welke informatie je invult bij het aanmaken van de VPN account kan bepaal je helemaal zelf. Anonieme VPN diensten zoals Goose VPN controleren niet of het ingevulde emailadres wel jouw echte emailadres is. Volgens de VPN dienst zelf:

Buiten dat wij een 100% no log-policy hanteren hebben wij een streng privacy beleid waar wij ons, als VPN-aanbieder, altijd aan zullen houden. Je bepaalt zelf welke informatie je wel- of niet verschaft.

Anoniem downloaden en uploaden via Torrents en P2P file-sharing toegestaan?

Ja, met Goose VPN kan je anoniem downloaden en uploaden. Goose VPN heeft de volgende 5 servers speciaal ingericht voor Torrents en ander filesharing verkeer:

 • Egypte, Caïro
 • Moldavië, Chisinau
 • Noorwegen, Oslo
 • Rusland, Moscow 2
 • Oekraïne, Kiev

Daarnaast houdt Goose VPN geen logs bij. Downloaders zijn dus gewoon welkom (en veilig) onder de vleugels van deze Nederlandse VPN dienst. Je gegevens worden niet doorgespeeld aan copyrightinstanties zoals Stichting BREIN.

Server locaties

Hoewel Goose VPN pas net begonnen is heeft deze Nederlandse VPN dienst toch al een divers servernetwerk. Nu ik deze review schrijf zijn er 22 servers beschikbaar. Dat lijkt weinig tegenover een gigant zoals NordVPN met +690 servers. Maar als unblocker voor streamingdiensten komt Goose VPN goed mee met de grote jongens. De meeste streaming diensten kan je gewoon unblocken met Goose VPN.

Goose VPN servers overzicht

Apps, gebruiksvriendelijkheid en extra’s

Behalve dat Goose VPN op alle grote platformen beschikbaar is kan je deze dienst ook gewoon in het Nederlands gebruiken. Niet alleen de app kan je Nederlandstalig instellen maar ook de helpdesk spreekt gewoon Nederlands. Op het eerste gezicht lijkt dit één van de meeste gebruiksvriendelijke VPN apps. Inloggen kan met standaard inloggegevens of via Facebook. Dat laatste is natuurlijk streng af te raden als je een VPN om privacy redenen gebruikt. Maar voor huis-tuin-en-keuken-gebruikers is dat geen probleem. Eenmaal ingelogd zie je direct of de VPN aan of uit staat en wat het zichtbare IP-adres is. Klanten die niet voor het onbeperkte Goose Unlimited abonnement kiezen maar de goedkopere 50 GB variant is duidelijk zichtbaar hoeveel data er nog resteert.

Goose VPN Mac App Nederlands

Onderaan de app kan je verder om de instellingen aan te passen of te kiezen welke server je gaat gebruiken. Net zoals de rest van de app is het instellingen scherm zo simpel mogelijk, je kan:

 • Automatisch de VPN app starten als computer gestart is
 • Automatisch verbinding maken met de VPN als de app start.

Je kan de app automatisch laten maken de dichtstbijzijnde server óf een vooraf ingestelde server. De eerste optie is vooral handig als je op openbare netwerken je internetverbinding wil versleutelen. Dan maakt het niet veel uit welke server je kiest. Zo lang je internetverkeer maar versleuteld is. Zelfs met vergeetachtige gebruikers heeft Goose VPN rekening gehouden. Als de app 15 minuten open staat zonder dat er verbinding gemaakt is krijg je een herinnering:

Goose VPN Review Waarschuwing

In alles straalt Goose VPN uit: Dit is voor de normale gebruiker zonder teveel technische kennis. Als je WhatsApp of Facebook kan gebruiken dan kan je dit ook. Handig voor normaal gebruik maar de poweruser wil misschien wat meer controle over de VPN. De mobiele apps van Goose VPN zijn nog makkelijker te gebruiken dan de desktop versies. Die eenvoudigheid is uitermate geschikt voor beginnende VPN gebruikers. Als jij dat bent: zoek niet verder en probeer Goose VPN. Letterlijk het enige dat je kán doen is:

 • Kiezen met welke server je verbinding wil maken
 • Verbinding maken met de gekozen server
 • Verbinding verbreken

Goose VPN Mobiele App Nederlands

Toch zou het handig zijn om zaken zoals automatisch verbinding maken en de verbinding weer herstellen als de VPN onverhoopt de verbinding verliest. In de meeste mobiele VPN apps zijn dat soort zaken standaard. Of het komt doordat Goose VPN net begonnen is of dat dat soort handigheden bewust weggelaten zijn is nog de vraag. Tijd zal het leren.

Er is geen kant-en-klare router app voor Goose VPN maar de klantenservice helpt je om Goose VPN op je router te installeren. Volgens Goose VPN zelf:

Staat je router er nog niet tussen maar is het wel mogelijk om een VPN te installeren? Aarzel niet en neem contact op met support. Wij maken dan, speciaal voor jou, een gebruiksaanwijzing op maat.

Control panel en account

Als je een beetje hebt opgelet valt het je waarschijnlijk wel op: Goose VPN heeft geen overbodige toeters en bellen. Dit geldt ook voor het klantengedeelte van de website. In het Dashboard kan je zien welk abonnement je hebt en wanneer deze afloopt. Daarnaast een grote rode knop om je abonnement op te zeggen. Hoe die werkt weet ik nog niet omdat het goed bevalt. 🙂

Control panel van Goose VPN voor klanten

Op de Downloads pagina kan je de Goose apps voor Mac, Windows, iOS en Android downloaden. Niks bijzonders en ook niks te klagen. Het werkt gewoon. De status van alle servers die onderdeel van je abonnement uitmaken kan je bekijken op de Servers pagina. Daar zie je niet alleen welk serveradres bij welke server hoort (handig als je de VPN handmatig gaat instellen) maar ook de status van de server is duidelijk zichtbaar.

Overzicht van alle Goose VPN servers in het dashboard

Helpdesk en ondersteuning

Het kennisniveau is dik in orde en je krijgt oplossingen op maat als dat nodig is. Zoals ik eerder schreef in deze review: Goose VPN helpt je bijvoorbeeld van A tot Z als je de VPN dienst op je router wil installeren. Erg fijn als je weinig ervaring met VPN diensten hebt. Je kan Goose VPN bereiken via de helpdeskpagina en email maar ook publiek via Facebook en Twitter. Om contact te leggen heb ik alleen het supportformulier en email gebruikt. Die laatste optie heeft mijn voorkeur gezien het formulier op de helpdeskpagina (nog) niet helemaal lekker werkt.

Reactietijden zijn goed en in tegenstelling tot veel andere VPN diensten merk je dat er een mens achter het toetsenbord zit. Ik kreeg niet de indruk dat er standaard antwoorden gebruikt werden. Elke vraag werd goed beantwoord, geen robotreacties. Een belangrijk voordeel dat Goose VPN heeft tegenover zo ongeveer elke andere VPN dienst is dat de helpdesk Nederlandstalig is. Vooral als je voor het eerst een VPN gebruikt is het handig als iemand het kan uitleggen in normaal Nederlands. Omdat dit zo’n groot voordeel is scoort Goose VPN daar bij mij extra punten mee. Mooi meegenomen!

Vraag verstuurdAntwoord
09:3510:05
10:1010:24
10:3511:44
09:5611:25

Vergelijking Goose VPN VPN abonnementen

Goose VPN heeft 2 abonnementsvormen met maar één verschil. Goose Unlimited heeft géén datalimiet terwijl 50 GB Goose (de naam zegt het al) een datalimiet van 50 GB heeft. Met beide abonnementen kan je anoniem Torrents down- en uploaden, hebben dezelfde makkelijk te gebruiken apps en dezelfde Nederlandstalige helpdesk. Goose VPN heeft momenteel alleen maandabonnementen. Je zit dus nooit ergens aan vast, zo vrij als een Goose. Binnenkort komen er wel jaarabonnementen bij. Omgerekend zullen deze per maand voordeliger zijn én je kan ze met Bitcoin betalen. Voor nu moeten klanten het doen met de maandelijkse varianten.

Gratis Goose VPN proberen?

Nou ja, bijna gratis dan. Voor 45 cent mag je Goose VPN 30 dagen lang proberen. Dit is meer dan genoeg tijd om de VPN werkend te krijgen op al je apparaten. Zo weet je zeker dat je niet voor niks betaalt. Let wel even op de kleine lettertjes: je mag namelijk niet meer dan 100 mb verbruikt hebben om je geld terug te krijgen.

Beoordeling en ervaringen met Goose VPN

Goose VPN is één van de allermakkelijkste VPN diensten voor beginners. Wil je gewoon streaming diensten unblocken en anoniem Torrents downloaden? Dan zit je goed bij Goose VPN. Er zijn een aantal kleine verbeterpunten zoals een contactformulier dat niet altijd even goed werkt en wisselende geluiden over de helpdesk.

Ik heb het al eerder vermeld maar omdat het uniek is in VPN land wil ik het nogmaals benadrukken: De helpdesk spreekt Nederlands! Ik begrijp dat de meeste mensen gewoon Engels spreken. Maar voor de beginnende VPN gebruiker kan het fijn zijn om gewoon in het Nederlands geholpen de worden. Hoewel ik zelf altijd snel en kundig geholpen ben bij Goose VPN kunnen ervaringen per klant natuurlijk verschillen. Door de makkelijkste (maar soms iets te simpele) apps zijn powerusers beter af met een geavanceerdere VPN dienst zoals ExpressVPN NordVPN of Torguard.

 • Gebruiksgemak
  (3.5)
 • Privacy
  (3.5)
 • Beveiliging
  (3.5)
 • Servers
  (2.5)
 • Snelheid
  (2.5)
 • Helpdesk
  (2.5)
Sending
User Review
1.48 (50 votes)
Score 
(3)
Voordelen
iDeal betaling mogelijk
Torrents Toegestaan
Redelijk uitgebreid servernetwerk
Nadelen
Redelijke prijs/kwaliteitverhouding

30 dagen niet-goed-geld-terug. Vanaf €2,99 per maand

Comments (4)

 1. jeanni
  25 januari 2017 at 11:13 am

  zo fijn dat ze gewoon nederlands spreken

 2. Sirry John Elvis
  3 februari 2017 at 1:43 pm

  Werkt al weken voor mij om Amerikaanse Netflix te kijken. Blij mee!

 3. Peter kemp
  25 mei 2017 at 6:11 pm

  Gebruik het nu twee weken en het werkt prima. Nog even kijken hoe het in het buitenland werkt maar ik heb alle vertrouwen.
  Ik denk dat ik na de gratis maand een abonnement neem. Ik heb een keer een mailtje gekregen in het Engels en heb deze terug gestuurd met de vraag of het ook in het Nederlands kon en had binnen een half uur een vertaling. Het is mij een raadsel waar om dit niet gelijk kan, maar goed. Verder werkt goed en probleemloos.

 4. Gerard
  10 juli 2017 at 4:33 pm

  Anno nu kost gratis €0,45 om het een maand te proberen, maar installatie en ondersteuning is perfect. Hoewel ik het in eerste instantie ook vreemd vond waarom eerste contact in het Engels moest.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *