TOR Project concentreert op browsen via smartphone

TOR Project concentreert op browsen via smartphone

TOR Project heeft bekend gemaakt dat het zich meer gaat toespitsen op anoniem browsen via de smartphone. De organisatie die verantwoordelijk is voor het TOR netwerk en de TOR Browser zet zich al geruime tijd in voor vrijheid, privacy en anonimiteit op het internet.

Steeds meer mensen bevinden zich in gebieden waar er sprake is van online surveillance en censuur. Dit zorgt er voor dat ze veel diensten en websites niet kunnen bereiken. Voor smartphones werd er in het jaar 2014 reeds de Orfox browser in het leven geroepen. Deze laat gebruikers toe om via het TOR-netwerk te browsen. Ondanks het feit dat deze browser potentie heeft zijn er aanzienlijke verschillen met de Tor Browser. Daarnaast weet Orfox niet dezelfde veiligheidsgaranties te bieden. Omwille van deze reden heeft TOR Project er nu voor gekozen om de handen in elkaar te slaan met Guardian Project voor het verbeteren en veiliger maken van haar browser.

Security Slider

Eén van de eerste functies afkomstig uit de Tor Browser die werd toegevoegd aan Orfox is de zogenaamde ‘security slider’. Deze maakt het mogelijk voor gebruikers om op zeer eenvoudige wijze hun beveiligingsniveau in te schakelen. Dit niveau is bepalend voor het feit of er bijvoorbeeld scripts op een pagina kunnen worden uitgevoerd of niet. Wanneer er in de toekomst nieuwe functies voor de Tor Browser verschijnen zal er telkens ook worden nagegaan of deze geïmplementeerd kunnen worden in Orfox.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *