Veel Android smartphones beschikken niet over laatste updates

Veel Android smartphones beschikken niet over laatste updates

Amper 5 procent van alle Android-toestellen zijn voorzien van de meest recente veiligheidsupdate die in augustus 2017 werd uitgebracht. Ongeveer 50 procent van de smartphones met het Android operating system zouden werken met een gedateerde veiligheidsupdate van een half jaar of ouder.

Deze resultaten zijn aan het licht gekomen na een onderzoek dat is uitgevoerd door de Consumentenbond. Zij zou voor haar onderzoek in totaal 182 Android-systemen hebben vergeleken. Van alle smartphones met Android zouden amper vijf procent over de laatste veiligheidsupdate van augustus beschikken. Bovendien zou 11 procent van de onderzochte systemen de update van juli 2017 hebben.

Updates voor dichten van lekken in software

Toch zijn de updates die worden uitgebracht van cruciaal belang voor een veilig systeem. Deze updates zorgen er namelijk voor dat lekken in de software worden gedicht. Ongeveer één vierde van alle toestellen heeft een laatste veiligheidsupdate van een half jaar of ouder. In het bijzonder toestellen van merken als Huawei, Wiko, Alcatel en LG staan er om bekend de updates zeer traag door te voeren. Verschillende toestellen zouden zelfs helemaal geen informatie geven met betrekking tot de veiligheidsupdate die ze draaien.

Nexus en Pixel toestellen doen het goed

Er zijn ook positieve uitschieters. Het gaat hierbij (niet zo verwonderlijk) om toestellen van Google zelf, namelijk de Nexus en de Pixel telefoons. Het valt bovendien op dat de toestellen van Samsung sterk wisselende eigenschappen vertonen. Sommige telefoons zijn bijvoorbeeld al voorzien van de laatste veiligheidsupdate terwijl anderen het nog doen met een update van een half jaar of ouder. Google kiest er op regelmatige basis voor om updates te lanceren voor haar Android besturingssysteem. Met de komst van Android 8.0 moet het updaten in de toekomst nog eenvoudiger worden gemaakt.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *