Silverlight player Ziggo GO vervangen door html5-variant

Silverlight player Ziggo GO vervangen door html5-variant

Goed nieuws! Je kan Ziggo GO nu ook in het buitenland kijken op je laptop! Ziggo heeft er voor gekozen om de Ziggo Go Silverlight player te vervangen door een nieuwe html5-variant. Dit zorgt er voor dat de speler nu werkt in combinatie met meer browsers waaronder Google Chrome. Bij verschillende browsers zoals bijvoorbeeld Apple’s Safari werkt de speler echter nog niet optimaal.

HTML 5 player Ziggo GO nog in testfase

Ziggo spreekt op moment van schrijven nog over een test. Toch heeft het bedrijf de html5-player al beschikbaar gemaakt voor Chrome, Firefox 52 en de nieuwere versies. Ook voor Microsoft Edge en Internet Explorer 11 op Windows 10 wordt ondersteuning aangeboden. De komende tijd zal het bedrijf de nodige feedback verzamelen van haar gebruikers om verbeteringen door te kunnen voeren.

In een reactie heeft Ziggo aangegeven dat de overstap van Silverlight naar html5 een behoorlijke uitdaging is geweest. Andersom is het voor gebruikers jarenlang ook een aardige uitdaging geweest om met de Silverlight player om te gaan.

“We moeten er voor zorgen dat we ook met deze nieuwe versie van onze player kunnen blijven voldoen aan de verplichtingen waarover we beschikken richting leveranciers van onze content”.

Hiermee doelt het bedrijf ongetwijfeld op DRM verplichtingen. Ondertussen bestaat er gelukkig ook een DRM standaard voor gebruik in browsers die door het W3C is goedgekeurd.

Ondersteuning voor Safari volgt later

Gebruikers hoeven geen speciale handelingen ondernemen om gebruik te kunnen maken van de html5-speler. Wie gebruik maakt van de Safari browser dient nog even geduld te hebben. Deze browser zal ‘op termijn’ zeker ook worden ondersteund. Wanneer dat precies het geval zal zijn is momenteel echter nog niet bekend.

Ook op Chromium op het Linux besturingssysteem werkt de speler nog niet, maar daar is het alternatief van Firefox beschikbaar. Internet Explorer op Windows 7 en voorgaande versies van het Microsoft besturingssysteem hoeven op geen ondersteuning te hopen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *