Windows 10 privacy instellingen door update terug naar standaard-instellingen

Windows 10 privacy instellingen door update terug naar standaard-instellingen

Bij gebruikers die de november-update van Windows 10 installeren kan het gebeuren dat privacy instellingen worden aangepast. Het betreft o.a. het reclame-ID. Volgens Microsoft is dit een incident.

De eerste grote update voor Windows 10 werd vanaf 12 november verspreid onder gebruikers. Microsoft heeft een week na de update alles dat er mee te maken had offline gehaald zonder duidelijke reden.

Ondertussen heeft Micosoft bekend gemaakt dat de reden hiervoor was dat de advertising ID, SmartScreen Filter, Background apps en Sync niet goed onthouden werden.

Volgens Security.nl zou de update zelfs zomaar programma’s verwijderen uit de Windows installatie. Ondermeer CpuID, Speccy en Cpu-Z zouden niet meer op het systeem te vinden zijn na de november update.

Volgens de software-gigant is slechts een extreem klein aantal gebruikers getroffen door fouten in de november-update. Daadwerkelijke cijfers heeft Microsoft vooralsnog niet gepubliceerd.

SmartScreen Filter zijn onderdeel van de privacy instellingen in Windows 10. Bij het updaten naar de Windows 10 november update kan het gebeuren dat de instellingen niet goed zijn opgeslagen. Hierdoor worden ze terug gezet naar de standaard instellingen. Resultaat is dat advertising ID en andere instellingen juist weer aan staan.

Dinsdag is een update uitgebracht die het probleem op moet lossen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *