Verplicht inloggen op BBC iPlayer

Verplicht inloggen op BBC iPlayer

BBC heeft bekend gemaakt dat het mensen die gebruikmaken van de on-demand dienst iPlayer gaat verplichten om in te loggen. Dit moet gebeuren met een speciaal BBC-account en heeft als doel om zogenaamde zwartkijkers tegen te gaan.

Door gebruik te maken van iPlayer is het mogelijk om uitgezonden programma’s op de BBC te herbekijken. Deze dienst wordt voor iedereen die over een Brits ip-adres beschikt kosteloos ter beschikking gesteld.

Op dit ogenblik hoeven gebruikers geen account te maken of moeten ze niet inloggen zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij Netflix. Hier komt de komende weken echter verandering in. Dit werd door de BBC bekend gemaakt door middel van een blogpost.

Gebruikers dienen in de nabije toekomst wel degelijk over een BBC-account te beschikken om gebruik te kunnen maken van de dienst. Volgens de BBC is hier wel een extra voordeel aan verbonden. Zo wordt het immers mogelijk om meer gepersonaliseerde en relevante content weer te geven aan gebruikers. De maatregel zou bovendien ook bedoeld zijn om het zwartkijken tegen te gaan.

"Ons programma zal begrijpen waar je gemiddeld naar kijkt, wat je doorgaans leest en waar je naar luistert. Dit zorgt er voor dat ze onze gebruikers voorstellen kan doen.

Bovendien, door over diverse basale gegevens zoals het geslacht en de leeftijd te beschikken is het voor ons mogelijk om beter te begrijpen hoe verschillende mensen gebruikmaken van onze diensten en programma’s.

Op deze manier kunnen we onze dienst continue blijven verbeteren en voor alle gebruikers de meeste waarde bieden voor hun abonnementsgeld"

-Andrew Scott (BBC)

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *