Wachtwoord NSA-spionagesoftware vrijgegeven door hackersgroep The Shadow Brokers

Wachtwoord NSA-spionagesoftware vrijgegeven door hackersgroep The Shadow Brokers

De bekende hackersgroep The Shadow Brokers welke in augustus 2016 een pakket met spionagesoftware van de NSA heeft gelekt komt nu met een wachtwoord voor het beveiligde deel van de set.

De groep had in eerste instantie het idee om het wachtwoord te veilen, maar er dienden zich geen kopers aan. Vervolgens hebben de hackers als een vorm van protest het wachtwoord dan maar gewoon gratis vrijgegeven.

Het protest zou er komen aan het adres van de Amerikaanse president Trump. Volgens de hackersgroep heeft hij namelijk verschillende van zijn verkiezingsbeloftes gebroken.

Echtheid geverifieerd

De echtheid van het wachtwoord werd ondertussen reeds door meerdere partijen geverifieerd. Het ging hierbij om zowel Motherboard als TechCrunch. Het softwarepakket lijkt in het bijzonder te beschikken over aanvallen die zijn gericht op systemen die niet alleen weinig worden gebruikt, maar ook verouderd zijn.

Incomplete set

In een reactie op Twitter geeft de bekende klokkenluider Edward Snowden aan dat de inhoud van het pakket absoluut niet de volledige set spionagesoftware van de NSA bevat. De NSA zou volgens Snowden wel de mogelijkheid hebben om aan de hand van de gestolen bestanden te achterhalen waar ze vandaan komen en hoe ze precies konden worden buitgemaakt. Indien blijkt dat de NSA dit niet kan is dit volgens Snowden niets meer of minder dan een schande.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *