TVAddons voor Kodi offline gehaald en in handen van Canadees advocatenbureau

TVAddons voor Kodi offline gehaald en in handen van Canadees advocatenbureau

Downloadboetes voorkomen? Gebruik een VPN voor Kodi!

Drie domeinen die voorheen een addons aanboden voor Kodi media player zijn offline gehaald. Zonder dat een concrete verklaring wordt gedaan werd er aangegeven dat de veiligheidsrisico’s niet meer over het hoofd konden worden gezien.

Kodi Project Manager Nathan Betzen heeft in ieder geval aangegeven dat de derde persoon die eigenaar was van deze domeinen in principe alles kon doen wat hij of zij wou met gebruikers die gebruik maakten van de TVAddons. De beste manier om te voorkomen dat je IP-adres lekt via gekaapte addons is door een Kodi VPN te gebruiken.

Door de jaren heen is de Kodi (voorheen XBMC) uitgegroeid tot een vaste waarde in het media landschap. TVAddons.ag was tot voor kort het belangrijkste platform voor third-party Kodi addons. In maart van dit jaar waren er 40 miljoen unieke gebruikers actief het platform. Samen waren de gebruikers goed voor het realiseren van een petabyte aan addons en updates. In principe was er geen vuiltje aan de lucht tot vorige maand duidelijk werd dat de beheerders door de federale rechtbank in Texas werden gedagvaard. Kort daarna ging de website op zwart en het lijkt erop dat dat zo blijft.

Het spreekt voor zich dat bovenstaande een grote klap was voor gebruikers van het platform en Kodi toestellen in het algemeen. Zij waren immers voor een belangrijk deel afhankelijk van TVAddons. Niet alleen de addons op zich, maar ook voor de updates. Nu de website er niet meer is en het er niet naar uitziet dat deze terug zal komen moeten gebruikers op zoek naar een alternatief. Inmiddels zijn er al een aantal alternatieven opgedoken.

Domeinen overgenomen door Canadees advocatenkantoor

Behalve dat de website op zwart ging werden drie belangrijke TVAddons domeinen overgenomen door een Canadees advocatenkantoor. De eigenaars van de TVAddons website die inmiddels met de noorderzon zijn verdwenen hebben tot dusver geen enkele reactie gegeven. Ook de advocaat die bij de zaak betrokken is, Daniel Drapeau was niet bereikbaar voor ook maar enig commentaar op deze hele kwestie.

Als een website zoals TVAddons.ac gedwongen stopt gaat zo’n website meestal uit de lucht maar in dit geval kleeft er nog wat aan vast. Wat namelijk met de miljoenen gebruikers die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden van TVAddons? Lang niet alle gebruikers hebben de “oude” addons verwijderd of zijn overgestapt op het gebruik van een andere tool. Dit zou kunnen betekenen dat een derde partij (Canadees advocatenbureau, klop, klop!) nog steeds toegang heeft tot de systemen evenals bepaalde data zoals IP-adressen van gebruikers.

Anonimiseer je IP-adres met een Kodi VPN!

De nieuwe beheerder van TVAddons.ac kan nu alle gegevens aftappen en aangepaste software installeren op je Kodi device

Kodi Project Manager Nathan Betzen heeft in een reactie op het hele gebeuren het volgende aangegeven:

“Het gaat hierbij om Python addons. Het gebruik van Python addons zorgt er per definitie voor dat degene die ze heeft uitgebracht en controleert alles met het systeem kan doen wat hij of zij wil. ”

“Zo wordt het onder meer perfect mogelijk om het IP-adres te achterhalen van de gebruiker. Nu de domeinen in handen zijn van het Canadese advocatenkantoor bestaat de kans dat men de gebruikers van het platform gaat natrekken. Het uiteindelijke doel zou dan zijn om te evalueren of er bepaalde inbreuken worden gepleegd op de wet door gebruikers van het voormalige platform. ”

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Zo voorkom je onnodige downloadboetes en rechtszaken met een Kodi VPN!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *