Waarschuwing van Microsoft voor phishing tijdens belastingperiode

Waarschuwing van Microsoft voor phishing tijdens belastingperiode

Microsoft heeft mensen die in meerdere landen hun belastingaangifte moeten doen gewaarschuwd voor phishingmails en malware.

Voor cybercriminelen is dit namelijk een geliefkoosde periode om toe te slaan. De softwaregigant stelde in een verklaring dat het reeds meerdere aanvallen heeft waargenomen die waren gericht tegen niet alleen Amerikaanse, maar ook Britse belastingbetalers.

De phishingmails die worden verzonden stellen dat de ontvanger er van in aanmerking komt voor een teruggave van de belastingen. Bijgevolg wordt er in de e-mail gelinkt naar een phishingsite of moet de ontvanger een schadelijke bijlage openen.

"Er wordt bij deze aanvallen gebruik gemaakt van social engineering. De phishingmails zijn op zich vrij eenvoudig te herkennen, althans als je weet waar je op moet letten.

Wees altijd alert en voorzichtig wanneer je verdachte e-mails opent. Bovendien komen dergelijke e-mails lang niet altijd van personen die je niet kent. Ook wanneer bekenden je plots een vreemd ogende e-mail sturen moet je voorzichtig zijn.

Bepaalde kwaadaardige e-mails kunnen immers de afzender spoofen" aldus Jeong Mun, een medewerker van Microsoft

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *