Update Android-smartphones voorkomt gebruik mobiel internet voor streamen met Chromecast

Update Android-smartphones voorkomt gebruik mobiel internet voor streamen met Chromecast

Google heeft een nieuwe update gelanceerd voor Android smartphones die voorkomt dat mobiel internet nog kan worden gebruikt om te streamen met Chromecast.

Door gebruik te maken van Chromecast is het mogelijk om elke televisie te veranderen in een mediaspeler. Dat is interessant, want hierdoor beschik je altijd en overal over de mogelijkheid om bijvoorbeeld gebruik te maken van de populaire streamingdienst Netflix, ook op vakantie. Om dit mogelijk te maken dien je evenwel te beschikken over een draadloze internetverbinding. Dit is jammer genoeg iets wat nog steeds niet altijd en in elk hotel het geval is. Om dit probleem op te vangen zou je er eventueel voor kunnen kiezen om je mobiele abonnement in te schakelen en je mobiele telefoon als hotspot te gebruiken. Niet dus, want daar heeft Google nu een stokje voor gestoken.

Nieuwe update voor Google Play Services

De nieuwe update die door Google deze week werd uitgebracht voor Google Play Services zorgt er voor dat Chromecast niet langer kan worden gebruikt in combinatie met je mobiele hotspot. Deze toch wel opvallende keuze leverde Google meteen een storm van kritiek op waar het bedrijf dan ook snel op reageerde. Een moderator gaf in een reactie op de update het volgende aan; "Mobiele hotspots zullen niet langer officieel worden ondersteund door Chromecast. De mediaspeler vereist namelijk toegang tot een beveiligd, draadloos netwerk om correct te kunnen functioneren", aldus de moderator.

Uit bovenstaande kan eigenlijk worden geconcludeerd dat het nooit de bedoeling is geweest dat Chromecast kon werken met mobiele hotspots en dit ‘foutje’ nu door Google is rechtgezet.

Oudere versie Google Play installeren om naar Chromecast te streamen

Wil je toch nog graag gebruik kunnen maken van je mobiel internet in combinatie met Chromecast? Dan zit er niets anders op dan een oudere versie van Google Play Services op je toestel te installeren. Let wel, indien je hier voor kiest loop je wel de laatste beveiligingsupdates voor Android mis met alle mogelijke risico’s van dien!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *