TOR vraagt donaties om afhankelijkheid van Amerikaanse overheid te verminderen

TOR vraagt donaties om afhankelijkheid van Amerikaanse overheid te verminderen

Voor het eerst in het bestaan van anonimiseringnetwerk TOR vraagt het om donaties. TOR Network wil minder afhankelijk worden van Amerikaanse overheidssteun. Ook wil het bekender worden onder een bredere doelgroep en meer gebruikers aantrekken en TOR beschikbaar maken op mobiele platformen.

Er is nog geen vastgesteld bedrag dat TOR wil ophalen, ook is het voor donateurs niet mogelijk om te zien hoeveel geld er opgehaald is. Op deze pagina kunnen gebruikers een donatie doen aan TOR Network.

Tweestrijd steun Amerikaanse overheid

TOR Network krijgt van de Amerikaanse overheid al sinds het begin van het project verschillende subsidies. TOR is hier open over en geeft ook aan hier blij mee te zijn. Echter wil het project niet teveel financieel afhankelijk worden van één enkele partij. Op het moment dat de donatiecampagne van start ging was TOR voor een groot deel (80–90%) financieel afhankelijk van de Amerikaanse overheid.

Door de aard van anonimiseringsnetwerken is het ook niet vreemd dat TOR en de Amerikaanse overheid op gespannen voet samenleven. Volgens TOR heeft de FBI een miljoen dollar betaald aan de Carnegie Mellon University om TOR-browser gebruikers te kunnen volgen. Om maar een voorbeeld te noemen.

Promotiecampagne

Doneren aan TOR was al tijden mogelijk maar het anonimiseringsnetwerk doet nu actief een oproep aan de wereld om het project financieel te steunen. Laura Poitras bijvoorbeeld (bekend van de documentaire Citizenfour) en doet haar verhaal over TOR en wat het project voor haar mogelijk maakt. Edward Snowden’s verhaal was volgens Poitras nooit veilig aan het licht gekomen als TOR niet had bestaan.

Extra links voor TOR donateures

Doneer aan TOR network!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *