Superveilige Storro app gaat aan de haal met start-up prijs

Superveilige Storro app gaat aan de haal met start-up prijs

Het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de superveilige Storro app mocht begin van deze maand een feestje bouwen. Het team wist de Shark Tank competitie te winnen. Deze werd georganiseerd door Equinix, StartupAmsterdam, StartupDelta en DutchBasecamp. Binnen deze competitie mochten verschillende start-ups een pitch van zeven minuten doen in een poging om de vakjury voor zich te winnen. Het doel van deze pitch was uiteraard om het potentieel van hun huidige business op internationaal vlak weer te geven.

Dat het team uiteindelijk de hoofdprijs in de wacht wist te slepen is te danken aan het innovatieve karakter waar de applicatie over beschikt. De app zorgt er namelijk voor dat je op eenvoudige wijze bestanden laat delen met andere gebruikers, en groepen.

Dat klinkt op het eerste zicht niet zo bijzonder, want wat is er anno 2017 nog zo innovatief aan bestanden delen? Heel wat zo blijkt. De Storro app is namelijk gebaseerd op de blockchain. Dit vormt het concept achter de populaire cryptovaluta’s Bitcoin en Ethereum. Dit is bovendien niet het enige dat de app zo bijzonder maakt. Daarnaast betreft het ook nog eens een complete peer-to-peer-applicatie. Dit maakt de manier waarop Storro bestanden deelt vergelijkbaar met Torrent-programma’s.

Het belangrijkste van deze combinatie is dat niemand over de mogelijkheid beschikt om bij je data te komen. De bestanden die worden gedeeld worden als het ware in stukjes gehakt, versleuteld en vervolgens weer verdeeld over iedereen in het team opgeslagen. Dit zorgt er voor dat er niet één versie van een bestand bestaat en dat bijgevolg niemand (ook het Storro-team zelf niet) toegang heeft tot het bestand in kwestie.

Geen inzage in data van derden

Door de manier van opslaan kan je er zeker van zijn dat je data echt veilig is. Bovendien is het toch nog steeds probleemloos mogelijk om samen te werken over een grote afstand met alle voordelen die dit met zich meebrengt. Uiteraard bestaan er al legio mogelijkheden om bestanden te delen, maar wanneer de kleine lettertjes worden geraadpleegd wordt altijd duidelijk dat bedrijf X wel over het recht beschikt om bestanden in te kijken. Dat geldt dus niet voor Storro. Dit komt mede doordat er geen sprake is van een ‘cloud’, althans niet in de traditionele zin van het woord. Er zit dan ook geen extra computer tussen deze van jezelf en deze van je teamleden. Het feit dat de data gedistribueerd wordt opgeslagen tussen de teamleden zorgt er voor dat het al erg raar moet lopen wil de data verdwijnen of in verkeerde handen vallen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *