Cyberghost Review

Cyberghost Review

Cyberghost logo

3.5

(3.5)
Goedkoop
Zeer sterk privacybeleid
Zeer gebruiksvriendelijk

Gebruiksgemak

70/100
70/100

Privacy

80/100
80/100

Beveiliging

80/100
80/100

Servers

70/100
70/100

Snelheid

60/100
60/100

Helpdesk

60/100
60/100

Specificaties Cyberghost VPN

Cyberghost is zeer geliefd onder streamingfans, mede door de brede Netflix ondersteuning. Is Cyberghost ook zo goed om je online privacy te beschermen? Of kan je Cyberghost beter inruilen voor een andere VPN? Je leest het hier in mijn Cyberghost review.

Jurisdictie

Roemenië

Logbeleid

No-logging beleid

Audit

Audit door QSCert

Torrents

Toegestaan

Gelijktijdige verbindingen

7

Protocollen

OpenVPN
L2TP/IPsec
IKeV2
PPTP

Onbeperkt data

Ja

Servers

5540+ servers

90+ landen

Platformen

Windows
Mac
Linux
Android
iOS
iPadOS
Router

Streaming

Amerikaanse Streaming
Nederlandse Streaming
Britse Streaming
Overige Streaming

Netflix

Nederlands
Amerikaans
Brits
Deens
Duits
Frans

Prijs

Vanaf €2,45,- per maand

Niet-goed-geld-terug

45 dagen niet-goed-geld-terug of nee

Apps en features

Over het algemeen werken de Cyberghost apps goed. Opmerkelijk is wel dat de Windows en Mac versie onderling erg verschillen. Niet alleen het ontwerp is erg verschillend, ook de functionaliteiten. Beide versies hebben standaard functies zoals Automatisch Verbinding Maken bij Opstarten en diverse beveiligingsopties: Tracking Preventie, Ad Blocking en HTTPS Forcing.

Data compressie is ook op alle platforms beschikbaar. Deze functie comprimieert de verbinding. Dat bespaart data en maakt de informatieoverdracht sneller. Hieronder lees je wat de onderlinge verschillen zijn tussen alle versies van de Cyberghost app.

CyberGhost Review 2019
CyberGhost VPN Officiele Website

Desktop apps van Cyberghost

Cyberghost heeft extra beveiligingsopties voor dagelijks gebruik zoals Tracking Preventie, Ad Blocking, HTTPS Forcing, en Data Compressie. Tracking Preventie blokkeert monitoring en tracking door allerlei marketingcookies en advertentienetwerken. Ad Blocking spreekt voor zich: Blokkeert advertenties. HTTPS Forcing dwingt websites een beveiligde verbinding te gebruiken (mits beschikbaar) in plaats van een onbeveiligde (HTTP) verbinding. De Mac app geeft onderaan drie opties om verbinding te maken. Dat is misschien een beetje verwarrend, maar ik leg het je uit.

Cyberghost Mac App Hoofdscherm
Cyberghost Mac App Hoofdscherm

Country: Door deze knop te gebruiken kiest Cyberghost automatisch de beste server in het geselecteerde land. Location: Je kiest zelf met welk land én welke exacte serverlocatie je verbinding wil maken. Gebruik deze optie als je met een specifieke server verbinding wil maken.

Ten slotte is er de grote knop in het midden. Daarmee kiest Cyberghost automatisch de beste server. Wat de “beste” servers is bepaalt de app aan de hand van allerlei variabelen waaronder de afstand, bezetting en huidige snelheid van de server. Achter de schermen zijn een aantal opties naar wens in te stellen. De opties van de Mac versie zijn opzich voldoende maar als je het vergelijkt met Cyberghost voor Windows is het enigszins basic.

Cyberghost Mac App Opties Algemeen
Cyberghost Mac App Opties Algemeen

Beveiligingsopties zoals het blokkeren van lokaal netwerkverkeer zijn essentieel en aanwezig. Ook heb je de optie om je eigen DNS te gebruiken in plaats van Cyberghost’s DNS. Services en websites uitsluiten van de VPN kan ook middels de Exceptions optie. Wat ik daar erg mis is de optie om bepaalde applicaties uit te sluiten of juist verplicht gebruik te laten maken van de VPN. Een gemiste kans, terwijl deze optie in de Windows versie wél gewoon aanwezig is.

CyberGhost Instellingen
CyberGhost Instellingen

Windows gebruikers krijgen een uitgebreidere app bij Cyberghost. Cyberghost voor Windows is een stuk gebruiksvriendelijker dan de Mac versie. Het verschil begint bij het hoofdscherm. Daar kies je uit 2 VPN Profielen varierend van een profiel gespecialiseerd voor Torrenten tot een profiel om veilig op openbare wifi te internetten. Gevorderde gebruikers zullen natuurlijk eerder zelf een servers kiezen en de instellingen handmatig aanpassen naar eigen smaak. Voor beginnende VPN gebruikers is de Windows versie van Cyberghost erg geschikt.

Cyberghost Windows Review
Cyberghost Windows App

Tijdens het testen kon ik geen Kill Switch vinden maar na een korte chatsessie met de helpdesk bleek deze wel aanwezig. De Kill Switch is echter niet aan te passen en altijd actief. Als de verbinding onverhoopt verbreekt zorgt de Cyberghost Kill Switch er in ieder geval voor dat je echte IP-adres niet uitlekt. Toch had ik liever een aanpasbare Kill Switch gezien.

Mobiele apps van Cyberghost

Mobiele Cyberghost apps voor iOS en Android zijn iets minder uitgebreid in vergelijking met de desktop varianten. Voor mobiel gebruik zijn ze meer dan voldoende en erg gebruiksvriendelijk. Nadat je bent ingelogd kom je op het hoofdscherm waar je met één druk op de knop direct je verbinding beveiligt. Daarmee kiest Cyberghost automatisch de beste server om verbinding mee te maken.

Cyberghost hoofdscherm in iOS mobiele app

Cyberghost server lijst op iOS mobiele app

Wil je iets meer controle? Dan kan je zelf bepalen met welke server je verbinding maakt. Dit werkt makkelijker dan in de Windows en Mac variant de app waarbij er wel drie verschillende manieren zijn om verbinding te maken. Voor de meeste gebruikers zal het tabblad “Allemaal” de manier zijn om verbinding te maken. Voor Netflix fans is er een speciaal tabblad “Streaming”. Daarmee verander je de Netflix regio met een druk op de knop naar één van de beschikbare regio’s.

Cyberghost opties in iOS mobiele app

Opties van de mobiele Cyberghost app zijn beknopt maar meer dan genoeg om onderweg veilig te internetten. Het enige dat je hoeft in te stellen zijn je bekende WIFI-netwerken. Daarna zal Cyberghost je verbinding automatisch beveiligen als je op een onbekend netwerk inlogt. Deze optie is uiteraard ook uit te schakelen. In dat geval moet je zelf verbinding maken om veilig te internetten op openbare wifi.

Router compatibility Cyberghost VPN

Cyberghost is ook op je router te installeren – mits je router geschikt is. Router ondersteuning vanuit de helpdesk is goed en beschikbaar voor DD-WRT en Tomato Routers. Via de supportpagina zijn uitgebreide handleidingen beschikbaar waarmee je Cyberghost op je router installeert.

Helaas heeft Cyberghost geen router app. Dat is voor mij geen reden om de dienst niet te gebruiken maar het was leuk geweest. Geen zin of technische kennis om Cyberghost op je router te installeren? Er zijn ook kant-en-klare Cyberghost Routers te koop.

Cyberghost Routers Kant-En-Klaar
Cyberghost VPN routers

Helpdesk

Cyberghost heeft een uitgebreide kennisbank met daarin stap-voor-stap artikelen die je laten zien hoe je de VPN goed instelt op al je apparaten. Als dat niet voldoende is heb je altijd de live chat nog. Tijdens het testen van mijn account heb ik twee keer Cyberghost’s helpdesk nodig gehad.

Cyberghost helpdesk live chat
Cyberghost Live Chat

Beide malen kreeg ik na het invoeren van mijn naam en emailadres binnen een minuut antwoord via de live chat. De helpdesk van Cyberghost reageert zeer menselijk. Geen robotantwoorden in ieder geval. Na de aanvraag krijg je per email een kopie van het aanvraag. Daarmee kan je later makkelijk teruglezen wat de oplossing voor je probleem was.

Vraag verstuurdAntwoord
12:28:1412:28:20
10:52:1610:52:32

Het control panel waar je je account beheerd is duidelijk, zonder veel toeters en bellen. Via het Cyberghost control panel zie je de einddatum van je abonnement, het soort abonnement dat je hebt en het aantal geregistreerde apparaten.

Cyberghost Control Panel Overzicht
Cyberghost Control Panel Overzicht

Aanpassingen aan je abonnement voer je zelf door, gewoon zonder tussenkomst van de helpdesk. Zelfs opzeggen is met een druk op de knop gedaan. Het enige dat je bij weinig andere VPN providers ziet is dat je apparaten waarop je Cyberghost wil gebruiken eerst moet toevoegen via het control panel. Pas daarna kan je met betreffend apparaat je abonnement gebruiken.

Cyberghost devices overzicht in Control Panel
Cyberghost devices overzicht in Control Panel

Privacy en anonimiteit

Cyberghost valt onder Roemeense jurisdictie. Dat is gunstig voor de privacy van Cyberghost’s gebruikers omdat Romenië niet tot één van de Fourteen Eyes Landen behoord. Eerder probeer de de EU om Romenië meer data te laten verzamelen maar dit werd tot tweemaal toe verworpen door de hoogste rechtbank in Roemenië. Je kan gerust zeggen dat een VPN in Roemeense jurisdictie zeer privacyvriendelijk is.

Behalve de jurisdictie is ook bij het kiezen van betalingsmogelijkheden goed rekening gehouden met gebruikers die hun privacy willen beschermen. Door je Cyberghost abonnement met cryptocurrency te betalen ben je (relatief) anoniem. Voor extra privacy gebruik je fictieve gegevens bij het aanmaken van je Cyberghost account.

Cyberghost VPN Anoniem Betalen met Cryptocurrency
Cyberghost VPN Anoniem Betalen met Cryptocurrency

Servers

Cyberghost heeft 5540 servers in 90 landen. Dit is een combinatie van fysieke VPN servers en gevirtualiseerde servers. Het merendeel van Cyberghost’s servernetwerk is geleased bij hostingpartijen zoals Worldstream.

Zoals eerder vermeld zijn de meeste Cyberghost servers geschikt om Torrents te downloaden. Port forwarding ontbreekt nog maar de servers zijn goed genoeg voor dagelijks torrenten.

Ook voor streaming fans zijn speciale servers ingericht. Netflix ondersteuning vanuit Cyberghost? Ja, USA/UK/Deens/Duits/Frans. Populaire Nederlandse TV apps kan je met Cyberghost ook gewoon in het buitenland gebruiken.

Server lijst en kaart van Cyberghost
Server lijst en kaart van Cyberghost

Ga je op reis in Rusland of Afrika? Let dan even op. In Afrika en Rusland heeft Cyberghost vrijwel geen servers. Je kan dus wel gewoon gebruik maken van de VPN maar de verbinding zal daar iets langzamer zijn doordat de serverlocaties verder weg zijn.

Downloaden en Bittorrent

Torrents en andere filesharing is bij Cyberghost toegestaan. Het merendeel van de 5540 servers zijn geschikt om te torrenten. Serverlocaties waar je niet mag torrenten zijn in de app aangegeven met een uitroepteken.

De Windows versie van Cyberghost heeft een apart “Torrenting Profiel”. Daarmee krijgt de app automatisch de optimale instellingen om te torrenten. Met de Mac app kan je wel torrenten maar mist de extra optimalisaties.

Port Forwarding is niet mogelijk bij Cyberghost. Port forwarding is niet ondersteund maar mede door het Torrent-vriendelijke privacybeleid en de soepele copyrightwetgeving in Romenië is Cyberghost een prima VPN voor alledaags Torrent gebruik.

CyberGhost Torrent Profile
CyberGhost Torrent Profile

Abonnementsprijzen en betaalmethoden

Cyberghost heeft slechts één soort abonnement. Je kiest alleen hoe lang je de VPN nodig hebt en hoeveel je omgerekend per maand betaald. Alle Cyberghost abonnementen geven je onbeperkt toegang tot alle 5540 in 90 landen. Cyberghost heeft abonnementen vanaf €5,29 per maand Betalingsmethoden: iDeal, PayPal, Credit Card, Cryptocurrency, Automatisch Incasso.

LooptijdKosten per maand
1 maand€11,99
1 jaar€5,29
2 jaar€3,29
3 jaar€2,45,-

orte tijd een VPN nodig? Kies voor een Cyberghost Maandabonnement voor €11,99. Omgerekend is een maandabonnement het duurste. Stukken voordeliger is het Cyberghost 12 Maanden Abonnement voor €5,29 per maand (Eenmalig €63,48).

Zoals bij de meeste VPN providers is ook bij Cyberghost de voordeligste keus het langste abonnement. Bij CyberGhost is dat een 3-jarig VPN abonnement. Dat kost je omgerekend €2,45,- per maand (Eenmalig €88,20). Betaling via iDeal, PayPal, Credit Card, Cryptocurrency, Automatisch Incasso

Trial en Geld-Terug-Garantie

Cyberghost heeft een 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dat is erg lang in vergelijking met andere niet-goed-geld-terug-garanties. Meestal ligt de termijn tussen de 7 en 30 dagen. Om gebruik te maken van de 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie contacteer je de Cyberghost helpdesk via email of live chat. Zorg dat je het order- of refetentienummer bij de hand hebt zodat Cyberghost de terugbetaling snel kan verwerken. Doe je dat binnen 45 dagen, dan krijg je het abonnementsgeld gewoon terug.

Uitzondering op 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie: Maandabonnement (1 maand) heeft 14 Dagen niet-goed-geld-terug-garantie in plaats van 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Beoordeling en score

Cyberghost is een prima VPN met brede ondersteuning voor buitenlandse streamingdiensten. Snelheid is goed (99 down, 37 up) en geografische spreiding van de servers is zeer divers.

Alleen reizigers in Rusland en Afrika moeten wel vooraf weten dat Cyberghost daar geen serverlocaties heeft. In die gebieden kan de verbinding dus langzamer uitvallen doordat de gebruiker met een locatie buiten betreffend gebied verbinding moet maken.

Ik vond het enigszins opmerkelijk hoeveel verschil er tussen de Windows en Mac app was. In de praktijk bleek Cyberghost makkelijk in gebruik op elk populair platform. Router VPN geniet ook goede ondersteuning vanuit de helpdesk maar een officiële Cyberghost Router app ontbreekt. Gelukkig kan je wel kant-en-klare Cyberghost Routers bestellen.

De privacy van Cyberghost gebruikers is goed beschermd. Mede doordat deze VPN aanbieder onder jurisdictie van Roemenië valt én een sterk privacybeleid heeft. Vragen of opmerkingen over mijn Cyberghost review? Of heb je hulp nodig bij het vinden van een VPN? Stuur me gewoon een bericht, dan help ik je verder!

 • Gebruiksgemak
  (3.5)
 • Privacy
  (4)
 • Beveiliging
  (4)
 • Servers
  (3.5)
 • Snelheid
  (3)
 • Helpdesk
  (3)
Sending
User Review
4 (3 votes)
Score 
(3.5)
Voordelen
Buitenlandse streamingdiensten goed ondersteund
Goede privacybescherming door Roemeense jurisdictie
Helpdesk reageert zeer snel
Nadelen
Veschillen tussen Mac en Windows App

45 dagen niet-goed-geld-terug. Vanaf €2,45 per maand

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *