uTorrent integreert stilletjes ingebouwde game store

uTorrent integreert stilletjes ingebouwde game store

uTorrent heeft een ingebouwde game store geïntroduceerd bij haar torrent app. De ingebouwde shop moet het mogelijk maken om games op verschillende platformen te downloaden en te spelen. Het feit dat ze in de ingebouwde winkel kunnen worden aangekocht klinkt op het eerste zicht veelbelovend maar de praktijk is net wat minder interessant. Het was dan ook behoorlijk teleurstellend om vast te moeten stellen dat het nieuw aangekochte spel helemaal niet via uTorrent zelf kan worden gedownload.

Met miljoenen gebruikers per dag is uTorrent ‘s werelds vaakst gebruikte torrent client. Ondanks de enorme populariteit die uTorrent geniet moet het gezegd dat deze de afgelopen jaren nauwelijks significante aanpassingen heeft doorgevoerd. Toch liggen er plannen op tafel om de volledige client opnieuw te ontwikkelen en een browserversie beschikbaar te maken.

Game store in alle stilte toegevoegd

Het bedrijf achter uTorrent, BitTorrent heeft in alle stilte een game store toegevoegd aan haar populair stukje software. Het bedrijf is uiteraard reeds bekend met het hele "winkel" gegeven.

Eerder lanceerde het bedrijf film winkel onder de naam ‘Torrent Entertainment Network (TEN)’. Het beperkte succes van TEN zorgde er voor dat het 2008 werd afgevoerd. De nieuwe game shop is gelanceerd in de torrent client zelf en biedt de gebruiker de mogelijkheid om games te downloaden PC, Mac en Linux.

Geen publiekelijke aankondiging

Ondanks het feit dat het toevoegen van een shop aan de Torrent client een grote update met zich meebrengt werd de shop zonder enige publiekelijke aankondiging gelanceerd. Er werd door BitTorrent geen persbericht de wereld ingestuurd en zelfs een simpele blogpost ontbrak. Zelfs een officiële tweet kwam er tot dusver niet.

De enige referentie naar de lancering van de shop is dan ook terug te vinden in de changelog van enkele weken geleden. Het enige wat daarin staat te lezen is echter dat er een game store werd toegevoegd aan de client..

Activeren en downloaden via Steam platform

Nog een opvallend gegeven aan de introductie van de uTorrent game store: In tegenstelling tot wat je namelijk zou kunnen verwachten is het zo dat een aankoop niet uit de uTorrent store zelf wordt gedownload maar dat je gebruik moet maken van Steam.

Hier moet de aankoop eerst worden geactiveerd en vervolgens daadwerkelijk gedownload. Er is tot dusver geen optie beschikbaar die het mogelijk maakt om het door de gebruiker aangekochte spel rechtstreeks uit uTorrent te downloaden en dat is toch wel een beetje vreemd voor een game shop in een torrent app.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *