ExpressVPN heeft zijn sporen verdiend als privacy focused VPN provider. Is de dienstverlening net zo sterk als het privacybeleid? Ik laat het je zien in mijn ExpressVPN review.

“Autoriteiten namen de server in beslag maar konden niets vinden omdat ExpressVPN geen logs bijhoudt.”

Algemene informatie over ExpressVPN

ExpressVPN is een anonieme VPN provider gevestigd in Britse Maagdeneilanden. Zoals de vestigingsplaats al doet vermoeden is het bij ExpressVPN gewoon toegestaan om anoniem torrents te gebruiken.

Met één ExpressVPN abonnement kan je 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken. Met de router app van ExpressVPN hef je die limiet zelfs helemaal op. Betalen kan via iDeal, PayPal, Credit Card, Cryptocurrency.

ExpressVPN Website

Onbeperkt data?Ja
Gelijktijdige verbindingen5
VPN ProtocollenOpenVPN, IKeV2, SSTP, L2TP/IPsec, PPTP
Locatie hoofdkantoorBritse Maagdeneilanden
LinkExpressVPN website
 
Bezoek ExpressVPN

Betalingsmogelijkheden

iDeal, PayPal, Credit Card, Cryptocurrency

Privacy en logging policy

Als één van de weinigen heeft ExpressVPN in de praktijk bewezen zich aan de no-logging policy te houden. Deze claim wordt bevestigd in een onderzoek naar de moordaanslag op Russische ambassadeur Andrei Karlov.

De Gmail en Facebook account van een verdachte in de moordzaak werd gewist vanaf ExpressVPN servers. Autoriteiten namen de server in beslag maar konden niets vinden omdat ExpressVPN geen logs bijhoudt.

Daarop benaderde Turkse autoriteiten de VPN provider. ExpressVPN liet weten alleen te reageren op dwangbevelen van de rechtbank op de Britse Maagdeneilanden. Daarmee liep het spoor dood. Lees het commentaar van ExpressVPN.

Sterker bewijs voor een waterdicht privacybeleid is er niet. Je kan dus gerust zeggen dat ExpressVPN je tot in het extreme beschermd.

ExpressVPN Servers Onderzoek Moord Aanslag Russische Ambassadeur Turkije

ExpressVPN’s Commentaar

Anoniem downloaden en uploaden via Torrents en P2P file-sharing toegestaan?

Torrents en andere filesharing is gewoon toegestaan bij ExpressVPN. Je hoeft daarvoor geen specifieke server kiezen. Alle servers zijn uitermate geschikt om te downloaden.

Dat in tegenstelling tot veel andere VPN providers waar vaak slechts een aantal servers geschikt zijn voor torrents. Port forwarding is het enige dat ik mis aan ExpressVPN.

ExpressVPN Torrents

Server locaties

Wereldwijd heeft ExpressVPN 148 serverlocaties verdeeld over 94 landen. Dit servernetwerk wordt aangedreven door 2000+ fysieke en gevirtualiseerde servers.

Spreiding van de serverlocaties is zeer goed. Europa, Amerika en Azië hebben een zeer dekkend servernetwerk. Daardoor kan je in elk land in die gebieden een snelle verbinding krijgen met ExpressVPN.

In het Midden-Oosten en Afrika heeft ExpressVPN minder server locaties. Een kwestie van vraag en aanbod. Voor alle andere gebruikers is dit natuurlijk geen punt.

ExpressVPN Server Lijst

Streamingdiensten unblocken gaat uitstekend met ExpressVPN. Werkt ExpressVPN om je Netflix regio te veranderen? Ja, USA/Nederlands/UK/Frans/Spaans/Duits. Nederlandse TV zoals Ziggo Go, NPO Start en NLZiet werken ook uitstekend met Nederlandse ExpressVPN servers.

Speedtests kan je gewoon vanuit de app doen én op alle tegelijk. Dat duurt wel even maar na afloop zie je direct de resultaten voor het complete ExpressVPN servernetwerk.

7 minuten duurde de in-app Speedtest. Dat lijkt lang maar daarmee heb je alle serverlocaties getest. Als je handmatig een VPN Speedtest doet ben je veel langer bezig.

Uploadsnelheid wordt helaas niet gemeten in de in-app test. Daarvoor zal je een reguliere speedtest moeten uitvoeren.

ExpressVPN Speedtest

Apps, gebruiksvriendelijkheid en extra’s

ExpressVPN apps zijn voor elk platform zeer makkelijk te installeren en gebruiken. Ook platforms die andere VPN providers niet ondersteunen hebben bij ExpressVPN gewoon een app. Denk hierbij aan Linux of een Router app.

Desktop app voor Windows en Mac

Overzichtelijk. Dat is het beste woord om de ExpressVPN app te omschrijven. Het hoofdscherm laat een aan/uit knop zien. Daaronder twee opties om specifieke serverlocaties te kiezen.

Smart Location kiest de beste serverlocatie. Wat de “beste” server is berekent ExpressVPN aan de hand van meerdere variabelen.

Niet alleen de up- en downloadsnelheid van de server maar ook de afstand vanaf je huidige locatie, de bezetting en meer. Daardoor krijg je met Smart Location altijd de best beschikbare verbinding.


Om zelf een serverlocatie te kiezen gebruik je de “Choose Location” knop. Daarmee open je de ExpressVPN serverlocaties te zien. Zo kies je precies met welke server je verbinding wil maken.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er niet zoveel servers zijn. Maar het eerste tabblad laat alleen de populairste servers zien. Een volledig overzicht krijg je door het tabblad “All” te openen.


Beveiligings- en privacy features zijn ook op zeer gebruiksvriendelijke manier ontworpen. Network Lock beschermd je als de verbinding onverwacht verbreekt. Daarmee voorkomt de app dat je echte IP-adres lekt.

Split Tunneling laat je precies instellen welke apps wel of juist niet gebruik moeten maken van de verbinding. Standaard worden alle apps beveiligd door ExpressVPN. Wil je precies instellen welke apps wel of niet gebruik moeten maken van de VPN? Dan is Split Tunneling de oplossing.

Algemene Instellingen ExpressVPN Desktop

Gevorderde gebruikers kunnen zelf kiezen met welk protocol ze verbinding maken. Eigen DNS servers gebruiken is ook een mogelijkheid bij ExpressVPN.

IPV6 Leak Protection is een relatief zeldzame functie in VPN apps. Deze functie is slechts voor een kleine doelgroep interessant. Een gemiste kans voor veel VPN aanbieders. Goed dat ExpressVPN deze functie wél ontwikkeld.

Geavanceerde Instellingen ExpressVPN

Last but not least: Op zowel Windows als Mac zijn de apps precies hetzelfde. Dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Lang niet alle VPN providers hebben dezelfde functionaliteiten op beide platforms.

Mobiele apps voor iOS en Android

Mobiele apps van ExpressVPN hebben hetzelfde ontwerp als de desktop varianten. Zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Servers kiezen en verbinding maken werkt precies hetzelfde als op de ExpressVPN desktop apps. Smart Location kiest de beste server, met de andere knop kan je zelf precies kiezen met welke server je verbinding maakt.


Als de verbinding onverwacht verbreekt herstelt de ExpressVPN app automatisch de verbinding. Kill Switch en Split Tunneling is nog niet beschikbaar op iOS en Android maar wordt binnenkort uitgerold.

Wanneer precies kon ExpressVPN niet precies vertellen – “binnenkort”. Deze functies zijn wel al beschikbaar voor de Windows en Mac app.


Verder kan je kleine aanpassingen maken aan de instellingen. Bijvoorbeeld Automatisch Verbinding in- of uit te schakelen of handmatig een ander VPN protocol te kiezen.

Router app en ondersteuning

Router ondersteuning is zeer uitgebreid bij ExpressVPN. ExpressVPN heeft aangepaste firmware ontwikkeld voor een scala aan routers.

Naast ondersteuning voor de ExpressVPN router app is er ook zeer brede ondersteuning voor andere routers. Bekijk het overzicht van alle ondersteunde routers.

ExpressVPN aangepaste firmware is de makkelijkste en veiligste manier om een ExpressVPN op je router te gebruiken. Wil je toch de originele firmware van je router weer terug? Terugzetten werkt feilloos en makkelijk via de ExpressVPN router app.

ExpressVPN Router Firmware App

Via de router app kan je zelfs per apparaat instellen of deze de normale internetverbinding (zonder VPN) of de verbinding met VPN moet gebruiken. Dat is een feature die ik een veelgenoemd nadeel van Router VPN oplost.

Zonder deze heb je namelijk twee routers nodig. Een router voor je VPN en een router voor je normale internetverbinding. Met ExpressVPN router app fungeert de router als beide tegelijk. Hoewel je kan stellen dat het beter is om altijd een VPN te gebruiken blijven er toch situaties waar je normale internetverbinding nodig is.


Linksys
WRT3200ACM
 • Beste Keuze
 • Power Users
 • Aanbevolen door ExpressVPN

Kant & Klaar Doe-Het-Zelf

Netgear
R7000
 • Standaard Keuze
 • Normaal Gebruik
 • Aanbevolen door ExpressVPN

Kant & Klaar Doe-Het-Zelf

Control panel en account

Accountbeheer is makkelijk en overzichtelijk. Vanuit het control panel kan je alle ExpressVPN apps downloaden, facturen inzien en je abonnement opzeggen. Alles werkt snel en goed. Gewoon zoals het hoort.

ExpressVPN Control Panel Accountbeheer

Helpdesk en ondersteuning

Bereikbaarheid van ExpressVPN’s helpdesk is uitstekend. 24/7/365 via Live Chat en E-mail. Zowel via de website als in-app is de supportlijn te bereiken.

ExpressVPN Live Chat Helpdesk Review

In-app support heeft ook de mogelijkheid om crash- en app-gegevens mee te sturen. Dat is niet verplicht maar scheelt veel heen- en weer mailen.

Reactietijden zijn zeer goed. Antwoorden zijn duidelijk. Medewerkers zijn erg vriendelijk en helpen je uitstekend verder. Dat kan je helaas niet van elke VPN provider zeggen.

Vraag verstuurdAntwoord
15:3715:40
15:2115:22
11:0911:11

Vergelijking ExpressVPN VPN abonnementen

Abonnementen zijn overzichtelijk en makkelijk te kiezen. Er is namelijk slechts één keus. Je hoeft alleen te kiezen hoe lang je het abonnement wil.

Bij langere abonnementen krijg je hoge korting. Kortere abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Tijdelijke deals: Van $12,95 Voor $9,99 = 22% Korting of 12 + 3 Maanden Gratis = 49% Korting. Scheelt flink!


ExpressVPN 1 Maand
$12,95 per maand
 • Maandelijks opzegbaar
 • Top Streaming & Privacy
 • iDeal Gewoon Beschikbaar
Bezoek ExpressVPN
ExpressVPN Jaar
$6,67 per maand
 • 12 + 3 Maanden Gratis = 49% Korting
 • Top Streaming & Privacy
 • iDeal Gewoon Beschikbaar
Bezoek ExpressVPN 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
ExpressVPN 6 Maanden
$9,99 per maand
 • Van $12,95 Voor $9,99 = 22% Korting
 • Top Streaming & Privacy
 • iDeal Gewoon Beschikbaar
Bezoek ExpressVPN

Gratis ExpressVPN proberen?

Heeft ExpressVPN een gratis trial of niet-goed-geld-terug-garantie? Ja, zeker! Voor nieuwe gebruikers heeft ExpressVPN een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

In die periode kan je om elke reden je ExpressVPN abonnement stoppen. Als je binnen de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug.

ExpressVPN Gratis Trial Geld Terug

Beoordeling en ervaringen met ExpressVPN

ExpressVPN is de allerbeste VPN op consumentenniveau. Je betaald voor de kwaliteit die je krijgt. Dat zie je terug in de gebruiksvriendelijkheid, de zeer snelle, kundige helpdesk en de snelheid van het netwerk.

Streamingfans kunnen vrijwel alle videodiensten unblocken – van Nederlandse TV tot Amerikaanse series. Piraten zijn ook welkom bij ExpressVPN – filesharing is toegestaan op het gehele servernetwerk.

Privacy is ExpressVPN’s allersterkste punt. Mede door de juridische opzet op de Britse Maagdeneilanden worden ExpressVPN klanten extreem beschermd.

Voor degenen die het gemist hebben: ExpressVPN servers waren een doodlopend spoor voor autoriteiten bij een moordaanslag op een Russische ambassadeur.

Zoek je een VPN om je online privacy te beschermen? Dan is ExpressVPN bewezen de beste.

ExpressVPN
 • 95%
  Gebruiksvriendelijk - 95%
 • 85%
  Serverlocaties - 85%
 • 85%
  Snelheid - 85%
 • 95%
  Privacy - 95%
 • 90%
  Klantenservice - 90%
90%

Eindscore ExpressVPN

Bezoek ExpressVPN

Wat is jouw ervaring met ExpressVPN? Laat het weten in de reacties hieronder!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*