VPN Routers

In dit artikel laat ik je van A tot Z zien hoe je een VPN op een router installeert.

Beste VPN Aanbieders Voor Router

Niet alle VPN aanbieders bieden goede ondersteuning op routers. Laat staan dat alle VPN aanbieders custom firmware voor routers hebben, ook bekend als een router app.

Verderop in dit artikel laat ik je precies zien hoe je een VPN op je router installeert. Maar eerst de beste router VPN’s. Ik testte de bekendste en populairste VPN’s op routervriendelijkheid en dit werd de top 3:


 • Beste VPN voor Routers
 • Router App Beschikbaar
 • iDeal Betaling Gewoon Beschikbaar
Bezoek ExpressVPN

30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
Vanaf $6,67 per maand

 • Beste Goedkope Alternatief
 • Goede Router Ondersteuning (geen app)
 • iDeal Betaling Gewoon Beschikbaar
Bezoek Cyberghost

45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
Vanaf €5,29 per maand

 • Beste Prijs/Kwaliteit
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • iDeal betaling gewoon beschikbaar
Bezoek NordVPN

30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
Vanaf €3,17 per maand

Waarom een VPN Router?

Apparaten zoals Smart TV’s, Chromecast, Apple TV en andere mediastreamers hebben vaak geen VPN ondersteuning. Met een VPN router kunnen al deze apparaten gewoon gebruik maken van de VPN.

Via een VPN router heb je de allerhoogste verbindingssnelheid die je met een VPN kan halen. Bij andere methoden zoals je PC of Mac gebruiken als virtuele router kan je nogal wat snelheid verliezen. Met een echte VPN router gaat het echt supersnel.

 • Makkelijk elk apparaat op de VPN
 • Supersnelle VPN verbindingen

Zelf router flashen of kant-en-klaar pakket kopen?

Of je zelf de router gaat flashen of dat je een kant-en-klare VPN router koopt is vooral afhankelijk van je technische kennis. Als je enigszins twijfelt aan je technische kennis is het niet optimaal om zelf je router te flashen.

Optie 1: Kant-en-klaarOptie 2: Doe-het-zelf
Duurder Goedkoper
Minder technische kennis nodig Meer technische kennis nodig
Geen risico op kapotte router Router kan kapot gaan
 

Optie 1: Kant-en-klare VPN router kopen

Er zijn een aantal bedrijven die vooraf flashed routers verkopen. Die sluit je aan en werken meteen. FlashRouters heeft een uitgebreid assortiment, een makkelijke keuzehulp en een fijne klantenservice.

Het voordeel van een vooraf geflashde router is dat het niet uitmaakt met welk apparaat je de VPN wil gebruiken. Elk apparaat dat verbinding maakt met de flashed router maakt automatisch gebruik van de VPN. Zonder apps, zonder VPN instellingen.

VPN Router kopen

Bij FlashRouters kan je alles vinden over kant-en-klare VPN router. Hieronder gaan we verder met het zelf flashen en instellen van de VPN router.

FlashRouters.com

Optie 2: Doe-het-zelf router flashen en VPN instellen (Guide)

Standaard modems en routers van je internetprovider zijn meestal niet geschikt om een VPN op te installeren. Als eerst controleren we of je router VPN ondersteuning biedt. Zo niet, dan heb je eerst een geschikte router nodig.

VPN Router Checklist

Behalve onderstaande items op de checklist is het ook handig als je beschikt over wat technische kennis en een stel stalen zenuwen. Je router kan namelijk kapot gaan als je de firmware verkeerd flashed. Daarom eerst deze waarschuwingen voordat je verder gaat:

Waarschuwing: Routers flashen is 100% op eigen risico. Je router kan kapot gaan door flashen. vpnService.nl is hiervoor niet aansprakelijk.
Heb je bovenstaande waarschuwing niet gelezen? Lees deze dan. Ga pas verder als je bovenstaande waarschuwing gelezen hebt en begrijpt dat een router flashen verkeerd kan gaan.

Ben je er nog? Mooi, dan kunnen we verder met het echte werk. Dit heb je nodig:

 • Router geschikt voor Tomato of DDWRT firmware
 • VPN dienst met router ondersteuning

Welke firmware en welke router heb ik nodig?

Grofweg zijn er 4 soorten firmware waarmee je routers kan flashen. Ik zou je Tomato of DDWRT aanraden omdat daar veel ondersteuning voor is. Zowel vanuit VPN diensten zelf als op internet is veel te vinden over dit type firmware.

Controleer als eerst of je router geschikt is voor de firmware die je erop wil. Zo niet, koop dan één van de routers op de lijst. Ik gebruik zelf een Netgear Nighthawk R7000 maar iets voordeligers is ook prima.

 

Hulp nodig bij het kiezen van een VPN router? Stuur me een bericht of laat een reactie achter onderaan deze pagina. Dan help ik je gewoon verder.

Router firmware flashen en VPN instellen op router

Als je een router gekozen hebt kan je verder met het daadwerkelijke flashen. Per router en firmware verschilt het proces. Lees je van te voren goed in voordat je begint. Als je het flashen verkeerd doet kan je router onbruikbaar worden. Dit heet een “bricked” router. Soms is dat te herstellen maar voorkomen is beter dan genezen.

Router Flashen gelukt? Wat nu?

Op elk apparaat kan je nu de VPN gebruiken door de nieuwe WIFI spot met VPN te kiezen. Terug naar je normale internetverbinding zonder VPN? Kies weer de oude WIFI spot. Zo kan je makkelijk wisselen.

Heb je vragen over dit artikel? Laat hieronder een reactie achter of stuur me een bericht.

4 Reacties

 1. Jan 2 jaar geleden

  Beste,
  Om te beginnen ik ben een leek, zeker met netwerken.
  Ik heb een witte ziggo router, laatste versie. Het merk staat er niet op.
  Is deze geschikt voor VPN en zoja met welk systeem, DDWRT of Tomato?
  Is deze zo te gebruiken of moet hij ook geflahst worden.
  Als op de router VPN is geinstalleerd kan ik dan nog wel mijn kantoor bereiken, ik werk namelijk 3 dagen vanuit huis.
  Bedankt voor het antwoord.
  Grt Jan

  • Auteur
   vpnService.nl 2 jaar geleden

   Je geeft zelf aan dat je niet veel verstand hebt van netwerken. Daarom kan ik je ten zeerste afraden om zelf je router te flashen. Als je de router op een verkeerde manier flasht kan deze onbruikbaar worden (lees kapot gaan).

   Standaard router van Ziggo en andere internetproviders zijn niet geschikt om te flashen. Als de router wel geschikt zou zijn en je zou deze gebruiken om een VPN dienst op te gebruiken dan kan je het kantoor ook niet meer bereiken. Je kantoorverbinding is namelijk ook een VPN. Twee VPN’s op één router werkt niet (op dezelfde manier dat je in de praktijk niet met twee mensen tegelijk een auto kan besturen).

   Daarom heb je een VPN router nodig die je alleen voor de VPN gebruikt. Die sluit je aan op je bestaande standaard Ziggo router.

   Hopelijk kan je hier wat mee.

 2. Lex 2 jaar geleden

  Doordat mijn prayvacy steeds meer en meer onder druk komt te staan en vreemde voorvallen zijn gebeurt wil ik een VPN.
  dan kost het maar €10,- per maand.

  Ik heb gisteren een VPN router besteld een Billion BiPAC 6300NX dit is een 4GLTE router maar kan ook als een normale router gebruikt worden dus met WAN poort.

  Deze router is speciaal voor VPN en zeer betaalbaar. In nederland op enkele websites te koop alleen duur.

  Ik ben ik me volledig aan het oriënteren welke VPN server “dienst” ik zal nemen dat ook geschikt is voor meerdere apparaten via een VPN router. Denk dat het Nord VPN gaat worden.

  Maar ik vergelijk nog wel even verder.

  • Auteur
   vpnService.nl 2 jaar geleden

   Lex, Is je router al binnen? En weet je al welke VPN je erop gaat installeren? Qua privacy en anonimiteit kan ik je deze en deze VPN aanraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*