Apple TV VPN

Apple TV VPN

Voor iedereen die een VPN op Apple TV wil gebruiken heb ik deze handleiding gemaakt. Stap voor stap laat ik je zien hoe je een VPN op je Apple TV kan gebruiken.

Apple TV VPN Top 3

Apple TV VPN nodig? Dit zijn de Beste Apple TV VPN’s van dit moment. Alle aanbieders hieronder bieden goede ondersteuning op Apple TV en zijn geschikt voor het unblocken van diverse streamingdiensten op je Apple TV. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste aanbieder? Stuur me een bericht, dan help ik je verder. Technische ondersteuning nodig? Neem contact op met betreffende VPN-aanbieder.

ExpressVPN

Beste & Snelste VPN
30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Zeer Gebruiksvriendelijk

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf $6,67 per maand

NordVPN

Beste Prijs Kwaliteit
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Gebruiksvriendelijk

45 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €3,10 per maand

Surfshark

Goedkoopste Keus
45 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug
Budget Prijs Kwaliteit

30 dagen niet-goed-geld-terug.

Vanaf €1,79 per maand

VPN instellen op Apple TV (Guide)

Bij de meeste apparaten kan je gewoon een VPN app installeren. Met een Apple TV werkt het iets anders. Om een VPN op Apple TV te gebruiken moet de VPN eerst gedeeld worden vanaf een ander apparaat. Dat kan via een router of vanaf je gewone PC/Mac.

Hieronder laat ik je zien wat de voor- en nadelen van deze manieren zijn en hoe je het daadwerkelijk voor elkaar krijgt. Ga er even rustig voor zitten. Het kost wat moeite maar dan heb je ook wat. 🙂

Optie 1: Router

Snelste verbindingen
Router moet geschikt zijn
Technische kennis nodig

Optie 2: PC/Mac

Minder snel dan VPN router
PC/Mac met bedrade verbinding nodig
Minder technische kennis nodig

Weet je al wat voor jou de beste manier is? Kies dan hieronder de handleiding die je wil volgen. Ben je nog niet zeker wat voor jou de beste manier is? Gebruik dan de Keuzehulp. Dan vertel ik je uitgebreid wat de voor- en nadelen van beide manieren zijn. Na installatie moet je de regio instellingen van de Apple TV nog veranderen! Zie hieronder.

Om verder te kunnen moet je de VPN geïnstalleerd hebben met één van bovenstaande artikelen. Lukt het niet? Stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder.

Na de installatie

Als je één van bovenstaande handleidingen voltooid hebt kan je verder met onderstaande stappen. In dit laatste gedeelte selecteer je de nieuwe VPN WIFI spot. Daarna kan je optioneel de regio van je Apple TV veranderen. Soms is het ook nodig om een andere iTunes account aan te maken. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Netwerkinstellingen aanpassen voor VPN

Op de nieuwe WIFI spot draait de VPN verbinding. Door de WIFI spot op je Apple TV in te stellen maakt d Apple TV automatisch gebruik van de VPN.

 1. Kies “Instellingen”/”Settings”
 2. Kies “Netwerk”/”Network”
 3. Kies “WIFI”
 4. Kies de nieuwe WIFI spot met VPN
 5. Herstart je Apple TV

Tot slot herstart je de Apple TV door eerst “Sleep” te kiezen in het hoofdmenu en haal hierna 10 seconden de stekker uit het stopcontact. Doe de stekker weer in het stopcontact en start je Apple TV.

Regio instellingen aanpassen

Je bent er bijna! Alleen nog even de regio instellingen aanpassen en optioneel de iTunes Store locatie wijzigen. Om de regio instellingen aan te passen op je Apple TV kies je vanuit het hoofdscherm:

 1. Kies “Instellingen”/”Settings”
 2. Kies “Algemeen”/”General”
 3. Kies “Regio”/”Region”
 4. Kies de regio die je op je Apple TV wil*
 5. Bevestig de keus met “Wijzig regio”/”Change region”

*Afhankelijk van welke regio je wil. Bijvoorbeeld: Verenigde Staten als je Amerikaanse Netflix wil unblocken. Of Nederland als je Nederlandse Netflix wil unblocken.

iTunes Store locatie wijzigen

Nu je via VPN een Amerikaans IP-adres hebt is er nog een laatste (maar belangrijke stap), namelijk het wijzigen van je locatie in de instellingen. Hierdoor vraagt Apple TV de Amerikaanse content op in plaats van de Nederlandse.

 1. Kies eerst “Settings” en dan “iTunes Store”
 2. Kies in het “iTunes Store” menu voor “Location”
 3. Kies in het “Location” menu voor “United States” en bevestig je keuze

In sommige gevallen krijg je een melding dat je account niet geschikt is. In dat geval moet je een Amerikaanse iTunes/App Store account aanmaken.

Optioneel: Amerikaanse iTunes account aanmaken

Krijg je de foutmelding: “Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse Store, maar wel in de Amerikaanse Store. Tik op ‘Verander van winkel’ om dit artikel te bekijken.”

Dan heb je een Amerikaanse iTunes account nodig. Het is niet altijd nodig om een Amerikaanse iTunes account aan te maken. Als je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix wil unblocken is dit niet nodig. Netflix is immers gewoon beschikbaar in de Nederlandse App Store. Een VPN is genoeg om Amerikaanse Netflix te kijken.

Is het jou ook gelukt om een VPN op je Apple TV te installeren? Of liep je ergens tegenaan? Laat het weten in de reacties.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *