TOR Project: Onze tegenstanders hebben financieel meer mogelijkheden

TOR Project: Onze tegenstanders hebben financieel meer mogelijkheden

Elke dag opnieuw maken er zo’n 2 miljoen mensen gebruik van het TOR-netwerk met als doel om hun privacy te beschermen. Inlichtingendiensten evenals andere partijen die deze gebruikers willen ontmaskeren zouden over veel meer financiële mogelijkheden beschikken dan TOR Project die het netwerk beheert.

Bovenstaande wordt gesteld door Roger Dingledine, de medeoprichter van TOR Project bij de voorstelling van de cijfers met betrekking tot het fiscale jaar 2015. TOR Project is een zogenaamde non-profitorganisatie welke volledig afhankelijk is van giften. In het jaar 2015 kreeg de organisatie zo’n slordige 3,3 miljoen dollar aan giften. Dit is iets meer in vergelijking met het voorgaande jaar.

"Het budget van TOR blijft gescheiden van het aantal mensen die er bij betrokken zijn evenals de impact die we hebben. Er dient te worden vastgesteld dat het budget dat wij voor handen hebben in het niet valt in vergelijking met wat onze tegenstanders hebben uitgegeven",
-Dingledine.

Grote afhankelijkheid van Amerikaanse overheid

Uit de cijfers van het jaar 2015 blijkt bovendien dat TOR Project nog steeds in grote mate afhankelijk is van de Amerikaanse overheid. Amper tien tot vijftien procent van alle inkomsten zijn immers slechts afkomstig van individuele donaties en andere niet-overheidsgerelateerde zaken. Dingledine geeft aan dat dit gegeven alleen al duidelijk maakt dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *