Startup Cybersprint haalt behoorlijk kapitaal op
Tegenwoordig worden websites haast om de haverklap gehackt. In het merendeel van de gevallen heeft zo’n hack als gevolg dat er persoonlijke gegevens op straat komen te liggen.
Namen van bekende bedrijven worden misbruikt om valse websites op te richten en gegevens te stelen. Gelukkig worden er dagelijks nieuwe initiatieven op touw gezet die er voor moeten zorgen dat cybercrime in de kern kan worden aangepakt. Eén van deze initiatieven is Cybersprint.
Het gaat hierbij om een Nederlandse startup die software heeft ontwikkeld om alle websites die aan een zeker bedrijf zijn gelinkt in kaart te brengen. Hierdoor is het op zeer efficiënte wijze mogelijk om zowel phishing- als malwarewebsites op te sporen. Omdat Cybersprint een internationale groei wou doorvoeren heeft ze nu nieuwe investeringen binnengehaald. InnovationQuarter en ‘informal investors’ Lennard Zwart en Arthur van der Wees hebben samen een niet onaanzienlijk bedrag van zeven ton in het bedrijf geïnvesteerd.
Een veilig internet voor iedereen
Cybersprint heeft eigenlijk één concreet doel voor ogen en dat is het veiliger maken van het internet voor iedereen. Dit moet uiteraard in eerste instantie gebeuren voor de klanten van Cybersprint, maar uiteindelijk moeten alle consumenten online op zo optimaal mogelijke wijze beschermd kunnen worden.
Het aantal cyberaanvallen kent een opvallende, stijgende lijn. Bovendien zijn malware en phishing net als gestolen gegevens en datalekken actuele problemen waarvan gerust kan worden aangenomen dat ze de komende jaren alleen maar nog vaker zullen voorkomen. Cybercriminelen richten zich in de praktijk niet zelden op verouderde of vergeten servers evenals websites omdat deze een makkelijke prooi zijn.
Cybersprint software
De software welke door Cybersprint werd ontwikkeld geeft een duidelijk beeld van alle publiekelijk toegankelijke websites die toebehoren aan een bepaalde organisatie. Door gebruik te maken van real-time-intelligence feeds wordt elke afwijking gerapporteerd. Dit gebeurt aan de hand van zowel visuele als gedragsveranderingen.
Bovendien zorgt Cybersprint voor een continue bewaking van social media evenals het dark web op kwaadaardige activiteiten die mogelijks een bedreiging kunnen vormen voor de klanten van het bedrijf. Dit zorgt er voor dat het bedrijf meteen over de mogelijkheid beschikt om haar klanten op de hoogte te brengen van eventuele hacks of andere verdachte activiteiten.
Klanten hebben op deze manier de mogelijkheid om meteen actie te ondernemen nog vooraleer andere gebruikers of bijvoorbeeld de zoekmachines ook maar iets kunnen opmerken.