Vakantiegangers Duitsland gewaarschuwd voor openbare wifi

Vakantiegangers Duitsland gewaarschuwd voor openbare wifi

Veilig op openbare wifi? Kies de beste VPN voor openbare wifi!

De Duitse overheid heeft een waarschuwing afgegeven waarbij vakantiegangers op het hart wordt gedrukt om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen met betrekking tot het gebruik van openbare wifi-netwerken.

Mensen zouden in de praktijk namelijk nog steeds vaak vergeten dat dergelijke netwerken een broednest zijn voor cybercriminelen. Op deze wijze zou er dan ook heel wat malware kunnen worden verspreid. Dit wordt gesteld door het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik welke een onderdeel vormt van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Eerst beveiligingsniveau controleren

Het BSI geeft nu samen met de Duitse politie een waarschuwing uit waarin wordt gesteld dat vakantiegangers er goed aan doen om in eerste instantie even het beveiligingsniveau van de hotspot in kwestie te controleren vooraleer er verbinding mee te maken.

Wordt er gebruik gemaakt van een encryptie en één of meerdere wachtwoorden? Zelfs dan is het van belang om nog steeds een zicht te hebben op wie er toegang heeft tot de router en welke aanpassingen er gemaakt kunnen worden. De overheidsinstantie benadrukt in ieder geval aan gebruikers om voorzichtig te zijn met het versturen van e-mails, inloggen op social media en internetbankieren.

Alleen gebruiken in combinatie met VPN

Er werd met betrekking tot bovenstaande ook een overzicht de wereld ingestuurd waarin de belangrijkste punten staan opgesomd waar rekening mee moet worden gehouden bij het gebruik van een openbaar netwerk. In dit overzicht wordt onder meer benadrukt dat er bij voorkeur een VPN moet worden gebruikt. Bovendien is het aangeraden om onderweg niet alleen wifi, maar ook NFC en bluetooth pas in te schakelen op het ogenblik dat ze echt vereist zijn. Ook oppassen voor zogenaamde schoudersurfers bij het invoeren van wachtwoorden wordt benadrukt.

Veilig op openbare wifi? Kies de beste VPN voor openbare wifi!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *