WikiLeaks stelt eisen aan bedrijven voor CIA-exploits

WikiLeaks stelt eisen aan bedrijven voor CIA-exploits

Julian Assange heeft recent bekend gemaakt dat de WikiLeaks bereid is om informatie te delen over onbekende exploits en kwetsbaarheden van de CIA met techbedrijven.

Julian Assange heeft recent bekend gemaakt dat de WikiLeaks bereid is om informatie te delen over onbekende exploits en kwetsbaarheden van de CIA met techbedrijven. Het doel van deze informatie is om er voor te zorgen dat men patches kan ontwikkelen om de gebruikers te beschermen. De website heeft tot dusver echter nog helemaal niets gedeeld.

Voorwaarden

Vooraleer WikiLeaks bepaalde informatie wil delen moet het techbedrijf in kwestie immers aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit laten anonieme bronnen weten aan Vice Magazine. Eerder deze week zou er door Assange een e-mail zijn verzonden naar onder meer de bedrijven Apple, Google en Microsoft waarin een aantal eisen worden gesteld. Pas wanneer deze eisen worden ingewilligd is het bedrijf bereid om de informatie te delen.

Mag de informatie wel worden gebruikt?

Om welke voorwaarden het precies gaat is tot dusver niet bekend. Volgens een anonieme bron zou één van de voorwaarden echter betrekking hebben tot de tijd die de bedrijven krijgen om de gerapporteerde problemen op te lossen. Zo zouden ze binnen de 90 dagen verholpen moeten zijn.

Techbedrijven staan er echter helemaal niet om te springen om in te gaan op het voorstel van WikiLeaks. Bij deze bedrijven stellen ze zich namelijk vooral de vraag of de informatie uit de illegaal verkregen documenten wel mag worden gebruikt. Twee techbedrijven hebben in ieder geval reeds aangegeven eerst het oordeel van hun juridische afdeling af te willen wachten.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *