Uitzending Gemist kijken buiten Nederland

 • Bekijk alle Nederlandse uitzendingen in het buitenland
 • Vanuit alle landen ter wereld Nederlandse programma's kijken
 • Werkt voor NPO Gemist, RTLXL, SBS Gemist, Net5 Gemist en alle andere Nederlandse videosites
 • Geschikt voor PC, Mac, iPhone, iPad, Android tablet en smartphones

Uitzending gemist kijken vanuit het buitenland? Dat kan! Dit artikel legt uit waarom het niet direct werkt en belangrijker: hoe je deze blokkade kan omzeilen!

Waarom uitzending gemist kijken in het buitenland niet werkt

De website van Uitzending Gemist of de app detecteert je IP-adres. Als je IP-adres niet uit Nederland komt blokkeert NPO Gemist een groot deel van de uitzendingen. Probeer je het toch dan krijg je de foutmelding:

“Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking. Het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken.”

Vooral internationele evenementen zoals voetbal, wielrennen, Olympische spelen, buitenlandse films en series worden geblokkeerd. Maar ook “gewoon” Nederlandse programma’s. Dit allemaal omdat NPO contracten heeft met programmamakers. Daarin legt de programmamaker vast waar de video uitgezonden mag worden.

NPO Uitzending Gemist foutmelding in het buitenland: Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken.

Je kan ook andere videodiensten zoals NLZiet, KIJK, RTL XL of Ziggo Go in het buitenland kijken.

NPO Uitzending gemist kijken vanuit het buitenland

Om vanuit het buitenland alle programma’s te kunnen zien moet de website van Uitzending Gemist denken dat je vanuit Nederland kijkt. In de tutorial hieronder staat hoe je dat kan doen en wel NPO Gemist kan kijken vanuit het buitenland.

De website of app detecteert aan de hand van je IP-adres waar je bent. Is het een Nederlands IP-adres? Dan keurt NPO het goed en kan je kijken. Bezoek je Uitzending Gemist met een buitenlands IP-adres? Dan blokkeert de boel en kan je niet kijken.

De NPO app of website detecteert dus aan de hand van je IP-adres waar je bent. De enige manier om te kijken vanuit het buitenland is door je IP-adres te veranderen. Hieronder lees je hoe het buitenlandse IP verandert naar een Nederlands IP-adres.

 1. Kies een VPN service met Nederlandse servers
 2. Maak een VPN account aan
 3. Installeer de VPN service en maak verbinding met een Nederlandse VPN server
 4. Kijk uitzending gemist vanuit het buitenland

Kies een VPN service met servers in Nederland en maak je account aan

Om je IP-adres te veranderen van een buitenlands IP naar een Nederlands IP heb je een VPN provider nodig. Niet elke VPN provider heeft Nederlandse IP-adressen. Hieronder de top VPN providers die Nederlandse IP-adressen hebben.

Let op: Niet alle VPN providers met Nederlandse IP-adressen werken met NPO Uitzending Gemist. Onderstaande providers zijn getest en werken gewoon.

De meeste VPN providers zoals VyprVPN hebben een probeerperiode van een aantal dagen. Zo kan je de service goed testen. In deze periode kan je opzeggen zonder dat je abonnement doorloopt. Beide zijn werkend getest met NPO, NOS, RTLXL, KIJK en ook nog eens apart met NLZiet.

 

VyprVPN
 • Als snelste getest met NPO en NOS
 • Nederlandse servers
 • $6,67 per maand
 • 3 dagen gratis
Start mijn gratis trial
Goose VPN
 • Nederlandse servers
 • €6,99 per maand
 • Testen voor €0,45
Meer info

Beide VPN diensten werken goed en zijn supersnel, geen haperend beeld dus. Via deze link kan je VyprVPN 3 dagen gratis proberen→.

Na de registratie ontvang je inloggegevens voor de VPN service zoals gebruikersnaam en wachtwoord. Bewaar deze gegevens goed, je hebt deze later nodig om in te loggen op je VPN service.

Installeer de VPN service en maak verbinding met een Nederlandse VPN server

Om je VPN service te gebruiken moet je deze eerst installeren en configureren. De meeste VPN providers hebben een eigen installatieprogramma. We adviseren ook in de meeste gevallen ook om het installatieprogramma van je VPN provider te gebruiken. Alleen in specifieke gevallen of de VPN provider geen installatieprogramma beschikbaar heeft is het raadzaam om handmatig te installeren. Gebruik dus gewoon de app van de VPN dienst. Deze is beschikbaar voor PC, Mac, iOS apparaten zoals iPad en iPhone, Android smartphones en tablets en meer.

 • Windows PC
 • Mac
 • iOS apparaten zoals iPad, iPhone en iPod Touch
 • Android smartphones en tablets

Je kan de VPN ook gebruiken op apparaten waar geen VPN app voor is. Dat vergt iets meer moeite dan alleen een app downloaden maar is het dubbel en dwars waard. Door de VPN handmatig in te stellen kan je ook op deze streaming apparaten NPO Gemist in het buitenland kijken:

 • Apple TV
 • Smart TV
 • Andere mediaspeler/box

Na installatie kan je meteen verbinding maken met een Nederlandse server. Als de verbinding tot stand is gekomen start je NPO Gemist opnieuw en kan je Uitzending Gemist kijken!

Uitzending Gemist in het buitenland VPN

Kijk uitzending gemist vanuit het buitenland

Na het installeren van een VPN programma en gebruik te maken van een VPN service die Nederlandse VPN servers heeft is het eindresultaat dat uitzending gemist werkt vanuit het buitenland.

Met een VPN kijk je Uitzending Gemist in het buitenland

Hieronder is het oude artikel nog te vinden. Het artikel blijft bestaan voor archiefdoeleinden maar bevat verouderde informatie.

Hieronder kan je alsnog kiezen om de volledige Mac en Windows handleidingen te lezen. Bedenk je wel dat het installeren via de applicatie van je VPN providers makkelijker is dan het handmatig installeren zoals we hieronder uitleggen.

VPN installeren op iPhone of iPad

De link hieronder laat zien hoe je een VPN service installeert op iPad en iPhone. Ook zie je hoe je verbinding maakt met de Nederlandse server. Tik hieronder als je de handleiding voor iPad of iPhone nodig hebt.

iPad en iPhone handleiding Nederlands IP-adres instellen

VPN service installeren op Android

Android gebruiker? Tik hieronder om direct aan de slag te gaan met je VPN service. Het artikel laat je verbinding maken met de Nederlandse VPN server waardoor je Uitzending Gemist kan kijken.

Android handleiding Nederlands IP-adres instellen

VPN installeren op Windows PC

De makkelijkste manier is om de kant-en-klare installatieprogramma’s van je VPN provider te gebruiken. Wil je toch de handleiding voor handmatige VPN installatie bekijken? Kies dan voor Windows PC handleiding Nederlands IP-adres instellen

Windows PC handleiding Nederlands IP-adres instellen

VPN installeren op Apple Mac OS X

Om zo snel mogelijk updates te krijgen en het installatieproces te versnellen raden we je aan om de kant-en-klare Mac programma’s van je VPN provider te gebruiken. Deze zijn binnen enkele minuten geïnstalleerd. Lukt het om één of andere reden niet met de reguliere applicatie van je VPN provider? Kies dan voor de Mac OS X handleiding Nederlands IP-adres instellen.

Mac OS X handleiding Nederlands IP-adres instellen

Alternatieve manieren die matig of niet werken

Je zou zeggen dat je met een Nederlandse proxy het probleem wel kan omzeilen. Helaas werkt dit niet vlekkeloos. NPO Uitzending Gemist en andere Nederlandse videosites werken niet met de volgende methodes:

 • Web proxy servers
 • TOR Network

Doordat een web proxy niet in staat is om Silverlight of Flash door te geven is het niet mogelijk om via een web proxy uitzending gemist te kijken. Om uitzending gemist te kijken heb je de Silverlight of Flash plugin nodig.

En ook al zou een web proxy wel Silverlight en Flash kunnen weergeven dan is de verbindingssnelheid te laag om uitzending gemist te kijken. Hierdoor bouwt de videoplayer een te kleine buffer op en stopt de uitzending om de paar seconden. Haperend beeld is niet erg prettig als je probeert een programma terug te kijken.

Ook TOR Network is niet geschikt om streaming video te kijken. Door de gelimiteerde snelheid van het TOR Network is het niet mogelijk om op een fatsoenlijke manier streaming video te kijken.

Last van andere geografische website-blokkades?

Lees Geografische blokkades van video-on-demand websites omzeilen voor een compleet overzicht van alle geblokkeerde video-sites en hoe deze blokkades allemaal te omzeilen.

Laatste update: door Robin van vpnService.nl

15 Reacties

 1. Petra 6 maanden geleden

  Geachte,
  Ik heb een VPN genomen, PIA.
  Ik woon in België, maar als ik uitzending gemist van Nederland wil kijken, dan blijft het scherm van uitzending gemist blijft zwart. Kunt u mij helpen wat ik hieraan kan doen.
  met vriendelijke groet
  Petra

 2. Sparerib 7 maanden geleden

  Ik wil graag vanuit Spanje op mijn Sony KDL W905 Nederlandse televisie kunnen kijken.
  Op deze TV zit een browser. (Smart tv?).
  Kan dit met een van de VPN aanbieders en zo ja hoe?

  • vpnService.nl 7 maanden geleden

   Beste Sparerib,

   Om een VPN op je Smart TV te gebruiken kan je 2 dingen doen:
   1. Installeer de VPN op je router middels custom firmware zoals Tomato USB/DDWRT/OpenWRT
   2. Installeer de VPN op je PC of Mac en deel de VPN verbinding naar andere apparaten.

   Afhankelijk van je technische kennis is de tweede optie het makkelijkst. 🙂

 3. Laura 7 maanden geleden

  Wat voor effect heeft dit op hoe mijn eigen (buitenlandse) apps werken? Ik woon in Noord Ierland, heb dus een bijbehorend ip adres. Ik kan me voorstellen dat lokale diensten die ik nu gebruik, gaan blokkeren als ik een ip adres uit Nederland instel. Dan ben ik van de regen in de drup!

  • vpnService.nl 7 maanden geleden

   Als je lokale diensten een geoblock hebben ingesteld kan het voorkomen dat bepaalde apps niet (volledig) werken totdat je de VPN weer uitschakelt.

   Ik zou je aanraden om de VPN gewoon uit te schakelen als je ‘m niet nodig hebt. 🙂

 4. Harry Koster 9 maanden geleden

  bedankt voor de duidelijke uitleg, met de Chromecast kan ik echter geen NPO app icm VPN op de tablet gebruiken.Ik kan dus niet streamen naar mijn chromecast vanaf een tablet met VPN aan.
  Ik krijg dan een melding dat we niet in hetzelfde netwerk zitten. iemand een workaround? Ik gebruik PIA

  • vpnService.nl 8 maanden geleden

   Kan je de exacte foutmelding hier plaatsen?

 5. Fin 9 maanden geleden

  Vypr werkt super heel erg bedankt hiervoor.

 6. Nick 11 maanden geleden

  Ik wil Olympische Spelen 2016 live kijken vanuit het buitenland. Kan dit via de VPN diensten hierboven?

  • vpnService.nl 11 maanden geleden

   Ja, via de NPO app en NPO website kan je via deze VPN providers gewoon de Olympische Spelen live volgen. Onafhankelijk van je geografische locatie. 🙂

 7. Coen 2 jaar geleden

  Goede uitleg. Heb het zo hier een tijd gedaan in Denemarken om Nederlandse TV te kijken. Nu met Netflix is de frustratie terug. Dit gaat via Apple tv maar detecteert een Deens ip. Dus Deense ondertitel. ik kan dat wijzigen naar de verschillende Scandinavische talen maar wil natuurlijk NLs.
  Is er een mogelijkheid om m’n gehele netwerk achter een NL IP te zetten? Dus in de router programmeren? Dat zou waarschijnlijk de mooiste oplossing zijn. Alternatieven natuurlijk van harte welkom! Dank alvast!

  • vpnService.nl 2 jaar geleden

   Beste Coen,

   Het is zeker mogelijk om het gehele netwerk hardwarematig (via de router) via een VPN service te verbinden.

   Niet veel VPN providers bieden ondersteuning op deze manier van verbinding maken. IPVanish heeft in samenwerking met FlashRouters een speciale pagina (even klikken). Hierop staan routers met vooraf geconfigureerde firmware. De routers zijn voorbereid op gebruik via IPVanish VPN. Zelf hoef je dus een stuk minder te installeren.

   Het voordeel van deze methode gaf je zelf al aan, namelijk dat het hele netwerk direct Nederlands is. Een mogelijk nadeel is juist dat er diensten uit het land waar je verblijft juist weer geblokkeerd worden. Bijvoorbeeld de nationale variant op het Nederlandse Uitzending Gemist. Mocht je hier last van hebben kan je de VPN service altijd even uitschakelen via de router. Op die manier maak je weer gebruik van je “normale” internetverbinding.

   Kan je hier wat mee? Succes!

 8. Flambard 2 jaar geleden

  In Frankrijk kan ik wel Uitz. gemist bekijken via IbVpn. HBO GO werkt niet. In NL kan ik zo ook de Franse zenders via de app van mijn provider en Chromecast bekijken.
  Netflix heeft dezelfde beperking als HBO. Ik denk dat je dan direct in de router de VPN moet definiëren.

  • vpnService.nl 2 jaar geleden

   Hi Flambard,

   Op welk apparaat probeer je HBO Go te kijken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*