Sterrenscores Netflix worden vervangen door duimpjes

Sterrenscores Netflix worden vervangen door duimpjes

Het populaire streamingplatform Netflix heeft bekend gemaakt dat het de sterrenscores die worden getoond bij films en series gaat vervangen door duimpjes.

Het kan daarbij zowel gaan om een duimpje omhoog of een duimpje omlaag. Door gebruik te maken van de duimen zou Netflix willen overstappen naar een eenvoudiger beoordelingssysteem.

Het idee voor het gebruik van de duimpjes is niet nieuw, in tegendeel. Netflix heeft dan ook aangegeven dat het dit systeem reeds enige tijd test met een paar honderdduizend gebruikers. “Deze tests hebben aan het licht gebracht dat het mensen sneller aanzet tot het achterlaten van een beoordeling”, aldus Netflix.

Bovenstaande aanpassing is niet de enige die Netflix wil doorvoeren. Het wil namelijk ook graag duidelijk maken hoe goed een bepaalde film of serie weet aan te sluiten op de smaak van bepaalde gebruikers. Dit zal duidelijk worden gemaakt door het aangeven van een bepaald percentage.

Een film die zich binnen het favoriete segment van de kijker bevindt kan bijvoorbeeld een score hebben van 98 procent. De smaak van de gebruiker zal steeds worden afgestemd op de duimpjes die door hem of haar zijn gegeven.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *