ExpressVPN Review

ExpressVPN Review

4.5

(4.5)
Beste all round VPN
Zeer sterk privacybeleid
Zeer gebruiksvriendelijk

Gebruiksgemak

90/100
90/100

Privacy

90/100
90/100

Beveiliging

90/100
90/100

Servers

90/100
90/100

Snelheid

90/100
90/100

Helpdesk

90/100
90/100

ExpressVPN heeft zijn sporen verdiend als privacy focused VPN provider. Deze anonieme VPN provider gevestigd in Britse Maagdeneilanden. Is de dienstverlening net zo sterk als het privacybeleid? Ik laat het je zien in mijn ExpressVPN review.

Specificaties ExpressVPN

Zoals de vestigingsplaats al doet vermoeden is het bij ExpressVPN gewoon toegestaan om anoniem torrents te gebruiken. Met één ExpressVPN abonnement kan je 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken. Met de router app van ExpressVPN hef je die limiet zelfs helemaal op. Betalen kan via iDeal, PayPal, Credit Card, Cryptocurrency

Jurisdictie

Britse Maagdeneilanden

Logbeleid

No-logging beleid

Audit

Audited door PricewaterhouseCoopers

Torrents

Toegestaan

Gelijktijdige verbindingen

5

Protocollen

OpenVPN
L2TP/IPsec
PPTP

Onbeperkt data

Ja

Servers

3000+ servers

94+ landen

Platformen

Windows
Mac
Linux
Android
iOS
iPadOS
Router

Streaming

Amerikaanse Streaming
Nederlandse Streaming
Britse Streaming
Overige Streaming

Netflix

Nederlands
Amerikaans
Brits
Frans
Canadees
Duits

Prijs

Vanaf $6,67 per maand

Niet-goed-geld-terug

30 dagen niet-goed-geld-terug

Apps en features

ExpressVPN apps zijn voor elk platform zeer makkelijk te installeren en gebruiken. Ook platforms die andere VPN providers niet ondersteunen hebben bij ExpressVPN gewoon een app. Denk hierbij aan Linux of een Router app.

Overzichtelijk is het beste woord om de ExpressVPN desktop app te omschrijven. Het hoofdscherm laat een aan/uit knop zien. Daaronder twee opties om specifieke serverlocaties te kiezen. Smart Location kiest de beste serverlocatie.

Wat de “beste” server is berekent ExpressVPN aan de hand van meerdere variabelen. Niet alleen de up- en downloadsnelheid van de server maar ook de afstand vanaf je huidige locatie, de bezetting en meer. Daardoor krijg je met Smart Location altijd de best beschikbare verbinding.

Om zelf een serverlocatie te kiezen gebruik je de “Choose Location” knop. Daarmee open je de ExpressVPN serverlocaties te zien. Zo kies je precies met welke server je verbinding wil maken. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er niet zoveel servers zijn. Maar het eerste tabblad laat alleen de populairste servers zien. Een volledig overzicht krijg je door het tabblad “All” te openen.

ExpressVPN desktop app
ExpressVPN desktop app
Servers overzicht in ExpressVPN desktop app
Servers overzicht in ExpressVPN desktop app

Beveiligings- en privacy features zijn ook op zeer gebruiksvriendelijke manier ontworpen. Network Lock beschermd je als de verbinding onverwacht verbreekt. Daarmee voorkomt de app dat je echte IP-adres lekt.

Split Tunneling laat je precies instellen welke apps wel of juist niet gebruik moeten maken van de verbinding. Standaard worden alle apps beveiligd door ExpressVPN. Wil je precies instellen welke apps wel of niet gebruik moeten maken van de VPN? Dan is Split Tunneling de oplossing.

Algemene Instellingen ExpressVPN Desktop
Instellingen van ExpressVPN app

Gevorderde gebruikers kunnen zelf kiezen met welk protocol ze verbinding maken. Eigen DNS servers gebruiken is ook een mogelijkheid bij ExpressVPN. IPV6 Leak Protection is een relatief zeldzame functie in VPN apps. Deze functie is slechts voor een kleine doelgroep interessant. Een gemiste kans voor veel VPN aanbieders. Goed dat ExpressVPN deze functie wél ontwikkeld.

Last but not least: Op zowel Windows als Mac zijn de apps precies hetzelfde. Dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Lang niet alle VPN providers hebben dezelfde functionaliteiten op beide platforms.

Geavanceerde Instellingen ExpressVPN
Geavanceerde VPN instellingen

Helpdesk

Bereikbaarheid van ExpressVPN’s helpdesk is uitstekend. 24/7/365 via Live Chat en E-mail. Zowel via de website als in-app is de supportlijn te bereiken. In-app support heeft ook de mogelijkheid om crash- en app-gegevens mee te sturen. Dat is niet verplicht maar scheelt veel heen- en weer mailen. Reactietijden zijn zeer goed. Antwoorden zijn duidelijk. Medewerkers zijn erg vriendelijk en helpen je uitstekend verder. Dat kan je helaas niet van elke VPN provider zeggen.

Vraag verstuurdAntwoord
15:3715:40
15:2115:22
11:0911:11

Privacy en anonimiteit

Als één van de weinigen heeft ExpressVPN in de praktijk bewezen zich aan de no-logging policy te houden. Deze claim wordt bevestigd in een onderzoek naar de moordaanslag op Russische ambassadeur Andrei Karlov. De Gmail en Facebook account van een verdachte in de moordzaak werd gewist vanaf ExpressVPN servers.

Autoriteiten namen de server in beslag maar konden niets vinden omdat ExpressVPN geen logs bijhoudt. Daarop benaderde Turkse autoriteiten de VPN provider. ExpressVPN liet weten alleen te reageren op dwangbevelen van de rechtbank op de Britse Maagdeneilanden. Daarmee liep het spoor dood. Lees het commentaar van ExpressVPN. Sterker bewijs voor een waterdicht privacybeleid is er in de praktijk niet. Je kan dus gerust zeggen dat ExpressVPN je tot in het extreme beschermd.

ExpressVPN Servers Onderzoek Moord Aanslag Russische Ambassadeur Turkije
ExpressVPN’s Commentaar

Servers

Wereldwijd heeft ExpressVPN 160 serverlocaties verdeeld over 94 landen. Het ExpressVPN servernetwerk wordt aangedreven door 3000 fysieke en gevirtualiseerde servers. Spreiding van de serverlocaties is zeer goed. Europa, Amerika en Azië hebben een zeer dekkend servernetwerk. Daardoor kan je in elk land in die gebieden een snelle verbinding krijgen met ExpressVPN. In het Midden-Oosten en Afrika heeft ExpressVPN minder server locaties. Een kwestie van vraag en aanbod. Voor alle andere gebruikers is dit natuurlijk geen punt.

Speedtests kan je gewoon vanuit de app doen én op alle tegelijk. Dat duurt wel even maar na afloop zie je direct de resultaten voor het complete ExpressVPN servernetwerk. 7 minuten duurde de in-app Speedtest. Dat lijkt lang maar daarmee heb je alle serverlocaties getest. Als je handmatig een VPN Speedtest doet ben je veel langer bezig. Uploadsnelheid wordt helaas niet gemeten in de in-app test. Daarvoor zal je een reguliere speedtest moeten uitvoeren.

ExpressVPN server lijst
ExpressVPN in app speedtest

Downloaden en Bittorrent

Torrents en andere filesharing is gewoon toegestaan bij ExpressVPN. Je hoeft daarvoor geen specifieke server kiezen. Alle servers zijn uitermate geschikt om te downloaden. Dat in tegenstelling tot veel andere VPN providers waar vaak slechts een aantal servers geschikt zijn voor torrents. Port forwarding is het enige dat ik mis bij deze VPN provider. Andere download- en streaming apps zoals Kodi en Popcorn Time werken ook uitstekend met ExpressVPN.

ExpressVPN Torrents
Onbezorgd torrents downloaden met ExpressVPN

Streamen en unblocken

Streamingdiensten unblocken gaat uitstekend met ExpressVPN. Werkt ExpressVPN om je Netflix regio te veranderen? Ja, USA/Nederlands/UK/Frans/Spaans/Duits. Nederlandse TV zoals Ziggo Go, NPO Start en NLZiet werken ook uitstekend met Nederlandse ExpressVPN servers.

Abonnementsprijzen en betaalmethoden

Abonnementen zijn overzichtelijk en makkelijk te kiezen. Er is namelijk slechts één keus. Je hoeft alleen te kiezen hoe lang je het abonnement wil. Bij langere abonnementen krijg je hoge korting. Kortere abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Tijdelijke deal: 12 + 3 Maanden Gratis = 49% Korting. Scheelt flink! De betalingsmethoden van ExpressVPN: iDeal, PayPal, Credit Card, Cryptocurrency.

LooptijdKosten per maand
1 maand€11,96,-
6 maanden$€9,23
1 jaar€6,16

Trial en Geld-Terug-Garantie

Heeft ExpressVPN een gratis trial of niet-goed-geld-terug-garantie? Ja, zeker! Voor nieuwe gebruikers heeft ExpressVPN een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. In die periode kan je om elke reden je ExpressVPN abonnement stoppen. Als je binnen de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug.

Trial en Geld-Terug-Garantie van ExpressVPN
Trial en Geld-Terug-Garantie van ExpressVPN

Beoordeling en score

ExpressVPN is de allerbeste VPN op consumentenniveau. Je betaald voor de kwaliteit die je krijgt. Dat zie je terug in de gebruiksvriendelijkheid, de zeer snelle, kundige helpdesk en de snelheid van het netwerk. Streamingfans kunnen vrijwel alle videodiensten unblocken – van Nederlandse TV tot Amerikaanse series.

Piraten zijn ook welkom bij ExpressVPN – filesharing is toegestaan op het gehele servernetwerk. Privacy is ExpressVPN’s allersterkste punt. Mede door de juridische opzet op de Britse Maagdeneilanden worden ExpressVPN klanten extreem beschermd.

Voor degenen die het gemist hebben: ExpressVPN servers waren een doodlopend spoor voor autoriteiten bij een moordaanslag op een Russische ambassadeur. Zoek je een VPN om je online privacy te beschermen Dan is ExpressVPN bewezen de beste.

 • Gebruiksgemak
  (4.5)
 • Privacy
  (4.5)
 • Beveiliging
  (4.5)
 • Snelheid
  (4.5)
 • Helpdesk
  (4.5)
 • Servers
  (4.5)
Score 
(4.5)
Voordelen
Beste all round VPN
Zeer sterk privacybeleid
Zeer gebruiksvriendelijk
Nadelen
Redelijk duur

30 dagen niet-goed-geld-terug. Vanaf €6,16 per maand.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *