Twitter klaagt VS aan wegens opvragen data van anoniem account

Twitter klaagt VS aan wegens opvragen data van anoniem account

Twitter heeft een klacht ingediend tegen de Amerikaanse staat. De klacht komt er nadat duidelijk werd dat de Amerikaanse staat data van een anoniem account heeft opgevraagd.

Het account in kwestie zou meer dan 100.000 volgers hebben en zou op regelmatige basis kritische berichten plaatsen over president Donald Trump en diens regering.

ALT_Uscis

Het account in kwestie luistert naar de naam ALT_Uscis. Het betreft een account welke zich in het bijzonder verzet tegen de immigratieregels die president Trump wil invoeren.

De Amerikaanse staat zou bij het aanvragen van de gegevens van het account geen concrete motivatie hebben aangegeven, aldus de krant The New York Times. Mocht Twitter er voor kiezen om de gegevens daadwerkelijk door te geven zou de Amerikaanse regering op deze manier kunnen achterhalen wie er achter het account schuilgaat.

Vrijheid van meningsuiting in het geding
Twitter stelt omwille van bovenstaande dat de Amerikaanse regering zich schuldig maakt aan een inbreuk op het recht van vrije meningsuiting. Het sociale netwerk is bovendien van oordeel dat het vrijgeven van de data een niet onaanzienlijk effect zou hebben op het grote aantal gebruikers die kritiek hebben op de Amerikaanse president. President Trump zelf heeft tot dusver niet gereageerd op de kwestie.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *