Smart TV VPN

Smart TV VPN

Een smart TV VPN lijkt onmogelijk maar volg dit artikel en voor je het weet heb je een VPN op je smart TV! Ik laat je stap voor stap zien hoe het werkt! Makkelijk en snel een VPN op je smart TV? Dit zijn de beste VPN aanbieders om op je smart TV te installeren. Allemaal hebben ze goede ondersteuning vanuit de helpdesk voor smart TV installaties.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

VPN op je Smart TV (Guide)

Om je smart TV VPN te laten gebruiken moet je de VPN eerst op router of een computer installeren. Vanaf dat apparaat kan je de VPN delen naar je smart TV. Welk apparaat je gebruikt om de VPN te delen is afhankelijk van je technische kennis, tijd en budget. Er zijn twee manieren op de VPN te delen:

Verderop in dit artikel laat ik je de beste smart TV apps zien om samen met de VPN te gebruiken. Zo kan je gewoon alle Nederlandse zenders in het buitenland kijken. Of juist buitenlandse streamingdiensten in Nederland bekijken. Allemaal gewoon op je smart TV!

Optie 1: Router

Snelste verbindingen
Router moet geschikt zijn
Technische kennis nodig

Optie 2: PC/Mac

Minder snel dan VPN router
PC/Mac met bedrade verbinding nodig
Minder technische kennis nodig

Weet je al wat voor jou de beste manier is? Kies dan hieronder de handleiding die je wil volgen. Ben je nog niet zeker wat voor jou de beste manier is? Gebruik dan de Keuzehulp. Dan vertel ik je uitgebreid wat de voor- en nadelen van beide manieren zijn.

Na installatie moet je de wifi instellingen van je smart TV nog veranderen!

Na het installeren en delen van de VPN

Heb je de VPN gedeeld via één van de gebruiksaanwijzingen hierboven? Mooi, dan ben je er bijna! Naast je normale wifi heb je nu een wifi spot met daarop de VPN. De wifi spot met VPN erop moet je instellen op de smart TV. Per TV verschilt het nogal hoe je het wifi netwerk verandert. Volg hieronder gewoon de gebruiksaanwijzing voor jouw merk:

Staat je merk er niet tussen? Google even op de merknaam van je tv + wifi instellen

Hoe verwijder je de VPN weer van je smart TV?

Wil je de VPN verbinding op je Smart TV stoppen of verwijderen? Verander dan de wifi instellingen van de smart TV terug naar het oude netwerk. Dus in plaats van de nieuwe wifi spot kies je de oude vertrouwde internetverbinding.

Aanbevolen streaming apps voor je VPN

Met de juiste VPN en een handjevol smart TV apps heb je in het buitenland minstens zoveel TV als in Nederland. Dit zijn de beste streamingdiensten en smart TV apps om in combinatie met een VPN te gebruiken:

NLZiet smart TV app in het buitenland

NLZiet is niet beperkt tot één omroep zoals NPO, RTL of SBS. Alle populaire programma’s van NPO, RTL en SBS kan je met NLZiet terugkijken op je smart TV. Live TV via NLZiet kan ook! Met NLZiet kijk je deze zenders live én achteraf weer terug:

  • NPO 1, NPO 2, NPO3
  • RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z
  • SBS 6, Veronica/XD, Net 5, SBS 9

Controleer wel even of je TV geschikt is voor de NLZiet app. Is je TV niet geschikt? Gebruik dan een Chromecast met VPN of Airplay via Apple TV om NLZiet op je TV te bekijken. Je kan je NLZiet abonnement in het buitenland gebruiken met ExpressVPN!

NLZiet smart TV app in het buitenland met VPN

Ziggo Go op je smart TV in het buitenland

Jammer genoeg heeft Ziggo Go geen eigen smart TV app. Om op je smart TV Ziggo Go in het buitenland te kijken heb je een Chromecast of Apple TV nodig in combinatie met een VPN. Het aanbod van Ziggo Go is gelijk aan je Ziggo TV abonnement. Met een VPN en Ziggo Go heb je overal ter wereld dezelfde zenders als thuis op de bank! Zo kijk je Ziggo Go in het buitenland op je smart TV!

Ziggo Go smart TV app in het buitenland met VPN

NPO Start smart TV app in het buitenland

Met NPO Start kan je niet alleen NPO programma’s terugkijken maar ook live de volgende kanalen kijken: NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Nieuws, NPO Cultura, NPO 101, NPO Politiek, NPO Best, en NPO ZappXtra. Let op: Niet alle smart TV’s ondersteunen de NPO Start app. Volgens NPO werkt de smart TV app op deze televisies:

  • LG: bouwjaar 2014, 2015, 2016 en 2017
  • Panasonic: bouwjaar 2014, 2015, 2016 en 2017
  • Philips: bouwjaar 2014, 2015, 2016 en 2017
  • Samsung Orsay: bouwjaar 2014 en 2015
  • Samsung Tizen: bouwjaar 2015, 2016 en 2017

NPO

RTL XL Smart TV app in het buitenland

De RTL XL smart TV app geeft je toegang tot alle programma’s van RTL. Met de betaalde variant RTL XL Premium zijn alle progamma’s ook nog een zonder reclame én kan je sommige programma’s vooruit kijken. RTL XL op je smart TV in het buitenland? Gebruik ExpressVPN

RTL XL smart TV app in het buitenland met VPN

Netflix smart TV app regio veranderen

Op je grootste scherm genieten van elke regio die je maar wil? Verander je Netflix regio op je smart TV met een VPN.

Netflix Regio VeranderenIs het je gelukt of heb je wat assistentie nodig? Laat het me weten door hieronder een reactie te plaatsen dan help ik je verder. 🙂

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *