YouTube lanceert betaalde dienst voor live-tv in VS

YouTube lanceert betaalde dienst voor live-tv in VS

YouTube heeft in de Verenigde Staten een betaalde dienst gelanceerd die live-tv kijken mogelijk maakt.

Aan de nieuwe dienst is een prijskaartje verbonden van 35 dollar per maand. Gebruikers zouden door het afsluiten van het abonnement toegang krijgen tot vier grote netwerken en meer dan dertig zenders. Bovendien heeft YouTube het mogelijk gemaakt om programma’s te doorzoeken.

Cloud DVR

De nieuwe dienst werd door YouTube nog maar in het begin van de maand maart aangekondigd, maar is dus inmiddels reeds helemaal live.

Door gebruik te maken van de YouTube live-TV is het niet alleen mogelijk om live televisie te kijken, daarnaast beschikt het programma ook over een ‘cloud DVR’. Deze maakt het mogelijk om programma’s gedurende een termijn van maximaal negen maanden op te slaan en te herbekijken.

De vier grote netwerken waarmee YouTube een overeenkomst heeft afgesloten zijn niet de minste. Het gaat immers om NBC, FOX, CBA en ABC.

 

Toegang tot exclusieve YouTube Red shows en films

Wie er voor kiest om gebruik te maken van de nieuwe YouTube dienst krijgt ook toegang tot de shows en films die eerder exclusief beschikbaar waren voor YouTube Red.

Deze dienst werd aangeboden voor een kostprijs van 10 dollar per maand en maakt het mogelijk om niet alleen reclames te verwijderen, maar daarnaast kregen gebruikers ook toegang tot Red content.

Met YouTube TV krijgen de abonnees dan wel toegang tot de content van Red Originals, het reclamevrij kijken is niet inbegrepen.

Geen NFL op mobiele toestellen

Wie via YouTube TV naar de NFL wil kijken moet dit wel doen door gebruik te maken van een televisie of een computer. Ondanks het feit dat YouTube TV immers ook mobiele apparaten ondersteunt geldt dit niet voor de NFL.

Dit komt omdat Verizon de exclusieve streamingrechten heeft voor mobiele toestellen. Het is tot dusver nog niet bekend of YouTube plannen heeft om de dienst ook naar andere landen te brengen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *