Apple TV VPN

 • Alle USA Apple TV Apps
 • Verander de regio van je Apple TV
 • Stap voor stap uitleg

Voor iedereen die een VPN op Apple TV wil gebruiken heb ik deze handleiding gemaakt. Stap voor stap laat ik je zien hoe je een VPN op je Apple TV kan gebruiken.

VPN op Apple TV: Dit zijn je opties

Bij de meeste apparaten kan je gewoon een VPN app installeren. Met een Apple TV werkt het iets anders. Om een VPN op Apple TV te gebruiken moet de VPN eerst gedeeld worden vanaf een ander apparaat. Dat kan via een router of vanaf je gewone PC/Mac.

Hieronder laat ik je zien wat de voor- en nadelen van deze manieren zijn en hoe je het daadwerkelijk voor elkaar krijgt. Ga er even rustig voor zitten. Het kost wat moeite maar dan heb je ook wat. 🙂

Optie 1: RouterOptie 2: PC/Mac
Snelste verbindingen Minder snel dan VPN router
Router moet geschikt zijn PC/Mac met bedrade verbinding nodig
Technische kennis nodig Minder technische kennis nodig

 

Weet je al wat voor jou de beste manier is? Kies dan hieronder de handleiding die je wil volgen. Ben je nog niet zeker wat voor jou de beste manier is? Gebruik dan de Keuzehulp. Dan vertel ik je uitgebreid wat de voor- en nadelen van beide manieren zijn.

Na installatie moet je de regio instellingen van de Apple TV nog veranderen! Zie hieronder
Keuzehulp: VPN Router of delen vanaf PC/Mac Router VPN Setup VPN Delen vanaf PC/Mac Setup

Na de VPN installatie:

Als je één van bovenstaande handleidingen voltooid hebt kan je verder met onderstaande stappen. In dit laatste gedeelte selecteer je de nieuwe VPN WIFI spot.

Daarna kan je optioneel de regio van je Apple TV veranderen. Soms is het ook nodig om een andere iTunes account aan te maken. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Om verder te kunnen moet je de VPN geïnstalleerd hebben met één van bovenstaande artikelen. Lukt het niet? Stuur me gewoon een bericht. Dan help ik je verder. 🙂

Selecteer op je Apple TV de WIFI met VPN

Op de nieuwe WIFI spot draait de VPN verbinding. Door de WIFI spot op je Apple TV in te stellen maakt d Apple TV automatisch gebruik van de VPN.

 1. Kies “Instellingen”/”Settings”
 2. Kies “Netwerk”/”Network”
 3. Kies “WIFI”
 4. Kies de nieuwe WIFI spot met VPN
 5. Herstart je Apple TV

Tot slot herstart je de Apple TV door eerst “Sleep” te kiezen in het hoofdmenu en haal hierna 10 seconden de stekker uit het stopcontact. Doe de stekker weer in het stopcontact en start je Apple TV.

Regio instellingen aanpassen

Je bent er bijna! Alleen nog even de regio instellingen aanpassen en optioneel de iTunes Store locatie wijzigen. Om de regio instellingen aan te passen op je Apple TV kies je vanuit het hoofdscherm:

 1. Kies “Instellingen”/”Settings”
 2. Kies “Algemeen”/”General”
 3. Kies “Regio”/”Region”
 4. Kies de regio die je op je Apple TV wil*
 5. Bevestig de keus met “Wijzig regio”/”Change region”

*Afhankelijk van welke regio je wil. Bijvoorbeeld: Verenigde Staten als je Amerikaanse Netflix wil unblocken. Of Nederland als je Nederlandse Netflix wil unblocken.

iTunes Store locatie wijzigen

Nu je via VPN een Amerikaans IP-adres hebt is er nog een laatste (maar belangrijke stap), namelijk het wijzigen van je locatie in de instellingen. Hierdoor vraagt Apple TV de Amerikaanse content op in plaats van de Nederlandse.

 1. Kies eerst “Settings” en dan “iTunes Store”
 2. Kies in het “iTunes Store” menu voor “Location”
 3. Kies in het “Location” menu voor “United States” en bevestig je keuze
In sommige gevallen krijg je een melding dat je account niet geschikt is. In dat geval moet je een Amerikaanse iTunes/App Store account aanmaken.

Optioneel: Amerikaanse iTunes account aanmaken

Krijg je de foutmelding: “Het artikel dat je hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse Store, maar wel in de Amerikaanse Store. Tik op ‘Verander van winkel’ om dit artikel te bekijken.”

Dan heb je een Amerikaanse iTunes account nodig. Het is niet altijd nodig om een Amerikaanse iTunes account aan te maken. Als je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix wil unblocken is dit niet nodig. Netflix is immers gewoon beschikbaar in de Nederlandse App Store. Een VPN is genoeg om Amerikaanse Netflix te kijken.

App Store regio veranderen

Tot slot: Wat is de beste VPN voor Apple TV?

Omdat je met Apple TV streaming video content gaat bekijken is het essentieel dat je een snelle VPN service gebruikt. Een te langzame server zorgt voor haperend beeld, niet helemaal de bedoeling als je een film of serie probeert te kijken.

Een supersnelle VPN dienst die ik je kan aanraden is VyprVPN (heeft zelfs een eigen router app voor extra makkelijke installatie!) en Torguard.

VyprVPN Router App

Hulp nodig bij het kiezen van een snelle VPN? Lees wat de Beste VPN is of stuur me een email. Je kan ook onderaan deze pagina een reactie achterlaten. Dan help ik je verder bij het kiezen van de beste VPN.

Vragen of opmerkingen over deze tutorial?

Nu kan je allerlei content bekijken die normaal alleen in de VS beschikbaar is. Bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix, Hulu Plus en meer USA goodness!

Heb je nog een vraag? Of ben je tegen een probleem aangelopen? Laat hieronder een reactie achter dan help ik je verder.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*